ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Vettel στην pole position του Grand Prix της Σιγκαπούρης

Ο Vettel ήταν για ακόμα μια φορά ασυναγώνιστος και σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Σιγκαπούρης. Πίσω του στην γραμμή της εκκίνησης αύριο θα βρεθούν οι Rosberg (Mercedes), Grosjean (Lotus), Webber (Red Bull), Hamilton (Mercedes) και οι δύο Ferrari με τους Massa και Alonso. 

Στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών τους τρεις καλύτερους χρόνους έκαναν οι Hamilton, Button και Alonso με τον Massa να καταφέρνει την τελευταία στιγμή να σημειώσει το χρόνο που του επέτρεψε να μπει στην δεύτερη περίοδο. Από την τελευταία έμειναν έξω οι  Di Resta, Maldonato, Pic, Van der Garde, Bianchi και Chilton. Oι δύο Red Bull που δεν είχαν επιλέξει την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών, με Webber και Vettel έκαναν αντίστοιχα τον 6ο και 7ο χρόνο. Τη μεσαία γόμα είχε επιλέξει και ο Grosjean.

Στην δεύτερη περίοδο τα πράγματα άλλαξαν και οι δύο Red Bull έκαναν το 1-2 με τον Vettel να κάνει τον καλύτερο μέχρι στιγμής χρόνο του διημέρου (1'42"905). Η έκπληξη ήρθε από αυτούς που έμειναν έξω από την τελική αναμέτρηση για την pole position. Έξω λοιπόν έμειναν οι Raikkonen (13oς), και οι Hulkenberg, Vergne, Perez, Sutil και Bolltas. Πολύ καλή επίδοση και για τον Ricciardo (9ος) που έχει ανέβει πολύ ψυχολογικά μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στη Red Bull για το 2014, στη θέση του συμπατριώτη του M. Webber που εγκαταλείπει την Formula 1 με το τέλος του πρωταθλήματος. Έκπληξη και η πρόκριση του Gutierrez στο τρίτο και τελευταίο σκέλος των κατατακτήριων.



Στο τελευταίο σκέλος όπου και δόθηκε η τελική μάχη για την αυριανή pole position, ο Vettel βγήκε νωρίς στην πίστα για να την βρει "καθαρή" από άλλους οδηγούς και έγραψε έναν ακόμη ταχύτερο χρόνο (1'42"841), με τους Rosberg και Webber να τον ακολουθούν στις επόμενες δύο θέσεις. 
Oι δυο οδηγοί της Ferrari επέλεξαν να περιμένουν και πρώτος βγήκες στην πίστα ο Massa ακολουθούμενος από τον Alonso. Προφανώς ήθελαν να δουν τους χρόνους των αντιπάλων πρώτα. Δεν κατάφεραν όμως τίποτα περισσότερο από την 6η και 7η θέση (με Massa και Alonso αντίστοιχα). Αντίθετα, οι Rosberg και Grosjean εκτόπισαν την τελευταία στιγμή τους Webber και Hamilton από τη 2η και 3η θέση.
Για την ιστορία να σημειώσουμε πως ο Massa (που φεύγει) ήταν ταχύτερος από τον Alonso (που μένει), ενώ ο Kimi που έρχεται στη Ferrari έμεινε μακριά από την πρώτη δεκάδα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Vettel στην pole position του Grand Prix της Σιγκαπούρης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">