ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Bίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε διαμαρτυρία των νέων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013


Ν
έα «πυρά» ανταλλάσσουν σήμερα Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου με αφορμή τα επεισόδια στο γραφείο του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Γ.Μέργου. 


Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε διαμαρτυρία των νέων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ». «Η στρατηγική του αυταρχισμού και της βίας απέναντι στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ειρηνικούς διαδηλωτές είναι μια επικίνδυνη στρατηγική που μπορεί να μας οδηγήσει σε δρόμους ανεξέλεγκτους» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Παράλληλα ζήτησε εξηγήσεις από το υπουργό Δημοσίας Τάξης και την κυβέρνηση. «Εάν δηλαδή έχει καταργηθεί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και τη διαδήλωση στην Ελλάδα, τότε να μας το πουν ευθαρσώς. Εάν μετά την κατάργηση των απεργιών και των κινητοποιήσεων θέλουν να καταργήσουν και την ίδια τη δημοκρατία, να μας το πουν ευθαρσώς. Αυτή, όμως, η πολιτική δεν θα περάσει» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που χαρακτήρισε «διπρόσωπο» τον Αλέξη Τσίπρα ενω δεν δίνει καμία απάντηση στα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Διακηρύσσει ότι δεν θα ανεχτεί παράνομες ενέργειες, όταν τα στελέχη του υποθάλπουν καταλήψεις, εισβολές και καταστροφές. Δηλώνει ότι θα πατάξει την τρομοκρατία, όταν το κόμμα του δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για τη σύλληψη των μελών τρομοκρατικής οργάνωσης» υπογράμμισε ο Σίμος Κεδίκογλου και συνέχισε: «Συναντάται σε κάθε ευκαιρία με τον βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και την ίδια ώρα καταγγέλλει την παρουσία των ΗΠΑ στην τελετή για τον αγωγό TAP. Και στο τέλος υποστηρίζει ότι μπορεί να κυβερνήσει από το πεζοδρόμιο!»

Νομίζει, προφανώς, ότι ο ελληνικός λαός κοιμάται… κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

ΚΚΕ: Η καταστολή επιστρατεύεται σε κάθε διαμαρτυρία

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κατήγγειλε την κυβέρνηση για βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους Νέους και Νέες του κόμματος που πραγματοποιούσαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το πανεπιστημιακό γραφείο του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Μέργου. 

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να διαλύσουν εντελώς απρόκλητα μια ειρηνική διαμαρτυρία, να ξυλοφορτώσουν και να τραυματίσουν νέους ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 


«Η κυβέρνηση των μακελάρηδων των μισθών και των συντάξεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «νομίζει ότι με την επιστράτευση της βίας και της κρατικής καταστολής ενάντια σε όλους όσοι αντιστέκονται θα μπορέσει να διασφαλίσει τη συνέχιση της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής. Νομίζει ότι με τη συκοφάντηση και την καταστολή των κοινωνικών αγώνων, οι νέοι μαγικά θα «ξεχάσουν» την ανεργία, τη μαύρη εργασία, τη μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό».


Κάνει λάθος η κυβέρνηση, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι, η μαζική συμμετοχή στην απεργία της 20ης Φλεβάρη θα δώσει μια αποφασιστική απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό και στα μνημονιακά σχέδια. 

*Ο Ελληνικός λαός δεν κοιμάται και γνωρίΖΕΙ ποιοι έχουν φροντίσει συστηματικά την υπηρέτηση της διαπλοκής, ποιοι κακοκυβερνούν επι 40 χρόνια, ποιοι του έκοψαν συντάξεις και επιδόματα, ποιοι τον οδήγησαν να πληρώνει χαράτσια ενω καλύπτουν τους μεγαλοκαρχαρίες με καταθέσεις δίς στην Ελβετία, ποιοι τον οδήγησαν στην ανεργία και την ανέχεια, ποιοι θέλουν να το περικόψουν και τον κατώτατο μισθό, και άλλα πολλά.

Πραγματικά ο Ελληνικός λαός γνωρίΖΕΙ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Bίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε διαμαρτυρία των νέων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">