ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προτάσεις για την διασφάλιση της διαφάνειας στις προμήθειες των Δήμων

ΤΡΙΤΗ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013


Τη δευτέρα 18/02/2013 είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον κ. Ρακιντζή στο Δ.Σ του ΕΒΕΑ. Έχει αναλάβει ένα έργο Εθνικής σημασίας!! την πάταξη της Διαφθοράς, η οποία μας κοστίζει 20ΔΙΣ το χρόνο. Ο κ. Ρακιτζής μεταξύ άλλων ανέφερε ότι 8 χρόνια που είναι σε αυτή τη θέση έχει στείλει στη δικαιοσύνη 2.000 υποθέσεις εκ των οποίων όμως δεν έχει τελεσιδικήσει ούτε μία. Ακόμη, σημείωσε την σημασία της πρόληψης και της ενεργοποίησης των ίδιων των πολιτών για την πάταξη της παραοικονομίας και απέδωσε μεγάλο μέρος των ευθυνών, για τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, στην κακή άσκηση της τοπικής αυτοδιοίκησης!!!!

Κατά την άποψη μου, σχετικά με τις προμήθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης
Είναι αδιανόητο σήμερα, μετά από 5 χρόνια ύφεσης και την διαφθορά να έχει φτάσει στο υπέρογκο ποσό των 20δις € να μην υπάρχει παρατηρητήριο τιμών για τα προϊόντα που προμηθεύονται οι Δήμοι με αποτέλεσμα πολλές φορές οι τιμές αγοράς να είναι διπλάσιες από την επίσημη Λιανική τιμή πώλησης.
Είναι απαράδεκτο ένας Δήμος να αγοράζει από τρίτο και τέταρτο χέρι και μάλιστα χωρίς διαγωνισμό αλλά με απευθείας ανάθεση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με μόνο κριτήριο τις φιλικές σχέσεις του επιχειρηματία με τη Δημοτική Αρχή.

Τέλος πιστεύω ότι πρέπει να διασφαλιστεί :

α) ότι οι ποσότητες που αναγράφουν τα τιμολόγια αγοράς όντως να παραλαμβάνονται και

β) Η ποιότητα, σύνθεση και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναγράφουν τα τιμολόγια αγοράς, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Αυτονόητες διαδικασίες για τις συναλλαγές στον ιδιωτικό τομέα φαντάζουν πολλές φορές άπιαστο όνειρο για τις προμήθειες του Δημοσίου!!!
Προτείνω λοιπόν στις Επιτροπές Προμηθειών και Παραλαβής των Δήμων να προστεθεί και μέλος του Δ.Σ του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου ή μέλος του Δ.Σ του τοπικού Επιμελητηρίου ( εθελοντικά) για να διασφαλίσουμε το αυτονόητο!! Τη Διαφάνεια.

Με εκτίμηση,

Άννα Καυκά
Μέλος Δ.Σ Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ( Ε.Β.Ε.Α ), πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας .
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προτάσεις για την διασφάλιση της διαφάνειας στις προμήθειες των Δήμων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">