ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ ΤΗΣ Pulse RC

ΣΑΒΒΑΤΟ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013


Τ
ην πρώτη θέση εξασφαλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση μετά από αρκετές ημέρες, διατηρώντας ωστόσο ένα μικρό προβάδισμα της τάξης του 1,5%, έναντι της ΝΔ.
Συγκεκριμένα στην έρευνα που πραγματοποίησε η Pulse RC για λογαριασμό της εφημερίδας 6 Μέρες, η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι πρώτο κόμμα με 21,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 20%.

Στην έρευνα αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να πετυχαίνει τελικά ανάκαμψη των ποσοστών του κάτι που δεν φαινόταν σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις, όπου το εκλογικό σώμα δίσταζε να τον εμπιστευτεί και εμφάνιζε την ΝΔ ως εγγυητή της σταθερότητας.




Τρίτο κόμμα εξακολουθεί να είναι η Χρυσή Αυγή η οποία βλέπει τα ποσοστά της να είναι σε διψήφιο ποσοστό και να βρίσκονται στο 12%, ενώ το ΠΑΣΟΚ βλέπει την πτωτική πορεία να έχει σταματήσει και να βρίσκεται στο 7%.
Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι δεν μπορούν να ξεπεράσουν το 5% αλλά δεν βλέπουν και περαιτέρω απώλειες. Τελευταίο κόμμα είναι η Δημοκρατική Αριστερά με 4%.Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή ο προπορευόμενος ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει σε άνοδο κατά 8% από την 6η Μαΐου, η Ν.Δ. κατά λιγότερο από 3%, το ΠΑΣΟΚ λίγο πάνω από 2%. Από εκεί και κάτω είναι σοβαρή η απώλεια του ΚΚΕ κατά 2,5%, ενώ σταθερή μένει η ΔΗΜΑΡ και 1% χάνει η Χρυσή Αυγή. Επτακομματική παραμένει η Βουλή.

Στο ερώτημα αν είναι καλή ή κακή εξέλιξη οι νέες εκλογές, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διαιρεμένοι σε δύο σχεδόν ισοδύναμα τμήματα. Αυτό το αποτέλεσμα δεν αφήνει κάποιο σοβαρό περιθώριο εκτίμησης για το αν η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες συνεπάγεται εκλογική φθορά ή όφελος για κάποια – και ποια; – κόμματα.

Οι σαφέστατα πιο δυσαρεστημένοι από την προσφυγή σε νέες εκλογές είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν αυτοί της Ν.Δ. Οι περισσότερο ικανοποιημένοι είναι με διαφορά αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι. Ελάχιστοι όσοι Δεν Ξέρουν και Δεν Απαντούν σε όλα τα κόμματα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ ΤΗΣ Pulse RC Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">