ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Εισαγγελία ζητά την άρση της ασυλίας των Παναγιώταρου - Κασιδιάρη


Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, διαβίβασε την Τετάρτη στη Βουλή αίτημα για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου και Ηλία Κασιδιάρη.

Η Ανωτάτη Εισαγγελία της χώρας ζήτησε την άρση της βουλευτικής ασυλίας, κατόπιν αιτήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας, που διενήργησε έρευνα για τα γνωστά επεισόδια με το Δήμαρχο Οιχαλίας (Μελιγαλά Μεσσηνίας), Φίλιππο Μπάμη.

Η άρση της ασυλίας των δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ζητείται αυτή τη φορά προκειμένου να διωχθούν για την κατηγορία της παράνομης βίας.

Υπενθυμίζεται, ότι στα μέσα του περασμένου μήνα κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου για τα θύματα της Πηγάδας, στο Μελιγαλά Μεσσηνίας, ο Ηλίας Παναγιώταρος επιτέθηκε στο δήμαρχο Οιχαλίας Φίλιππο Μπάμη, από τον οποίο άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια αποκαλώντας τον «καραγκιόζη».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος, αλλά και αρκετοί παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων και συγγενείς των θυμάτων, αποχώρησαν από την εκδήλωση, ενώ στο βήμα ανέβηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος αφού χαρακτήρισε γενοκτονία τα γεγονότα στο Μελιγαλά την περίοδο του εμφυλίου, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτοί που μας κυβερνούν είναι προδότες της πατρίδας».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, επίσης, χαρακτήρισε τα θύματα της επίθεσης στο Πέραμα «κοπρόσκυλα», ενώ αποκάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, «παχύδερμο».

Μἀλιστα, πρόσθεσε ότι όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο εκείνος «προσπαθούσε να μπει κάτω από το έδρανο, αλλά δεν χωρούσε».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Εισαγγελία ζητά την άρση της ασυλίας των Παναγιώταρου - Κασιδιάρη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">