ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σύγκρουση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη «θεωρία των δύο άκρων»

Στοιχεία μετωπικής σύγκρουσης προσλαμβάνει πλέον η αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη «θεωρία των δύο άκρων».


Μετά την τοποθέτηση του Αντ. Σαμαρά στην πολιτική επιτροπή του κόμματός του την Παρασκευή, όπου ταύτισε τα γεγονότα με τη Χρυσή Αυγή με εκείνα στη «Μαρφίν» και τις Σκουριές, ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε για τη δημιουργία κλίματος διχασμού.
Το βέβαιο είναι ότι η αντιπαράθεση αυτή θα συνεχιστεί και αύριο, ημέρα κατάθεσης στη Βουλή της κυβερνητικής τροπολογίας (αλλά και της αντίστοιχης του ΣΥΡΙΖΑ) για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης του Ν. Μιχαλολιάκου.
Στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι ο κ. Σαμαράς δεν είπε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το ότι «δεν υπάρχει καλή και κακή βία» και πως παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από τη Χρυσή Αυγή αλλά και από άλλους. Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα, ασκήθηκε και στον εμπρησμό της Marfin». «Γιατί ενοχλούνται τόσο πολύ στον ΣΥΡΙΖΑ; Πού διαφωνούν;», ανέφεραν τα ίδια πρόσωπα. Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως Π. Σκουρλέτης σε δηλώσεις του, αφού επεσήμανε ότι πάντοτε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος με τις επιλογές της βίας και ως αντίληψη και ως κοσμοθεωρία, πρόσθεσε:
«Είναι πολύ επικίνδυνο να προσπαθείς να αξιοποιήσεις φαινόμενα βίας για να ενοχοποιήσεις τις κοινωνικές αντιστάσεις. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα μιλάνε έτσι για την αξιωματική αντιπολίτευση; Αυτό δεν είναι πολιτικός διχασμός;».
Μία ημέρα νωρίτερα, ο κ. Ν. Δένδιας σε συνέντευξή του (εφημ. «Τα Νέα») είχε καλέσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να απομονώσει τα ακραία στοιχεία του κόμματός του.
«Εχω πει επανειλημμένα» -τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης- «ότι υπάρχουν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακραία στοιχεία. Και έχω καλέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τα απομονώσει και να τα αποβάλει. Αν με ρωτάτε όμως αν είμαι έτοιμος να δεχτώ ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολό του, είναι ''άκρο'', αυτό αξιωματικά δεν μπορεί να το δεχτεί κάποιος. Ειδικά αν υπολογίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού».
Οι τοποθετήσεις αυτές πυροδοτούν το κλίμα έντασης που ούτως ή άλλως υπάρχει μεταξύ των δύο κομμάτων και είναι βέβαιο ότι η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί με την εμπλοκή ακόμη περισσότερων βουλευτών και από τις δύο πλευρές.
Λαφαζάνης: Ο κ. Δένδιας γνωρίζει άριστα τα ακραία στοιχεία στη ΝΔ
Σκληρή απάντηση στον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια έδωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι τα όσα ανέφερε ο κ. Δένδιας περί ακραίων στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγουν, δυστυχώς, την επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι αυτή η θεωρία των δύο άκρων, «η οποία επιχειρεί, περίπου, να εξομοιώσει, στο όνομα της βίας, τη Χρυσή Αυγή με την Αριστερά, υπονομεύει ευθέως τη Δημοκρατία και οδηγεί τη χώρα σε ανώμαλες εξελίξεις».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σύγκρουση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη «θεωρία των δύο άκρων» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">