ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συλλογή υπογραφών ενάντια στην εκδίωξη συλλόγων από το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού


Συλλογή υπογραφών ενάντια στην εκδίωξη συλλόγων από το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού οργάνωσε η Επιτροπή αγώνα για το Μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό και σας καλεί να συμμετέχετε στη ψηφοφορία ενάντια στην εκδίωξη των συλλόγων.

Συλλογή υπογραφών ενάντια στην εκδίωξη συλλόγων από το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού:https://secure.avaaz.org/el/petition/Ohi_stin_aythaireti_kai_adiki_ekdioxi_syllogon_apo_to_proin_aerodromio_Ellinikoy/?eQtceab


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΕΚΔΙΩΞΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Η κυβέρνηση προωθεί με συνοπτικές διαδικασίες την εκποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά. Για τη διευκόλυνση της εκποίησης έχει ξεκινήσει την εκκαθάριση του χώρου από φορείς και υπηρεσίες που χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις εντός της έκτασης, αδιαφορώντας για την κοινωνική σημασία του έργου τους.
Σε μία κίνηση επίδειξης δύναμης, η Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά του Υπουργείου Οικονομικών ενεργοποίησε πρόσφατα τις διαδικασίες αποβολής αρκετών συλλόγων από τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν στην έκταση του Ελληνικού. Μεταξύ αυτών είναι ο Σύλλογος Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης» και ηΈνωση Ποντίων Σουρμένων που αντιμετωπίζονται ως καταπατητές και στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 185.000? για δήθεν αυθαίρετη χρήση των χώρων από το 2008.
Όμως είναι γνωστό ότι:
  • Οι δύο σύλλογοι  δε χρησιμοποιούν τους χώρους εντός του πρώην αεροδρομίου αυθαίρετα, αλλά μετά από παραχώρηση που τους έγινε.
  • Οι χώροι που παραχωρήθηκαν στους δύο συλλόγους δεν εγκαταλείφθηκαν, ούτε καταστράφηκαν όπως πάρα πολλοί άλλοι στο πρώην αεροδρόμιο, αλλά αντίθετα αναβαθμίστηκαν και συντηρούνται εδώ και χρόνια με εθελοντική εργασία και χρήματα των μελών τους.
  • Στους χώρους αυτούς παράγεται  πλούσιο πολιτιστικό έργο, προς όφελος όχι μόνο των μελών τους, αλλά συνολικά του ποντιακού και κρητικού στοιχείου και της ευρύτερης κοινωνίας.
  • Τη στιγμή που εκδιώκονται πολιτιστικοί σύλλογοι, αφήνονται ανενόχλητες παράνομες επιχειρήσεις.
Η εκδίωξη φορέων από το Ελληνικό θα αποτελέσει μία πρώτη σοβαρή απώλεια στον αγώνα ενάντια στην αλόγιστη ιδιωτικοποίηση της έκτασης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την επιτρέψουμε. Αντίθετα, η παραμονή όλων των φορέων και των χρήσεων που είναι συμβατές με τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου θα αποτελεί μία πράξη αντίστασης στο καταστροφικό έργο της κάθε κυβέρνησης.
Σε αυτό το πλαίσιο, απαιτούμε:
  • την άμεση ανάκληση των διαδικασιών αποβολής των φορέων από τις εγκαταστάσεις τους στο Ελληνικό και την απόσυρση των προστίμων που τους επιβλήθηκαν.
  • την παραμονή στο Ελληνικό όλων των φορέων και των χρήσεων που είναι συμβατές με τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου υψηλού πρασίνου με ήπιες χρήσεις αθλητισμού, πολιτισμού και έρευνας, σύμφωνα με την πρόταση του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συλλογή υπογραφών ενάντια στην εκδίωξη συλλόγων από το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">