ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε καραντίνα η Γλυφάδα εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου !!!

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Τρεις νέες περιοχές μεταξύ των οποίων η Γλυφάδα, η Κέρκυρα, και η Ηλεία μπήκαν σήμερα από το ΚΕΕΛΠΝΟ στις λίστες υψηλού κινδύνου για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Οι επιστήμονες του Κέντρου βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή αφού μέχρι στιγμής έχουν νοσήσει 49 συμπολίτες μας ενώ ένας έχασε την ζωή του εξαιτίας επιπλοκών από τον ιό.

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), άλλοι 14 άνθρωποι εκδήλωσαν τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ασθενών σε 49.

Από αυτούς δέκα ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με επιπλοκές από τη λοίμωξη, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Παράλληλα, άλλες τρεις περιοχές της χώρας μπήκαν στη λίστα με τις περιοχές υψηλού κινδύνου, λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας μολυσμένων κουνουπιών.

Τα συμπτώματα του ιού του Δυτικού Νείλου


Ενώ το 80% των λοιμώξεων από τον ιό West Nile δεν προκαλεί κανένα σύμπτωμα σε άτομα, ή συμπτώματα τα οποία είναι ήπιας ή μέτριας μορφής, περίπου το 20% των περιπτώσεων παράγει ήπια συμπτώματα, όπως πυρετό, πονοκέφαλο και πόνους στο σώμα, συχνά με εξάνθημα του δέρματος στο στήθος, το στομάχι και την πλάτη , έμετος και μερικές φορές και διογκωμένοι λεμφαδένες - αυτά τα συμπτώματα διαρκούν συνήθως μερικές ημέρες, αν και ορισμένοι υγιείς άνθρωποι ανέφεραν ότι έχουν την ασθένεια για αρκετές εβδομάδες.

Μερικά θύματα, λιγότερο από το 1% των περιπτώσεων, θα έχει όμως πιο σοβαρές λοιμώξεις που χαρακτηρίζεται από πονοκέφαλο, υψηλό πυρετό, δυσκαμψία του αυχένα, μυϊκή αδυναμία, λήθαργος, αποπροσανατολισμός, σπασμοί, παράλυση, κώμα, και, σπάνια, το θάνατο - αυτά τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες, και οι νευρολογικές επιπτώσεις μπορεί να είναι μόνιμη.

Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό του Δυτικού Νείλου


Οι άνω των 50 ετών έχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν μια πιο σοβαρή λοίμωξη, όπως και οι άνθρωποι με πιο αδύναμη ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, ο αλκοολισμός, ή καρδιακή νόσο - αυτοί διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εκδηλώσουν συμπτώματα και τις επιπτώσεις στην υγεία που είναι πιο σοβαρές, όπως μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα και η οξεία χαλαρή παράλυση.

Τα συμπτώματα συνήθως αναπτύσσονται μεταξύ 3 και 14 ημέρες μετά ένα πρόσωπο έχει δαγκωθεί από ένα μολυσμένο κουνούπι.
Αυτοί που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, είτε εργάζονται είτε παίζοντας είναι επίσης περισσότερο σε κίνδυνο, ως έχουν περισσότερες πιθανότητες να το τσίμπημα από ένα μολυσμένο κουνούπι.

Κίνδυνος μέσω ιατρικών διαδικασιών είναι πολύ χαμηλός, ο κίνδυνος να πάρει κάποιος τον ιό του Δυτικού Νείλου μέσω των μεταγγίσεων αίματος και μεταμόσχευσης οργάνων είναι πολύ μικρός, και δεν πρέπει να εμποδίζει τους ανθρώπους που χρειάζονται χειρουργείο.


Αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου


Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για λοίμωξη από ιό του Δυτικού Νείλου και στα περισσότερα άτομα με ηπιότερα συμπτώματα, όπως πυρετό και πόνους, αυτά θα περνούν από μόνα τους χωρίς ιατρική φροντίδα. 

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, οι άνθρωποι πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο, όπου μπορούν να λάβουν υποστηρικτική αγωγή όπως ενδοφλέβια χορήγηση υγρών.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε καραντίνα η Γλυφάδα εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου !!! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">