ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποφασίζει η Βουλή την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Σήμερα, Πέμπτη αναμένεται η Βουλή να αποφασίσει την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί αν η αντιπολίτευση θα ξεπεράσει τις επιμέρους διαφωνίες και θα υπερψηφίσει την υπουργική τροπολογία εκπέμποντας έτσι κοινό ηχηρό μήνυμα εναντίον του ναζισμού.

Προκειμένου, άλλωστε, να βρεθεί κοινό έδαφος, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης προανήγγειλε χθες νέες νομοθετικές βελτιώσεις, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό ικανοποιούν τις ενστάσεις που εκφράζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Μιχελάκης, η εφαρμογή των διατάξεων αυτών:

«-Θα αφορά αποκλειστικά στις περιπτώσεις εγκληματικής οργάνωσης και τρομοκρατίας.

-Θα αφορά στην «περίπτωση άσκησης δίωξης», αλλά και στην περίπτωση «επιβολής προσωρινής κράτησης κατά το άρθρο 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κατόπιν αδείας της Βουλής σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος»,

-Θα εφαρμόζεται όταν η δίωξη στρέφεται "κατά περισσοτέρων του ενός πέμπτου των βουλευτών ή του ενός πέμπτου των ευρωβουλευτών ή του ενός πέμπτου των μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησης".

Η αναστολή της χρηματοδότησης θα γίνεται «μετά από απόφαση της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία και την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποφασίζει η Βουλή την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">