ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνεδρίασε στις 21/10/2013 ο ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας για τα αυτοδιοικητικά

Συνεδρίασε στις 21/10/2013 ο ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας με τη συμμετοχή αρκετών μελών του, και την παρουσία του  Σπύρου Τζόκα,  συντονιστή του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ  και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.


Συζητήθηκε η πολιτική του κόμματος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, που ορίζεται αφενός από την αντιπαράθεση με τις μνημονιακές πολιτικές και τον «Καλλικράτη» και αφετέρου από την ανάγκη υπεράσπισης της δημοκρατίας, των θεσμών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.


Οι εκλογές του Μαΐου 2014 (η όποτε προκύψουν νωρίτερα) δεν έχουν τον χαρακτήρα επιλογής του αξιότερου δημάρχου, και δεν αποβλέπουν σε μια καλύτερη διαχείριση. Έχουν χαρακτήρα αντίστασης στην κοινωνική και πολιτική καταστροφή, και στην ανατροπή του υπάρχοντος αντιδημοκρατικού - γραφειοκρατικού - αναποτελεσματικού συστήματος "Καλλικράτης"

Απαιτείται άμεσα η εγκαθίδρυση ενός ριζικά διαφορετικού πλαισίου συγκρότησης και λειτουργίας των τοπικών (αυτοδιοικητικών) θεσμών. Απαιτείται άμεσα η ανάγκη απαλλαγής από τις πρακτικές αδιαφάνειας, πελατειακών σχέσεων, νεποτισμού και κακοδιαχείρισης που σημάδεψαν την τοπική αυτοδιοίκηση στο πρόσφατο παρελθόν, και τον δήμο Γλυφάδας σήμερα.








Κομβικό σημείο στη συζήτηση η διαπίστωση του Σπύρου Τζόκα, της ιδιομορφίας, και του ''μοναδικού'' φαινομένου πανελλήνια, τα ισχύοντα στον ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας όσων αφορά τα αυτοδιοικητικά, με συμμετοχή συμπολιτών μας από όλες σχεδόν τις εκλεγμένες παρατάξεις.

Στη τοπική μας πραγματικότητα υφίστανται κάποιες ''τάσεις'' που σχηματίζουν τον κορμό του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας όσων αφορά τα αυτοδιοικητικά, και κάθε μια ''τάση'' εχει διαφορετικό τρόπο αντιλήψεως όσων αφορά την τελική έκβαση συμπόρευσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ενδεχομένως η τελική έκβαση αυτών των αντίρροπων τάσεων να κριθεί τελικά και κυριολεκτικά λίγους μήνες προ των δημοτικών εκλογών.


Σήμερα δυστυχώς οι κυβερνητικές επιλογές οδηγούν σε ένα «σχεδιασμένο θάνατο» την Τ.Α. Μέσα από τις  διαθεσιμότητες-απολύσεις και το οικονομικό «παρατηρητήριο», είναι προφανής η πολιτική κατεύθυνση για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της ΤΑ, που έχει φυσικό επακόλουθο την περαιτέρω επιβάρυνση του πολίτη.


Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία ενός πλατιού, ισχυρού και ακηδεμόνευτου αυτοδιοικητικού κινήματος. 


Το οποίο την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι σε θέση να διεκδικήσει και να επιβάλλει μια ριζοσπαστική διοικητική μεταρρύθμιση.

Έτσι ώστε να ενδυναμωθεί πραγματικά ο θεσμός της αυτοδιοίκησης και της άμεσης συμμετοχής των πολιτών στη λήψη και στον σχεδιασμό των αποφάσεων για τις ανάγκες της κοινωνίας και της πόλης μας.

Η άμεση συμμετοχή των πολιτών  στη λήψη και στον σχεδιασμό των αποφάσεων απασχόλησε την συζήτηση με εισηγητή τον Σπύρο Τζόκα, ο οποίος ανέφερε τον ουσιαστικό ρόλο που θα διαδραματίζουν οι δημότες στους δήμους ριζοσπαστικών διοικήσεων προτείνοντας τις δράσεις που επιθυμούν για τις συνοικίες τους, οι οποίες θα πέφτουν στο τραπέζι των δημοτικών συμβουλίων προς ψήφιση.

Πρέπει να δωθεί τέλος στο Δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης, και να θεσμοθετηθεί η απλή αναλογική και ο συμμετοχικός προυπολογισμός.


Ανάγκη της τοπικής μας κοινωνίας η ρήξη με το παρελθόν και η καταδίκη του σημερινού δημάρχου μνημονίων, και παρανομιών, που λειτουργεί απόλυτα εις βάρος της ωφέλειας του δημότη και της πόλης.

Με αυτό τον προσανατολισμό θα κινηθούμε όλο το επόμενο διάστημα στη πόλη μας δημιουργώντας μια πλατιά αυτοδιοικητική παράταξη με γνώμονα την υπεράσπιση της δημοκρατίας, των θεσμών, και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Μένει να δούμε λοιπόν πια χαρακτηριστικά θα επικρατήσουν, τα οποία σαφώς θα εξάγουν τα πρώτα συμπεράσματα.(Δεδομένου οτι προσωπικά επι σειρά ετών πλήρως ανιδιοτελώς εξέφρασα δημόσια ραδιοφωνικά στη τοπική κοινωνία της Γλυφάδας τις απόψεις μου για το μοντέλο τοπικής αυτοδιοικήσεως, και σε σημαντικό βαθμό ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει αυτό το μοντέλο, θεώρησα πρέπον μόνο την παρακολούθηση. Βέβαια πολλοί απο τους συμπολίτες μας μπορεί να αγνοούν, να ξεχνούν, η τεχνηέντως να καπελώνουν σε μια ελληνική πραγματικότητα που μας ενοχλεί όλους όμως αναπαράγουμε τα ίδια λάθη)

Είναι γνωστό και στάση ζωής οτι δεν επιθυμώ ούτε τις ''καρέκλες'' ούτε αξιώματα, ούτε εκατομμύρια λιμουζίνες και κότερα. Πρέπει να ισχύσουν οι αυτονόητες δομές στη τοπική αυτοδιοίκηση, άρα είναι υποχρέωση όλων να γίνουν οι τομές που απαιτούνται ώστε η χρηστή διοίκηση να λειτουργεί για την ωφέλεια του ανθρώπου - δημότη που ουδέποτε είδαμε, βιώσαμε, γνωρίζουμε.


Αυτός είναι ο πραγματικός χαρακτήρας του ριζοσπαστισμού, και σαφώς οχι οι εντυπώσεις που μπορεί να αφήνει η τοποθέτηση κάθε συμπολίτη μας που βιάζεται να μιλήσει πρώτος. 

Μη ξεχνάτε οτι χιλιάδες συμπολίτες μας γνωρίΖΟΥΝ, κρίνουν, αξιολογούν, οτι δεν υπάρχει καμία στήριξη του δημότη, και τελικά απο αυτούς εξαρτάται εάν θα δωθεί η συγκατάβαση διοικήσεως στη πόλη μας, δεδομένων και των ισχυρών συμφερόντων που επ' ουδενί επιθυμούν συμμετοχική τοπική αυτοδιοίκηση, και αυτό αποβαίνει εις βάρος των περισσοτέρων.

Τέλος θυμίζω αρκετά δημοσιεύματα για την παρέμβαση ισχυρών οικονομικών παραγόντων που σκόπιμα ρίχνουν στάχτη στους οφθαλμούς των συμπολιτών μας με χρηματοδότηση κατασκευής πλατειών, παλαιού δημαρχείου, κ.α. ενω η διοίκηση του παρόντος δεν εχει να επιδείξει κανένα έργο, και καμία κοινωνική πολιτική. Υφίσταται η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος (Εκατομμυρίων) υπέρ των ημετέρων.


ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνεδρίασε στις 21/10/2013 ο ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας για τα αυτοδιοικητικά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">