ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γνωρίζουν οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ;

Το θέμα δεν αφορά μόνον στον κ. Αλέξη Μητρόπουλο αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ εφ’ όσον από τα μέχρι στιγμής δημοσιεύματα η ηγεσία του κόμματος φαίνεται να τον καλύπτει. 

Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ο εργατολόγος- βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος, για το πρόστιμο των 992.000 ευρώ που του επεβλήθη από το ΣΔΟΕ, λόγω απόκρυψης εσόδων ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων. 

Η αποσιώπηση του ιλιγγιώδους ποσού είναι το ένα μέρος της απίστευτης αυτής ιστορίας. Το να αποκρύπτει έσοδα από δικηγορική αμοιβή για να μην αποδώσει τον αναλογούντα φόρο, όταν το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού βολοδέρνει, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της καθημερινότητας, είναι ένα θέμα το οποίο πέραν των όποιων κυρώσεων θα κριθεί εν καιρώ από τους έλληνες πολίτες. 

Το δεύτερο μέρος ωστόσο σχετίζεται με τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία του πολιτικού ανδρός.

Καταδικάστηκε τελεσίδικα για αδικοπραξία σε απάτη και υπεξαίρεση κατά της πελάτισσας του και δύο συναδέλφων του δικηγόρων αντίστοιχα, χειριζόμενος υπόθεση οικογενειακής αντιδικίας ( διαθήκη εφοπλιστή Μανιού) εκ της οποίας προήλθε και η περιβόητη αμοιβή του ενός εκατομμυρίου.

Τι έκανε ο Μητρόπουλος με λίγα λόγια; Πήρε σύμφωνα με την δικαστική απόφαση το ποσόν των
 δύο εκατομμυρίων, έναντι τριών τα οποία προορίζονταν για την αμοιβή του ιδίου και άλλων δύο δικηγόρων που χειρίστηκαν από κοινού την υπόθεση ( ένα εκατομμύριο για κάθε έναν) και έδωσε από 200.000 στους άλλους δύο επιχειρώντας να ιδιοποιηθεί τα υπόλοιπα 1.600.000 ευρώ! Οι συνάδελφοί του όπως ήταν φυσικό κινήθηκαν δικαστικά εναντίον του και εναντίον της πελάτισσας που τους είχε αναθέσει την υπόθεση. Η Μανιού με τη σειρά της, έχοντας εκταμιεύσει το συμφωνηθέν ποσόν καθ’ υπόδειξη του Μητρόπουλου σε λογαριασμούς τραπεζών της Κύπρου και της Ελβετίας, αναγκάστηκε να επιλέξει την δικαστική οδό στρεφόμενη εναντίον του. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γνωρίζουν οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">