ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μέργος: Κόψτε κι άλλο τον κατώτατο μισθό

ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Ο
 κατώτατος μισθός παραμένει ακριβός δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργος, μιλώντας σε εκδήλωση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών. Προσέθεσε δε, ότι ο τρόπος που εφαρμόστηκαν οι μορφές ευελιξίας στην αγορά εργασίας της Βόρειας Ευρώπης, δεν επηρέασαν την κοινωνική συνοχή. Σημειώνεται πως ο κατώτατος μισθός κατρακυλά στα 586 ευρώ από τα 751 ευρώ.

«Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη» υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών.

Η τρόικα έχει θέσει κατ’ επανάληψη το ζήτημα της μείωσης του κατώτατου μισθού, ενώ δεν αποκλείεται να το επαναλάβει σε λίγες μέρες κατεβαίνοντας στην Αθήνα.

Ο κατώτατος μισθός κατρακυλά στα 586 ευρώ από τα 751 ευρώ.

«Η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή», δήλωσε χαρακτηρστικά ο Γιώργος Μέργος, παρουσιάζοντας μάλιστα και τα συγκριτικά στοιχεία σε σχετικό πίνακα του ΟΟΣΑ για να τεκμηριώσει την άποψή του.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μέργος: Κόψτε κι άλλο τον κατώτατο μισθό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">