ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΗΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31  ΜΑΪΟΥ  2013

Μπορεί να έχουν περάσει τρείς μήνες απο τον Φεβρουάριο που ανεξαρτοποιήθηκε και ο κ. Μπενέτος όμως τα αίτια παραιτήσεως απο την παράταξη ''Δυνατή Γλυφάδα'' δηλώνουν τη σήψη που υφίστατε η τοπική αυτοδιοίκηση στη πόλη μας.

Μια μικρή μερίδα δημοτών η οποία εχει αναγάγει τη κλοπή του δημοσίου χρήματος σε επάγγελμα, και τον σκοταδισμό του μεσαίωνα σε αυτο που πρέπει να υφίστατε στη Γλυφάδα ως ''Πολιτικός Πολιτισμός'' σήμερα (δεδομένου οτι μισθώνουν ''εκδότες'' απο τα χρήματα των δημοτών) με μπροστάρη  τον Κώστα Κόκκορη και υπο την σκέπη όσων αποκομίζουν οφέλη απο το κοινωνικό σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας, προσπαθούν να 
διαφθείρουν τη συνείδηση του συνόλου με άθλια μεθοδολογία που παρέχετε δημόσια.

Δεδομένου ότι πλήν ελαχίστων συμπολιτών μας που ευθέως αντέδρασαν υγιώς, και γνωρίζοντας πόσοι και πόσες κρύβονται πίσω απο τη συντεχνία κλοπής του δημοσίου χρήματος, όσοι και όσες απο το σύνολο των συμπολιτών  μας επηρεαζόμενοι ταυτίζονται με πρακτικές της ''κομόρας''  και πληρώνουν βαρύ το αντίτιμο  υποβαθμίζουν αρχικά τη νοημοσύνη τους και στη συνέχεια την ποιότητα  και της μελλοντικής τους διαβίωσης.

Δυστυχώς έχουμε πλειάδα πολιτευομένων οι οποίοι έχουν το σύνολο απο δημόσιες καταγγελίες συμπολιτών μας -και τις αποδείξεις- και συμμετέχουν στα Δ.Σ. του δήμου υποκρινόμενοι και ταυτιζόμενοι πλήρως με το πλαίσιο κακοδιοικήσεως το οποίο επιθυμούν να αναπαράγουν.

Επιπροσθέτως γνωρίζοντας ολοι  οτι μια  πλειάδα αιρετών στη Γλυφάδα χωρίς να έχουν ίχνος δημόσιας προσφοράς  εχουν εκλεγεί συγκυριακά λόγω της ραγδαίας πληθυσμιακής ανάπτυξης στη πόλη μας, και λόγω του οτι πλέον στις συνχρονες αστικές κοινωνίες εχει χαθεί ο χαρακτήρας των κατοίκων με εντοπιότητα που διασφάλιζαν την ποιότητα του χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοικήσεως, τα συγκεκριμένα κρούσματα κακοδιοικήσεως αντι να μειώνονται θα αυξάνονται όσο τα κόμματα θα κατευθύνουν  τους δημότες.

Εν συντομία παραθέτω κάποια αποσπάσματα απο την αιτιολόγηση ανεξαρτοποίησης του κ. Φώτη Μπενέτου επισημαίνοντας οτι μέλη της ''κομόρας κόκκορη'' χωρίς ίχνος κοινωνικής και δημόσιας προσφοράς, και χωρίς να έχουν επενδύσει ούτε ενα σέντ επιθυμούν να αποχωρήσουν εκατομμυριούχοι. (Γνωρίζουμε τις παθογένιες της τοπικής αυτοδιοικήσεως στη Γλυφάδα, γνωρίζουμε όλοι τα αίτια που οδηγούν στις παθογένιες των Ο.Τ.Α, γνωρίζουμε τη νοοτροπία  των Νεοελλήνων, και πολυ περισσότερο ξέρουμε να αναγνωρίζουμε ποιοι αποδυκνύεται οτι εξαπάτησαν με υποσχέσεις και δεσμεύσεις και πρόδοσαν τους δημότες, και δεδομένων των ισχυόντων εμμένουν στην εξαπάτηση και τα δυο μέτρα και σταθμά)

1) Κλήθηκα στα πλαίσια τηςπαραταξιακής πειθαρχίας να σιωπήσω και να ψηφίσω απολογισμό νομικού προσώπου συγκεκριμένου έτους, ο οποίος μας προσκομίσθηκε με καθυστέρηση πέραν της δεκαετίας. Το αποκορύφωμα, ενδεικτικά του ελέγχου μου ήταν ότι σε έναν μόνο κωδικό αυτού (του απολογισμού), με την αιτιολόγηση "αμοιβή αρχιμουσικού", για ένα έτος, ανεγράφετο το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ. 
Εάν ο αρχιμουσικός ήταν δημόσιος υπάλληλος και προσέφερε τις υπηρεσίες του εθελοντικά ή, πρόκειται περί εσφαλμένης εγγραφής αμοιβής του, το γνωρίζουν οι εισηγητές του θέματος στο Δ.Σ.

2)  Ποτέ δεν κατάλαβα πως ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος δεν εναντιώθηκε στην τοποθέτηση σε θέση Αντιδημάρχου, συναδέλφου μας, που από τη θέση αυτή έκανε προπαρασκευαστικές διοικητικές πράξεις για την αγορά οικοπέδου αξίας 8.400.000 ευρώ, συνιδιοκτήτης  του οποίου ήταν ο πατέρας της. Προφανώς, διότι αποτελεί γεγονός πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

3)  Στα πλαίσια ελέγχου Διαπαραταξιακής Επιτροπής που συστήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις αρχές του 2012 για τον έλεγχο οφειλών δημοτών συνολικού χρηματικού ποσού 500.000 ευρώ περίπου, συντάχθηκε πόρισμα και παραδόθηκε στην τότε αντιδήμαρχο Οικονομικών με σκοπό να εισαχθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο στα μέσα του έτους 2012. Έκτοτε και μέχρι σήμερα που υπογράφω την παρούσα, αγνοείται η τύχη του.

4) Στα πλαίσια της παραταξιακής πειθαρχίας δεν θα έπρεπε να παραδώσω στις αρμόδιες αρχές, τουλάχιστον αυτό εισέπραξα, επίσημα εικονικά  έγγραφα του δήμου, που κάποιος ή κάποιοι εμφάνιζαν με αυτά διπλάσιο αριθμό αδέσποτων ζώων σε ιδιωτικό κυνοκομείο με αποτέλεσμα σήμερα ο Δήμος να έχει καταβάλλει σε αυτό 1.100.000 ευρώ για τη σίτισή τους και να απαιτούνται δικαστικά άλλα 500.000 ευρώ. 

5) Επιχειρηματίας που όφειλε στο Δήμο 147.000 ευρώ από εισφορές, είχε κλείσει το κατάστημά του και λειτουργούσε παρόμοιο σε άλλη διεύθυνση του Δήμου (πώς άραγε;), ως και ότι πολλοί οφειλέτες που βρήκαμε, αγνοούσαν τις οφειλές τους, ενώ ενημερωθήκαμε από τη Δ/νση Οικονομικών ότι στο αρχείο του δήμου εκκρεμούσαν για διαγραφή παρόμοιες οφειλές δημοτών μας ύψους 1.000.000 ευρώ, που θα έπρεπε να έρθουν στο Δ.Σ. για διαγραφή αφού αυτό ορίζει ο Νομοθέτης και αναίτια είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Επειδή δεν μπορώ να παρακολουθήσω έναν διαφορετικό τρόπο διοίκησης, επειδή σίγουρα ο ρόλος του δημοτικού συμβούλου είναι ελεγκτικός και εισηγητικός, επειδή ο ρόλος του δημάρχου και των αντιδημάρχων είναι εκτελεστικός και διοικητικός και δεν υπάρχουν μόνο αυτά τα κενά στη λειτουργία του δήμου μας αλλά πιστέψτε πολύ χειρότερα από αυτά που προανέφερα που "λιμνάζουν", με τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα "νωθρά" και "τυφλά", ζητώ τη διαγραφή μου από την παράταξη "ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ"

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  

ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΦΩΤΙΟΣ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΗΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">