ΠΕΜΠΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
Aύξηση πάνω από 100% το 2012 παρουσιάζει η ζήτηση από πελάτες για υπηρεσίες διακοπής/επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος (υπολογίζονται σε 513.944) ενώ στη διετία 2010- 2012 καταγράφεται μεγάλη μείωση στα αιτήματα για νέες ηλεκτροδοτήσεις (μόλις 75.257), γεγονός που αποδίδεται στην καθίζηση της οικοδομικής δραστηριότητας.
Όπως προκύπτει από την έκθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σχετικά με το Πρόγραμμα «Εγγυημένες Υπηρεσίες» του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ), τα έτη 2009 έως και 2012 παρατηρείται συνεχής και σημαντική αύξηση στα αιτήματα των πελατών για διακοπή/επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος. Αντιθέτως, κατά τα έτη 2010- 2012 παρουσιάζεται μεγάλη μείωση στα αιτήματα για υπηρεσίες σχετικές με νέες ηλεκτροδοτήσεις (μελέτη απλής ηλεκτροδότησης, κατασκευή απλής παροχής ρεύματος, μελέτη ηλεκτροδότησης με δίκτυο) η οποία οφείλεται στον σημαντικό περιορισμό της οικοδομικής δραστηριότητας. Τα αιτήματα για την υπηρεσία τήρησης συμφωνημένης συνάντησης παρουσιάζουν διαχρονικά συνεχή μείωση.
Ως προς τις επιμέρους υπηρεσίες, αύξηση στα ποσοστά αποτυχίας παρουσίασαν οι υπηρεσίες, τοποθέτησης/σύνδεσης μετρητή και μελέτης απλής ηλεκτροδότησης, ενώ σημαντική μείωση παρουσιάζουν οι υπηρεσίες απάντησης σε γραπτά αιτήματα (με ή άνευ επίσκεψης) και τήρησης συμφωνημένης συνάντησης.
Με βάση τα στοιχεία του 2012 παρατηρείται ότι οι υπηρεσίες για επανασύνδεση/διακοπή (είτε λόγω ενεργοποίησης παλαιάς σύνδεσης, είτε λόγω αλλαγής κατοικίας, είτε λόγω χρέους) παραμένουν ως οι πλέον συχνότερα χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες για τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με περαιτέρω αύξηση κατά το 2012, γεγονός που, σύμφωνα με την έκθεση της ΡΑΕ, αντανακλά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.
Περισσότεροι από ένας στους δέκα πελάτες της εταιρείας διανομής (συνδεδεμένοι στο δίκτυο χαμηλής τάσης) έχει κάνει χρήση τουλάχιστον μίας εκ των 10 εγγυημένων υπηρεσιών της εταιρείας μέσα στο 2012 (12,4%). Αυξημένη, σε σχέση με τον μέσο όρο, παρουσιάζεται η χρήση των υπηρεσιών στην περιφέρεια Μακεδονίας- Θράκης (14,7%) ενώ στην περιφέρεια Αττικής παρουσιάζονται αξιοσημείωτες διακυμάνσεις του πλήθους των αιτήσεων από το 2004 έως και το 2012.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου