ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ

ΤΡΙΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
 

Συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ και τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, αλλά και για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κόμματος ενόψει της αυριανής νέας συνάντησης των πολιτικών αρχηγών.

Χθες το βράδυ ο Φ. Κουβέλης σε δηλώσεις που πραγματοποίησε αμέσως μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ζήτησε να τεθεί σε κίνηση συνολικά η λειτουργία της ΕΡΤ και να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στη ΔΗΜΑΡ εκτιμούν ότι η απόφαση του ΣτΕ αποτελέι πλαίσιο σύγκλισης των "τριών" που όμως εκθέτει τη ΝΔ, αφού αίρει το "μαύρο" στις οθόνες και τις συχνότητες του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, και απαιτεί από την κυβέρνηση να επαναλειτουργήσουν αμέσως.

"Η ίδια η απόφαση αμφισβητεί και υποστηρίζει ότι δεν έπρεπε να διακοπεί η λειτουργία της ΕΡΤ. Κατά συνέπεια αναμένουμε χωρίς άλλη καθυστέρηση όλες οι συχνότητες να βγουν στον αέρα, να λειτουργήσουν πραγματικά. Μια λειτουργία που ανταποκρίνεται στον ρόλο του εθνικού φορέα", δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που φαίνεται ότι απέτρεψε το ενδεχόμενο οριστικής ρήξης και πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Τόσο ο Φ. Κουβέλης όσο και ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησαν από τον Α. Σαμαρά να καταθέσει η κυβέρνηση αύριο την πρότασή της για την άμεση λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. "Μέχρι τότε όλα παραμένουν ανοιχτά", αναφέρουν στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου, παρά το γεγονός ότι η απόφαση του ΣτΕ διαμορφώνει ένα πλαίσιο για την εκτόνωση της κρίσης και την αποφυγή των εκλογών.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, ως ορθή εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας εκλαμβάνεται η λειτουργία όλων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ με το σύνολο των εργαζομένων του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού και τη δημιουργία ενός μεταβατικού δημόσιου φορέα, καθώς η απόφαση θεωρεί δεδομένη την κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ. Εάν η επαναλειτουργία του συνόλου των συχνοτήτων επιβεβαιωθεί στην αυριανή σύσκεψη, τότε θα ξεκινήσει παράλληλα η συζήτηση για τις αναγκαίες αλλαγές και αναδιαρθρώσεις υπό την εποπτεία επιτροπής υψηλού κύρους που θα αναλάβει τη μεταρρύθμιση του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα με τις συχνότητες ανοιχτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φ. Κουβέλης στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έθεσε με ένταση το θέμα της πλήρους λειτουργίας των συχνοτήτων του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, χωρίς όμως να κάνει σαφή αναφορά για την επαναδραστηριοποίηση όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">