ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Φώτης Μπενέτος: Ελπίζω οι φήμες που κυκλοφορούν να είναι φήμες

ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Π
ρόσφατα ο κ.Μπενέτος που εκφράζει ως δημοτικός σύμβουλος τη σημερινή διοίκηση του δήμου και την παράταξη του Κώστα Κόκκορη, πήρε θέση για το ζήτημα που προέκυψε με τον έλενχο του ΣΔΟΕ. 

Απο αυτά που γνωρίζουμε όλοι στη τοπική κοινωνία (και είναι αρκετά) εχει υπάρξει μια δική του έφραση και είναι ''όλοι κρινόμαστε'' άρα όσοι και όσες συνειδητά δεν πέρνουν θέση σε κανένα θέμα τοπικού χαρακτήρα (αποποιούμενοι την συμμετοχή και συνδιαμόρφωση του τοπικού πολιτισμού με την ευρύτερη έννοια) φέροντας τον ''μανδύα'' των αποστασιοποιημένων, δεν κινδυνεύουν ποτέ να χαρακτηριστούν ποικιλοτρόπος και ειδικά ''γραφικοί''. Όμως κάλλιστα ο οποιοσδήποτε μπορεί να τους χαρακτηρίζει πολίτες φαντάσματα, ασυνείδητους, απολίτιστους, και άλλα πολλά που για συντομία δεν θα αναφέρω. Θα αναφέρω όμως οτι η συγκεκριμένη τακτική που εχει ακολουθηθεί ειδικά απο αιρετούς και εκάστοτε διοικούντες των δυο μέτρων και σταθμών, καταμαρτυρά  ανευθυνότητα και ασυνειδησία.

Στο δια ταύτα, πρώτον, όταν κάποιος συμπολίτης μας αιρετός επικαλείται το γράμμα του νόμου όσων αφορά εργαζομένους του δήμου κ.α. πρέπει προτίστως να εχει δώσει δείγμα γραφής στις περιπτώσεις παρανομιών απο την πλευρά της διοικήσεως στην οποία μετέχει.

Δεύτερον, θυμίζω στους συμπολίτες μας την καραμπινάτη παρανομία απο τη πλευρά του δήμου Γλυφάδας όσων αφορά το παράνομο νεκροταφείο, και σαφώς και την δική μου αίτηση με αρ. πρωτ. 56577 και ημερομηνία 24/10/2012 που ο δήμος Γλυφάδας όφειλε εντός δυο εβδομάδων να δώσει μια απάντηση. (Φρόντισαν αυτο που ονομάζεται Συνταγματική παρανομία και πλήρη ασυνειδησία) Για αρκετούς συμπολίτες μας είναι εύκολο ως διαδικασία να υιοθετήσουν τον ''μανδύα'' ώστε να μη κινδυνεύουν, η τουλάχιστον αυτο να θεωρούν οι ίδιοι διότι οι περισσότεροι/ες έχουν τα εφόδια ενδεδειγμένης νοοτροπίας και κρίσεως.

Tρίτον, ο κ.Μπενέτος στο τέλος της ανακοινώσεως δείχνει έντονο ενδιαφέρων ευελπιστώντας να μην υπάρξουν άλλες οικογένειες ανέργων, ωστόσο τουλάχιστον γνωρίζοντας τι ισχύει στη τοπική κοινωνία  με τα αποδεδειγμένα ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ, και δεδομένων όσων έχουν ακολουθηθεί και συνεχίζουν, ας κρίνει ο ίδιος τις τακτικές της διοικήσεως. (Το ενα ζήτημα ήταν πολύ δύσκολο δεδομένης της συμπάθειας πρός την διαπλοκή των οικονομικά ισχυρών, το δεύτερο ζήτημα ήταν πάλι αρκετά δύσκολο για τους διοικούντες, δεδομένου οτι σε άλλες περιπτώσεις έκαναν πολλά περισσότερα, και το τρίτο αίτημα δεδομένων των αποδεικτικών στοιχείων ήταν τόσο δύσκολο για την διοίκηση Κόκκορη;) 

Δεν μακρηγορώ περισσότερο.... διαβάστε στη συνέχεια την δήλωση του κ.Μπενέτου.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος

Πρόσφατα γράφτηκε στα ΜΜΕ ότι κλιμάκιο του ΣΔΟΕ ενήργησε έλεγχο στο Δήμο Γλυφάδας. Ο έλεγχος αφορούσε τον τρόπο προμήθειας του πετρελαίου κίνησης.

Όταν μιλάμε για προμήθεια κάθε υλικού σε μια δημόσια ή δημοτική αρχή, ο καθένας μας θα πρέπει να γνωρίζει ότι η διαδικασία προμήθειάς του ξεκινά με την σχετική διακήρυξη, τον ορισμό του αναδόχου - προμηθευτή, την κατάρτιση της σύμβασης και τέλος την παραλαβή του από αρμόδια επιτροπή.

Ο νομοθέτης τα τελευταία χρόνια έχει ορίσει, η Επιτροπή αυτή να απαρτίζεται από εργαζόμενους της εμπλεκόμενης με την προμήθεια αρχής. Γι' αυτό το λόγο εάν προκύψει συμμετοχή εργαζομένων σε παράνομη πράξη ή παράλειψη, θα πρέπει να καταδειχθεί η σοβαρότητα του θέματος για τους λόγους που εκθέτω παρακάτω.

1. Ο Νομοθέτης πρόσφατα θέσπισε τον Ν. 4093/2012, ο οποίος ορίζει σ' αυτόν ότι ο εμπλεκόμενος σε παρόμοιες περιπτώσεις δημόσιος ή κοινοτικός υπάλληλος, δηλαδή αυτός που θα κατηγορηθεί, τίθεται σε αυτοδίκαιη και δυνητική αργία.

Σε αυτοδίκαιη αργία τίθεται όταν παραπεμφθεί αμετάκλητα ενώπιον του δικαστηρίου, έστω και για πλημμέλημα της υπεξαίρεσης (κοινής και στην υπηρεσία) και της απιστίας.

Σε δυνητική αργία τίθεται όταν από την εκτέλεση των καθηκόντων του σε μια τέτοια διαδικασία υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για άτακτη διαχείριση που στηρίζεται ακόμα και σε έκθεση αρμόδιου επιθεωρητή.

Αρμόδιο όργανο για την έκδοση της πράξης της αργίας του υπαλλήλου είναι ο οικείος υπουργός ή το ανώτατο μονομελές όργανο διοίκησης.

Κατά τη διάρκεια αναστολής των καθηκόντων του ο υπάλληλος δεν προσέρχεται στην υπηρεσία του και η αμοιβή του επηρεάζεται και μπορεί να περιοριστεί και στο 1/4 αυτής.

Μετά την πάροδο ενός έτους από τη θέση σε αργία και κάθε έτος το αρμόδιο συμβούλιο γνωμοδοτεί για τη συνέχιση ή μη της αργίας.

2. Ο νομοθέτης στη δεύτερη περίπτωση της δυνητικής αργίας προβλέπει ότι διακυβεύεται το συμφέρον της υπηρεσίας και ζητά να επιβληθεί στον εμπλεκόμενο υπάλληλο το μέτρο της μη άσκησης των καθηκόντων του ακόμα και από τον άμεσο πειθαρχικώς προϊστάμενό του.

3/ Θα πρέπει να επισημανθεί ότι παραμένει σε ισχύ η διάταξη του άρθρου 114 του κώδικα κατάστασης δημοσίων υπαλλήλων κατά την οποία η πειθαρχική δίωξη είναι ανεξάρτητη της ποινικής και χωρεί αυτοτελώς. Κατά συνέπεια τα αρμόδια όργανα οφείλουν να κινήσουν αυτήν αυτεπαγγέλτως.

4. Στην προκειμένη περίπτωση δεν αναφέρεται η κρίση μου για την θέση των αιρετών, αλλά κρίνεται αναγκαίο να λεχθεί ότι σε μία χρηστή δημόσια υπηρεσία είναι κοινή η πορεία των εργαζομένων με όλη την ιεραρχικά, υφιστάμενη κλίμακα.

Ελπίζω, οι φήμες που κυκλοφορούν να είναι φήμες που "απλώς" τραυματίζουν και να μην αφήσουν στο πέρασμά τους άλλες άνεργες οικογένειες εργαζομένων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φώτης Μπενέτος: Ελπίζω οι φήμες που κυκλοφορούν να είναι φήμες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">