ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα επόμενα βήματα της δικαστικής έρευνας για την Χ.Α

Νέο κεφάλαιο αρχίζει από σήμερα στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής μετά τον ορισμό των δύο εφετών ειδικών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, οι οποίες ανέλαβαν το βαρύ έργο να ολοκληρώσουν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση. Οι δύο ανακρίτριες, ιδιαιτέρως έμπειρες με μακρά πορεία 29 ετών στον χώρο της Δικαιοσύνης, πιθανότατα από σήμερα θα λάβουν στα χέρια τους την ογκωδέστατη δικογραφία και θα αρχίσουν να τη μελετούν προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα της δικαστικής έρευνας.

Οι δύο εφέτες ειδικές ανακρίτριες είναι εκείνες που θα αποφασίσουν πλέον -πιθανότατα και εντός της εβδομάδας- για την ποινική μεταχείριση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής (Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Ευστράτιος Μπούκουρας), για τους οποίους η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους για το αδίκημα της διεύθυνσης και ένταξης εγκληματικής οργάνωσης. Δύο δρόμους μπορούν να ακολουθήσουν οι κυρίες Κλάπα και Δημητροπούλου: είτε να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος τους είτε να τους στείλουν κλήση προς απολογία.

Παράλληλα, οι δύο εφέτες ειδικές ανακρίτριες, αξιοποιώντας τα στοιχεία της δικογραφίας που έχουν σχηματίσει οι ανακριτές Διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας, που χειρίστηκαν το πρώτο στάδιο της ανάκρισης, θα προχωρήσουν στα επόμενα βήματα για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο του βασικού αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης που διερευνούν.

Επιπλέον θεωρείται πολύ πιθανό οι δύο εφέτες ειδικές ανακρίτριες να διερευνήσουν και άλλες δικογραφίες, με κυριότερη αυτή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, που σηματοδότησε τις ραγδαίες αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Η δικογραφία για τη δολοφονία Φύσσα, την οποία χειρίζεται η 6η ανακρίτρια Πειραιά, καθώς και αυτή που αφορά την επίθεση που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβρη σε βάρος αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, εκτιμάται ότι θα διαβαστούν στο Εφετείο για να ενσωματωθούν στη μεγάλη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή. Αυτό το γεγονός ενδεχομένως να σηματοδοτήσει και άσκηση συμπληρωτικών ποινικών διώξεων σε βάρος των ήδη κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Το έργο των δύο ανακριτριών θα εποπτεύει ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να οριστεί και τρίτος εφέτης ανακριτής. Σήμερα αναμένεται να οριστούν και άλλοι τρεις -πιθανότατα- εισαγγελείς για να συνδράμουν το έργο του κ. Ντογιάκου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα επόμενα βήματα της δικαστικής έρευνας για την Χ.Α Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">