ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι πεζοπόροι σχολικοί φύλακες έφτασαν στο Σύνταγμα

Οι πεζοπόροι σχολικοί φύλακες ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη στις 28 Σεπτεμβρίου με σύνθημα «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης». Η άφιξή τους στην Αθήνα συνδυάστηκε με πορεία προς το Σύνταγμα, που ξεκίνησε μπροστά από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να καταλήξει στη Βουλή.

Στην πλατεία Συντάγματος έφτασαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι οι πεζοπόροι σχολικοί φύλακες που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη στις 28 Σεπτεμβρίου με σύνθημα «Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης» 
Εκατοντάδες σχολικοί φύλακες, μετά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ξεκίνησαν, λίγο μετά τις 11 το πρωί για το Σύνταγμα. Εκεί τους υποδέχονται εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και το δημόσιο τομέα. 









Οι πεζοπόροι έφτασαν στην Αθήνα για να ενώσουν τη φωνή τους με άλλους εργαζομένους κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, που τους καταδικάζει στην ανεργία. Την κινητοποίηση κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στηρίζει η ΠΟΕ - ΟΤΑ, η οποία έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 13:00. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ της Περιφέρειας Αττικής να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και την πορεία, προκειμένου «να σταλεί μήνυμα κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων».

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ καλεί  τους εργαζομένους να πλαισιώσουν τους πεζοπόρους και στην πορεία.
 
Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής: «Με τη μεγάλη τους πορεία από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, που ξεκίνησε στις 28 Σεπτέμβρη με σύνθημα: "Μαραθώνιος Πρωτογενούς  Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης", οι σχολικοί φύλακες ανέδειξαν τη συνολική αντίθεση όλων των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, των ανέργων και της κοινωνίας απέναντι στη μνημονιακή πολιτική, που καταργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων και οδηγεί την κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση.
Ο αγώνας των πεζοπόρων σχολικών φυλάκων, όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα όσων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της διάλυσης του Δημοσίου και της συρρίκνωσης των κοινωνικών του υπηρεσιών. Το στοίχημα για όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου και για το συνδικαλιστικό τους κίνημα είναι να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να επαναπροσληφθούν όσοι απολυθούν με τους μνημονιακούς νόμους της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας».

 Χτες, Δευτέρα, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα οι σχολικοί φύλακες με υψωμένες γροθιές και μαύρες μπλούζες έφτασαν, μετά από 23 μέρες και 560 χιλιόμετρα πεζοπορίας, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Η μεγάλη πεζοπορία των σχολικών φυλάκων στην Αθήνα

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι πεζοπόροι σχολικοί φύλακες έφτασαν στο Σύνταγμα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">