ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Robert Adler ο πρωτοπόρος στην ανάπτυξη του τηλεχειριστηρίου

ΤΡΙΤΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013


R
obert Adler o πρωτοπόρος στην ανάπτυξη του τηλεχειριστηρίου.
Δεδομένου ενός email ΦΑΡΣΑ απο τα εκατομμύρια που στέλνονται καθημερινά (συγκεκριμένα οτι ο Robert Adler μου κληροδότησε  $20,500,000.00 ενω είναι πεθαμένος) δημοσιοποιώ λίγα στοιχεία για τον εφευρέτη.

Ο Robert Adler κατέχει 180 πατέντες ηλεκτρονικών συσκευών. Αυτός είναι γνωστός ως ένας από τους πρωτοπόρους στην ανάπτυξη του τηλεχειριστηρίου.

Ο Adler γεννήθηκε στη Βιέννη Αυστρία το 1913 και σπούδασε εκεί. Η ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του κορυφώθηκε με τη διδακτορική του στη Φυσική σε ηλικία 24 ετών στο  Πανεπιστήμιο της Βιέννης (1937). Λίγο αργότερα, μετανάστευσε στις ΗΠΑ και βρήκε δουλειά στο τμήμα Έρευνας της Zenith Electronics Corporation (τότε Zenith Radio Corporation).

Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου ο Adler εξειδικευτηκε σε στρατιωτικό εξοπλισμό επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των υψηλής συχνότητας ταλαντωτών και ηλεκτρομηχανολογικά φίλτρα για τα ραδιόφωνα των αεροσκαφών. Στη δεκαετία του 1960 διερεύνησε τη χρήση των ακουστικών κυμάτων επιφάνειας σε φίλτρα συχνοτήτων για έγχρωμες τηλεοράσεις. Σήμερα η ακουστική τεχνολογία κύμα είναι ουσιαστικής σημασίας για τις  τηλεοπτικές οθόνες και τις 
οθόνες αφής υπολογιστών.

Μετά τον πόλεμο ο Adler έστρεψε την προσοχή του ειδικά στην τηλεοπτική τεχνολογία. Μια πρώιμη εφεύρεση του χρήστη Adler ήταν η «περίφραξη πορείας" σωλήνα κενού. Ο Adler οδήγησε επίσης την ομάδα που εφηύρε ένα ειδικό κύκλωμα συγχρονισμού και βελτιώθηκε η υποδοχή στις παρυφές της περιοχής εκπομπή ενός τηλεοπτικού σταθμού. Αλλά ο μεγαλύτερος θρίαμβος που έκανε ο Adler ήταν το ασύρματο τηλεχειριστήριο.

Η Zenith παρήγαγε το πρώτο τηλεχειριστήριο τηλεόρασης το 1950, με την ονομασία "Lazy Bones". Απέδωσε on / off και το κανάλι-αλλαγή των λειτουργιών αρκετά καλά, αλλά ήταν δύσχρηστο, και συνδέθηκε με την τηλεόραση με ένα καλώδιο που αποδείχθηκε σύντομα οτι έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια στους πελάτες. Το 1955, παρήγαγε το Zenith "Flashmatic," ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο που ήταν βασικά ένας φακός. Δυστυχώς τα κύτταρα αντέδρούσαν στο φως του ήλιου.

Η λύση του Robert Adler ήταν για το τηλεχειριστήριο  να "επικοινωνεί" με την τηλεόραση με ήχο, όχι με το φως. Συγκεκριμένα με τη βοήθεια υπερήχων που είναι σε συχνότητες υψηλότερες από ό, τι το ανθρώπινο αυτί μπορεί να ακούσει. Το τηλεχειριστήριο Άντλερ ήταν πολύ απλό: Δεν απαιτεί καν μπαταρίες.

Στη δεκαετία του 1960 ο Adler τροποποιησε το σύστημα του για τη δημιουργία των σημάτων υπερήχων ηλεκτρονικά. Μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια, το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης έγινε ένα πρότυπο συμπλήρωμα στην τηλεόραση. Με το χρόνο η τεχνολογία προχώρησε στις υπερύθρες ακτίνες και στις αρχές της δεκαετίας του 1980 περισσότερα από εννέα εκατομμύρια τηλεοράσεις είχαν πωληθεί, με Zenith σύστημα τηλεχειρισμού Άντλερ.

Μέχρι το 1963 οAdler είχε ανέλθει ως Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος και Διευθυντής Ερευνών στο Zenith? Ήταν τεχνικός σύμβουλος στην εταιρεία μέχρι το 1997. Ο Adler έχει κερδίσει επίσης αμέτρητα βραβεία, συμπεριλαμβανομένης της Edison, το IEEE μετάλλιο (1980).

Πέθανε 15 Φεβρουαρίου 2007 στην ηλικία των 94 ετών.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

''Late Mr.Robert Adler bequeathed $20,500,000.00, to you''

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Robert Adler ο πρωτοπόρος στην ανάπτυξη του τηλεχειριστηρίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">