ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Guardian: Παρακολουθήσεις 35 ηγετών με εντολή του Λευκού Οίκου


«Η παρακολούθηση μεταξύ συμμάχων είναι απαράδεκτη», φέρεται να δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Για εξηγήσεις κάλεσε σήμερα το Βερολίνο τον πρέσβη των ΗΠΑ στη Γερμανία, έπειτα από τις αποκαλύψεις ότι οι Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών ενδεχομένως παρακολουθούσαν το κινητό της Άνγκελα Μέρκελ.  

Το θέμα των αμερικανικών παρακολουθήσεων , σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή, θα συζητήσουν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Την ίδια ώρα τα μεγαλύτερα διεθνή ενημερωτικά δίκτυα υποστηρίζουν πως το θέμα των υποκλοπών ενδεχομένως να επισκιάζει το θέμα της Ελλάδας και να μονοπωλήσει τη Σύνοδο Κορυφής.

«Αυτή η διμερής συνάντηση, την οποία ζήτησε η κα Μέρκελ, δεν οργανώθηκε για το θέμα αυτό, αλλά προφανώς θα το συζητήσουν για να συντονίσουν τις ενέργειές τους», διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Μπορεί ο Ομπάμα να διαβεβαίωσε χθες τη Γερμανίδα Καγκελάριο ότι δεν παρακολουθείται το κινητό της, ωστόσο, φαίνεται πως το Βερολίνο δεν έχει πεισθεί ακόμη, για αυτό και ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε κάλεσε την Πέμπτη στο υπουργείο Εξωτερικών τον Αμερικανό πρεσβευτή, Τζον Έμερσον.

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση NSA, μετά την πληροφορία για παρακολούθηση του κινητού της Α. Μέρκελ.


Η βρετανική εφημερίδα Guardian αποκαλύπτει ότι η αμερικανική υπηρεσία κατέγραφε με κυβερνητική εντολή τις συνομιλίες 35 ξένων ηγετών:

SID_460

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται το παραπάνω απόρρητο έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα ο πρώην τεχνικός σύμβουλος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν.

Τα ονόματα των ηγετών που παρακολουθούνταν δεν αναφέρονται στο έγγραφο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας μη κατονομαζόμενος Αμερικανός αξιωματούχος παρέδωσε στην NSA τους τηλεφωνικούς αριθμούς τους αφού η υπηρεσία ζήτησε από άλλες αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες να της αποκαλύψουν τις πληροφορίες που διέθεταν για ξένους πολιτικούς, ώστε να εντάξει τα τηλέφωνά τους στο σύστημα παρακολούθησης που είχε θέσει σε λειτουργία.

Το υπόμνημα που διέρρευσε μέσω του Σνόουντεν χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2006 και σύμφωνα με αυτό από τις παρακολουθήσεις δεν προέκυψαν σημαντικές, αξιοποιήσιμες πληροφορίες.

Θυμίζω πρόσφατα τι είχε προηγηθεί στη χώρα μας σχετικά με παρακολουθήσεις οι οποίες δεν γίνονται σε ευνομούμενο Κράτος !!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Guardian: Παρακολουθήσεις 35 ηγετών με εντολή του Λευκού Οίκου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">