ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στήριξη στην Αλ Κάιντα επικείμενο στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013


Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε οτι το καθεστώς της Συρίας δεν χρησιμοποίησε χημικά όπλα, ήταν προβοκάτσια.
«Είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι κάτι παραπάνω από μια προβοκάτσια αυτών που θέλουν να εμπλέξουν άλλες χώρες στη σύγκρουση και να εξασφαλίσουν τη στήριξη των ισχυρότερων χωρών, κυρίως των ΗΠΑ» σημείωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.
«Σε ότι αφορά τις θέσεις των Aμερικανών φίλων μας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας χρησιμοποίησαν όπλα μαζικής καταστροφής, στην περίπτωση αυτή χημικά όπλα και λένε ότι έχουν σχετικές αποδείξεις, τότε ας τις παρουσιάσουν στους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ και στο Συμβούλιο Ασφαλείας» πρότεινε ο Β. Πούτιν.
«Αν υπάρχουν αποδείξεις - αυτές πρέπει να παρουσιαστούν, αν δεν παρουσιαστούν, σημαίνει ότι δεν υπάρχουν» τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος και υποστήριξε πως «οι αναφορές ότι πρόκειται για υποκλοπές κάποιων συνομιλιών, που δεν αποδεικνύουν τίποτα, δεν μπορούν να αποτελούν βάση για αποφάσεις, όπως είναι η χρήση βίας εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους»
Εάν το Κογκρέσο δεν στηρίξει τον Ομπάμα, αυτό θα είναι καταστροφικό για την προεδρία του.
Η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα το Σάββατο να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για στρατιωτικά χτυπήματα στη Συρία ήταν η πιο αναπάντεχη στιγμή της προεδρίας του και πιθανόν η πιο ριψοκίνδυνη.
Από την πλευρά της η Δαμασκός διατείνεται ότι μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία σημαίνει «στήριξη στην Αλ Κάιντα και τους συμμάχους της».

Ο σύρος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Φεϊζάλ Μεκντάντ, τόνισε στο BBC, ότι ένοπλες ομάδες με τη στήριξη των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τα χημικά όπλα και όχι τα συριακά στρατεύματα.

Οι ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών έχον συγκεντρωθεί στη Συρία για να εξετέσουν αν σημειώθηκαν επιθέσεις με χημικά όπλα κατά τη διάρκεια της εμφύλιας σύρραξης στην χώρα και εξετάζουν τα δείγματα.

Η πιο αιματηρή των επιθέσεων έλαβε χώρα στις 21 Αυγούστου στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού, στοιχίζοντας τη ζωή περισσοτέρων των 1.400 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και 426 παιδιά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στήριξη στην Αλ Κάιντα επικείμενο στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">