ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013


Δεν υπάρχει καμία διάθεση γόνιμου διαλόγου απο τη σημερινή διοίκηση του δήμου Γλυφάδας,  ανταλλαγής απόψεων και ουσιαστικού πνεύματος για την συνδιοίκηση και συνδιαχείρηση, ώστε να δρομολογηθεί η επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας.

Αυτά δήλωσε πρόσφατα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παρευρισκόμενος στη κοπή της πίτας των ''ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ'' υπογράφοντας θα έλεγα εγω μια μελλοντική συνεργασία με την κ.Αθηνά Λυγνού.

Βέβαια σχεδόν για το σύνολο των αιρετών στη Γλυφάδα, και ειδικά για πολιτευόμενους απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τα προβλήματα πάντα θα είναι περιορισμένου εύρους και μόνο όσα θεωρούνται οφέλημα για πολιτική εκμετάλλευση. (Δεδομένου οτι για τα τοπικά ζητήματα των δημοτών ουδέν έχουμε απο τις περισσότερες παρατάξεις)

Όταν υπάρχουν οι αποδείξεις επι σειρά ετών και διοικήσεων στη πόλη μας και κάποιοι άνθρωποι εκτός του να γνωρίΖΟΥΜΕ βιώνουμε τη πραγματικότητα και την ανευθυνότητα που διέπει ειδικά τους διοικούντες, ορθά πράττουμε και καταδικάζουμε τους ανεύθυνους που αξίωσαν την εκλογή τους.

Συγκεκριμένα όταν έχουμε απτές αποδείξεις των πεπραγμένων μονομερός για το ιδιοτελές συμφέρον κάποιων συμπολιτών μας, και την καθολικότητα απραξίας και αναλγησίας που τους διέπει όσων αφορά τους υπολοίπους δημότες, όταν ζούμε τη κακοδιοίκηση αυθερετούχων που συγχωρούνται ελαφρά την καρδία απο  υποκριτές συμπολίτες μας για ''ειδικούς λόγους'' κομματικής ταυτότητας, έχουμε πραγματικό και ουσιαστικό έλλειμα καταλληλότητας και άξιων ανθρώπων.

Κάποιοι συμπολίτες μας που δεν έχουν δείξει οτι έχουν επίγνωση όσων συμβαίνουν στη τοπική κοινωνία, ενω αξιώνουν τη διοίκηση του δήμου Γλυφάδας, φροντίζουν συστηματικά (και ενω τους ζούμε) να διαβάλουν κάθε αυτονόητο και πολιτισμένο επίπεδο διαλόγου και αντιμετώπισης  όλων των τοπικών ζητημάτων που απασχολούν το σύνολο των δημοτών.

Διαπιστωμένα και σύμφωνα απο τα όσα προβάλουν και προωθούν τα τοπικά Μ.Μ.Ε, οι συμπολίτες μας γνωρίΖΟΥΝ το θέατρο που περιβάλλει το τοπικό μας πολιτισμό, όπως και οτι ουδέποτε υπήρξαν επι δεκαετίες διοικήσεων στη Γλυφάδα διοίκηση και αιρετοί με στοιχειώδη καταλληλότητα διαλόγου και αντιμετώπησης. 

Οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι και πολλοί, όμως ο κορυφαίος όλων το ουσιαστικό έλλειμα δομών αμιγώς ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ο οποίος σύμφωνα με τη ραγδαία πλυθυσμιακή ανάπτυξη και την αλλοίωση βάση της κατοίκησης απο δημότες που ήρθαν στη τοπική κοινωνία απο ολόκληρη τη χώρα, εχει υποστεί συντριπτική αλλοίωση. 

Οι εκάστοτε διοικούντες τα τελευταία χρόνια στη τοπική κοινωνία δεν υπάρχει κανένα ενδεχώμενο να μπορέσουν να λειτουργήσουν αποσβεστικά και ουσιαστικά λόγω της σημαντικής αλλοίωσης των πολιτισμικών δομών.

Συγκεκριμένο το παράδειγμα του σημερινού δημάρχου, όπως και η μεθοδολογία εκλογής του, όπως και ο τρόπος που επέλεξε να αυτοανακυρυχθεί πρόεδρος του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ σε μια πόλη που δεν είχε τουλάχιστον την εντοπιότητα. (Προφανώς δεν υπήρχαν άλλοι συμπολίτες μας στη Γλυφάδα)

Eίναι βέβαιο οτι αρκετοί συμπολίτες μας γνωρίζουν με επάρκεια τα τρωτά της τοπικής κοινωνίας, όμως δεδομένων των πολιτικών και άλλων σκοπιμοτήτων, όπως και της υπέρμετρης ματαιοδοξίας και πλεονεξίας κάποιων αιρετών, λογίζεται γραφικός μετά απο κάποιο διάστημα ο σοφός λόγος, και ο απατεώνας  χαίρει της εκτιμήσεως των ομοϊδεατών του. Βέβαια αυτο δεν αλλάζει την αρνητική πραγματικότητα όπως και τις ευθύνες του συνόλου.

Καλό μήνα.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

* Μακάρι στη τοπική κοινωνία της Γλυφάδας κάποια στιγμή εκτός απο τον Πολεοδομικό σχεδιασμό να γίνει και ο Πολιτισμικός σχεδιασμός, και τότε θα διαπιστώσουν συνολικά οι δημότες όπως και οι αιρετοί μας τι εχει συμβεί στη Πόλη μας όπως και το ποιοι ευθύνονται. (Δεδομένων των συμφερόντων και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">