ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
Σήμερα μαγειρεύουμε Κόκκορη στο φούρνο με πατάτες απλά...όπως το έκανε ο περισσότερος κόσμος παλιά που δεν είχαν τα βιβλία συνταγών, και το internet...
Η μετεξέλιξη αυτής της συνταγής είναι πολυσύνθετη.... πολλές φορές με πιπεριές, είτε με κρεμμύδια, είτε με καρότα, με μπύρα, μέλι, μουστάρδα, και τελικά αλλοιώνεται η πραγματική γεύση του Κόκκορη.
Η απλότητα είναι πιο νόστιμη τελικά!!!
Σήμερα μαγειρεύουμε Κόκκορη στο φούρνο με πατάτες απλά...όπως το έκανε ο περισσότερος κόσμος παλιά που δεν είχαν τα βιβλία συνταγών, και το internet...
Η μετεξέλιξη αυτής της συνταγής είναι πολυσύνθετη.... πολλές φορές με πιπεριές, είτε με κρεμμύδια, είτε με καρότα, με μπύρα, μέλι, μουστάρδα, και τελικά αλλοιώνεται η πραγματική γεύση του Κόκκορη.
Η απλότητα είναι πιο νόστιμη τελικά!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 Κόκκορη
- 1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι - πιπέρι
- λίγη ριγανη
- χυμο απο ενα λεμόνι
Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1) Πλένετε τον Κόκκορη.
Βήμα 2) Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε για φούρνο.
Βήμα 3) Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και την ριγανούλα.
Βήμα 4) Κόβετε το σκορδάκι χοντροκομμένο.
Βήμα 5) Τα βάζετε όλα στο ταψι σας.
Βήμα 6) Ρίχνετε και το λάδι με λίγο νεράκι.
Βήμα 7) Ψήνετε για 1,5 ώρα στους 180-200 βαθμόυς.
Βήμα 8) Οταν είναι έτοιμος ο κόκκορης, τον βγάζεται απο τον φούρνο όπως είναι καυτός και ρίχνετε λεμόνι απο πάνω. Είναι έτοιμος καλή σας όρεξη!
*Υποσημείωση: Σε περίπτωση που δεν βρείτε κόκκορη μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή με ενα κοτόπουλο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου