ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Κ.Α. ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΡΙΝΕΣ (ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ)

ΣΑΒΒΑΤΟ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Με εννέα πακέτα πρόκειται να παραχωρηθούν οι 48 ελληνικές μαρίνες, με τον πρώτο από τους διαγωνισμούς να προκηρύσσεται εντός των ημερών και να αφορά την πιο δημοφιλή μαρίνα της χώρας, αυτήν του Αλίμου (φωτογραφία επάνω) μαζί με τα τουριστικά αγκυροβόλια του Πόρου, της Υδρας, της Επιδαύρου και των Μεθάνων.

Το αντικείμενο του θαλάσσιου τουρισμού, ιστιοπλοϊκά και yachting, αποκτά ξεχωριστό επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς προσελκύει μεγάλους ξένους ομίλους, όπως τον τουρκικό Dogus Group – ο οποίος εξαγόρασε πρόσφατα σημαντικά μερίδια στις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Κέρκυρας, Λευκάδας –, τον επίσης τουρκικό όμιλο Κοτς που ελέγχει τη μαρίνα Μυτιλήνης, αλλά και έλληνες επενδυτές μόπως η Lamda Development και ο όμιλος Κυριακούλη. Ενδιαφέρον ακούγεται επίσης ότι υπάρχει από αμερικανικές και βρετανικές εταιρείες.



ΜΑΡΙΝΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΜΑΡΙΝΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ




Δεδομένου αυτού του ενδιαφέροντος, το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να προκηρύξει το αμέσως επόμενο διάστημα συνολικά 5 με 6 από τα 9 συνολικά πακέτα στα οποία έχει «σπάσει» τις 48 ελληνικές μαρίνες που έχουν περιέλθει ή πρόκειται να περιέλθουν στην κατοχή του. Σε καθεμιά από τις εννέα ομάδες έχει συμπεριληφθεί σε ρόλο «κράχτη» τουλάχιστον μία μεγάλη μαρίνα, κοντά σε αεροδρόμιο, σε πόλη ή σε σημαντικό αρχαιολογικό χώρο και με περιθώρια ανάπτυξης, δηλαδή να συνοδεύεται από σημαντική έκταση γης.

Στο 1ο πακέτο ρόλο «κράχτη» διαδραματίζει ο Αλιμος, στο 2ο η μαρίνα Γλυφάδας που πλαισιώνεται από εκείνες της Σερίφου, της Πάρου, της Νάξου, και της Ανδρου.Στο 3ο της Κρήτης, κυρίαρχη θέση έχουν οι μαρίνες του Ρεθύμνου και του Αγίου Νικολάου, ενώ στο 4ο των Δωδεκανήσων ηγούνται οι μαρίνες στο Μανδράκι της Ρόδου και της Κω. Στο 5ο πρωταγωνιστούν οι μαρίνες σε Ζάκυνθο και Κατάκολο, στο 6ο αυτή της Πάτρας, κ. ο. κ. Μega – yachts. Ειδική αντιμετώπιση επιφυλάσσει το ΤΑΙΠΕΔ για Μύκονο και Αργοστόλι οι οποίες προορίζονται να μετατραπούν σε πολυτελείς μαρίνες για τη φιλοξενία mega – yachts. Για τον ίδιο σκοπό θα αναβαθμιστεί και μέρος του λιμανιού του Λαυρίου. Το κοινό που μπορούν εν δυνάμει να προσελκύσουν οι μαρίνες διαφοροποιείται ανάλογα με τη κάθε γεωγραφική περιοχή. Εκείνες του Ιονίου είναι πιο εύκολο να προσελκύσουν σκάφη από την Αδριατική και συγκεκριμένα από Ιταλία και Κροατία, με τη τελευταία να αποτελεί την πιο δυναμική αγορά θαλάσσιου τουρισμού πανευρωπαϊκά. Οι μαρίνες της Πελοποννήσου και της Δ. Ελλάδας προσφέρονται περισσότερο για σκάφη προερχόμενα από Μάλτα και Σικελία. Η ομάδα των Δωδεκανήσων απευθύνεται προφανώς στο τουρκικό κοινό, ενώ στην προσέλκυση πελατών από Ρωσία, Βουλγαρία και Ρουμανία αποσκοπεί η ομάδα της Β. Ελλάδος, που περικλείει περιοχές του Θερμαϊκού, και των Σποράδων.


Όπως αναφέρουν τα Νέα, πρόσφατα η ΤΟΥΡΚΙΚΗ Dogus Group εξαγόρασε το 23% της μαρίνας Φλοίσβου και μερίδιο από τις συμμετοχές του ομίλου Κυριακούλη στις μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας, Λευκάδας. Επίσης ο όμιλος Κοτς εκμεταλλεύεται εδώ και καιρό τη μαρίνα Μυτιλήνης. Οι παραπάνω μαζί με άλλους επενδυτές εκτιμάται ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το πρώτο πακέτο που περιλαμβάνει τη μαρίνα του Αλίμου.


Αν και είναι η 2η σε χωρητικότητα ελληνική μαρίνα μετά των Γουβιών στην Κέρκυρα (1.200 θέσεις), λόγω της στρατηγικής της θέσης θεωρείται η πιο δημοφιλής στην Ελλάδα και συγκεντρώνει ήδη μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. Αυτός είναι και ο λόγος που το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να είναι αυτό το 1ο πακέτο που θα προκηρύξει.

Η μαρίνα Αλίμου διαθέτει 1.000 θέσεις σκαφών, εκ των οποίων 50 για μεγάλες θαλαμηγούς άνω των 25 μέτρων, ενώ έχει λιμενοβραχίονες μήκους 1.170 μ. Εχει ενδιαφέρον ότι μαζί με τη μαρίνα παραχωρείται και η γύρω χερσαία ζώνη 171 στρεμμάτων.

Η ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑ WEB, και του συντάκτη που πλήρωσε και πληρώνει το μάρμαρο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Βέβαια ούτε λόγος για τα αίτια ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και παραχώρηση σε Τουρκικούς και άλλους ομίλους. Ο λόγος και τα αίτια είναι σαφέστατα, ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ στη πλαισίωση όλων των βαθμίδων του Ελληνικού δημοσίου, αρχής γενομένης απο απο την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Οι συμπαθείς για κάποιους απο εσάς πολιτευτές (για τις εξυπηρετήσεις η το ρουσφέτι) απο την μία στηρίζουν και καλύπτουν με νύχια και με δόντια τους καρχαρίες φοροφυγάδες της διαπλοκής κ.α.(με τα δίς σε κωδικούς της Ελβετίας) οι οποίοι δεν κάνουν καμία επένδυση όλων αυτών που έχουν ''κλέψει'' απο τον Ελληνικό λαό, και απο την άλλη φροντίζουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ώστε απόλυτα ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ να συνεχίζουν να πλαισιώνουν, να αμοίβονται, και με διαδικασίες ρουσφετιών να κλείνουν τα στόματα των πολιτών.

Ελεεινή φάρα οι ΝΕΟ Έλληνες γνωρίζοντας τι έχουν πράξει και τι πράττουν συστηματικά κατά όλων αυτών που δεν έχουν την νοοτροπία απατεώνων, ενω στηρίζουν υπέρμετρα τους ομοϊδεάτες τους οπαδούς της λαμογίας εις βάρος της οφέλειας του Ελληνικού λαού και της εθνικής του περιουσίας. Επίσης δεδομένου τι πράττουν ολοι αυτοι οι λωποδύτες δισεκατομμυριούχοι της χώρας μας οι οποίοι έχουν απο πέντε δέκα Μ.Μ.Ε όλων των μορφών ώστε να προωθούν την πολιτική ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. (Βρωμήσαμε στα Μ.Μ.Ε των διαπλεκομένων στη πλειονοτητά τους ''ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ'' που καλύπτουν οι εκάστοτε πολιτευόμενοι για ευνόητους λόγους)


Απο ενα σημείο και μετά μπορεί ο κάθε ένας να αναρωτηθει: Αυτού του είδους οι πολιτικές διαφέρουν σε κάτι απο την πολιτική της πόρνης που θα πλαγιάσει με τον πρώτο τυχόντα για λίγα χρήματα ώστε να βγάλει πρόχειρα τον επιούσιο; (Και επειδή χρειάζεται να αποσαφηνίσω τι εννοώ εξηγώ: Που είναι οι προωθημένες πολιτικές ώστε να επιστραφούν ολα όσα βρίσκονται σε κωδικούς στην Ελβετία και να επενδυθούν απο Έλληνες στην Ελλάδα;)


Τα διαπλεκόμενα κέντρα στη χώρα μας συχνά ενοχλούνται απο την μεταχείρηση που τυνχάνουν απο χιλιάδες πολίτες (ειδικά στο τομέα σειρά Μ.Μ.Ε ώστε να ασκείται πίεση στην εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση και πολιτευτές)  ενω το βασικό τους ζητούμενο είναι τα οφέλη που έχουν απο τις άλλες δραστηριότητες, και τελικά όσα αποκομίζουν δια μέσω αυτής της διαδικασίας που έχουν αποδεχθεί βλακωδώς αρκετοί και αρκετές.... καταλήγουν σε κωδικούς στην Ελβετία χωρίς ίχνος επενδύσεων.(ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ οτι οι περισσότεροι επιτήδιοι επενδύουν μονάχα στη χειραγώγηση των νεοελλήνων με εξοπλισμούς ραδιοτηλεοπτικούς και στούντιο και πέραν αυτού τίποτα άλλο απο τα εκατομμύρια έσοδα που έχουν;)


Στρατηγική ανεντιμότητας και καταλήστευσης του συνόλου που περιορίζει την αντιληψη του σε παρεχώμενα ψίχουλα ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα δια μέσω των Μ.Μ.Ε  κ.α. που άτυπα καλύπτουν οι εκάστοτε εκλεγμένοι σας. 

(Βάση των αυταπόδεικτων ΔΥΟ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ακόμα και σήμερα καταδυκνύεται πόσο ακατάλληλοι είναι  οι  εκλεγμένοι σας στη Γλυφάδα)

ΓΛΥΦΑΔΑ web,

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Δεν θέλετε ανθρωποκεντρικές πολιτικές, δεν θέλετε ευημερία του συνόλου, θέλετε μια Ελλάδα του διχασμού, της χειραγώγησης, των προνομιούχων, και τελικά μια Ελλάδα ολοκληρωτικά διαλυμένη με ''δυσανασχετισμένους'' πολίτες ώστε μακροπρόθεσμα να αποστρέφονται, να απαξιώνουν, και το μόνο όφελος να το έχουν οι επιτείδιοι της εθνικής διαλύσεως
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Κ.Α. ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΡΙΝΕΣ (ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">