ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα Κόκκινα Φανάρια, του Αλέκου Γαλανού στο Δεύτερο Πρόγραμμα

ΤΕΤΑΡΤΗ, 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Μ
ΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ
Τα Κόκκινα Φανάρια, του Αλέκου Γαλανού στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, στην εκπομπή «Μεταμορφώσεις», που μεταδίδεται στις 17.00 από τις συχνότητες του Δεύτερου προγράμματος της ΕΡΑ, θα μεταδοθεί αφιέρωμα στο έργο του Αλέκου Γαλανού «Τα Κόκκινα Φανάρια», το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο σε μία σύγχρονη εκδοχή. Καλεσμένος στο στούντιο είναι ο σκηνοθέτης της παράστασης Κωνσταντίνος Ρήγος. Τηλεφωνική σύνδεση κατά τη διάρκεια της εκπομπής θα γίνει με τους ηθοποιούς Ελένη Κοκκίδου, η οποία ερμηνεύει το ρόλο της Μαντάμ Παρή, το Νίκο Ψαρρά, ο οποιός υποδύεται τον Μιχαήλο και Κωνσταντίνα Μιχαήλ στο ρόλο της Μαίρης,

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του ’60, που γράφτηκε αρχικά για το θέατρο, προσαρμόστηκε στη συνέχεια σε κινηματογραφικό σενάριο και ξαναγράφτηκε ως μιούζικαλ, ζωντανεύει ξανά στη σκηνή Κοτοπούλη. Η διασκευή του έργου για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου έχει στηριχτεί τόσο στο θεατρικό έργο, στην κινηματογραφική ταινία και στο μιούζικαλ αλλά και σε άλλες πηγές σχετικά με την ιστορία της Τρούμπας και τη ζωή στους οίκους ανοχής, καθώς και σε μαρτυρίες ιερόδουλων.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος μετά το Bossa Nova και τον Τιτανικό επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο σκηνοθετώντας μία σύγχρονη παράσταση για την ανθρώπινη αλήθεια πίσω από το ψυχρό πρόσωπο της πορνείας.

Η σκηνοθεσία – τα σκηνικά και η χορογραφία είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου, η διασκευή της Έρις Κύργια, τα κοστούμια της Νατάσας Δημητρίου και η μουσική του Δημοσθένη Γρίβα.

Παίζουν οι ηθοποιοί Ελένη Κοκκίδου, Νίκος Ψαρράς, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Νίκος Αλεξίου, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Ευγενία Δημητροπούλου, Μαρία Κίτσου, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Φοίβος Ριμένας, Νικόλας Στραβοπόδης, Θεοδώρα Τζήμου, Έλενα Τοπαλίδου και Γιάννης Τσεμπερλίδης.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Ζέτα Καρασπήλιου

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου
15.00-16.00
στο Δεύτερο Πρόγραμμα


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα Κόκκινα Φανάρια, του Αλέκου Γαλανού στο Δεύτερο Πρόγραμμα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">