ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη λίστα Λαγκάρτ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Τα μέλη οποιασδήποτε Προανακριτικής Επιτροπής λειτουργούν ως οιονεί εισαγγελείς. Όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για τους δικαστές που καλούνται σε μια υπόθεση ισχύουν συγκεκριμένοι λόγοι εξαίρεσης κι αποχής. 

Γι’ αυτό και δημιουργούνται αρκετά ερωτηματικά λόγω της συμμετοχής στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ και του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, από τη στιγμή που είναι γνωστοί οι δεσμοί αίματος της οικογένειάς του με την οικογένεια Λαναρά, των γνωστών κλωστοϋφαντουργών, μέλη της οποίας φέρεται πως έχουν καταγραφεί στη λίστα Λαγκάρντ. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η αδερφή του πατέρα του Χρήστου Λαναρά είναι σύζυγος του πρώην υπουργού της ΝΔ Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος είναι πατέρας του Μιλτιάδη.

Από τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Hot Doc, προέκυψε και μια άλλη σχέση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η οποία δεν είναι συγγενική, αλλά στη νομική ορολογία ονομάζεται καταχρηστική. Συγκεκριμένα, η Ουρανία Κλη, πρώτη ξαδέρφη του Ηλία Κλη, πρώην πρέσβη της χώρας μας στη Γαλλία –το όνομά του έχει εμπλακεί στην υπόθεση–, είναι συννυφάδα της Αγάπης Λαναρά, η οποία είναι αδελφή της μητέρας του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε σε συνεδρίαση της Επιτροπής πως δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση την οποιαδήποτε υπόνοια πως, επειδή ενδεχομένως φιλικά ή συγγενικά του πρόσωπα είναι ανάμεσα στη λίστα των ονομάτων, αυτό σημαίνει πως παρακωλύεται η δυνατότητά του να διερευνήσει το τι έκανε ο κ. Παπακωνσταντίνου. 

Ο αδελφός του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Θωμάς, εξάλλου, είναι συνιδρυτής, μαζί με τον Γιάννη Ολύμπιο, της εταιρίας επικοινωνίας V+O Communications, για
την οποία οι κακές γλώσσες ισχυρίζονται ακόμα και σήμερα πως είχε διαπρέψει στην ανάληψη ΔΕΚΟ κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή. Σημειώνεται πως ο κ. Ολύμπιος διετέλεσε στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης, ενώ εργάστηκε στο υπουργείο Εξωτερικών επί θητείας του Αντώνη Σαμαρά στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο ίδιος, πάντως, έχει εκμυστηρευτεί στο επαγγελματικό του περιβάλλον πως δεν είναι προσωπικός φίλος του νυν πρωθυπουργού, για τον οποίο δηλώνει πως έχει να τον δει χρόνια. Η V+O Communications έχει αναλάβει σήμερα την επικοινωνιακή προβολή του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) που εχει αναλάβει κατόπιν απαίτησης της τρόικας το ''ξεπούλημα'' αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου.

Δημοσιεύματα, μάλιστα, φέρουν την εταιρία να αμείβεται με ποσό 150.000 ευρώ για χρονικό διάστημα μόλις δύο μηνών. Σε επικοινωνία, πάντως, του Hot Doc με τους υπευθύνους της, δηλώνουν πως η αμοιβή της δεν ξεπερνά τα 5.000 ευρώ μηνιαίως για σύμβαση διάρκειας ενός έτους.

http://www.koutipandoras.gr
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη λίστα Λαγκάρτ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">