ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η μοναδική διαφοροποίηση όσων αφορά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που γνωρίζαμε απο το πρώτο δευτερόλεπτο της πρότασης μομφής ήταν της Θεοδώρας Τζάκρη απο το ΠΑΣΟΚ.


Να υπενθυμίσουσε ότι η βουλευτής, η οποία επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου είχε διατελέσει και υφυπουργός Εσωτερικών, εσχάτως είχε εκφράσει την έντονη διαφωνία της με την λήψη νέων μέτρων, κυρίως λόγω των σκιωδών ελιγμών του Μαξίμου σε αγαστή συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο. Αντίστοιχη διαφωνία είχε εκφράσει και επί του νομοσχεδίου φορολόγησης ακινήτων και αγροτεμαχίων.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 294 βουλευτές, εκ των οποίων οι 153 έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης την κυβέρνηση.

Διαρροή από το στρατόπεδο της συμπολίτευσης ήταν η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία και διαγράφηκε επί τόπου από την ΚΟ του κόμματος.
Στον αντίποδα, 124 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Παρών» ψήφισαν 17 βουλευτές.

Την πρόταση δυσπιστίας υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή, αλλά και ανεξάρτητοι βουλευτές. 

Από το ΠΑΣΟΚ υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ψήφισε η Θεοδώρα Τζάκρη η οποία διεγράφη άμεσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

"Παρών" ψήφισαν η ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος, Χρήστος Αηδόνης και Γιώργος Κασαπίδης.  

Σημειώνεται ότι από τη Νέα Δημοκρατία απουσίαζε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο με ελαφρύ πρόβλημα υγείας. 

Απόντες ήταν επίσης ο Μανώλης Γλέζος λόγω ασθένειας, ο Μίμης Ανδρουλάκης και οι τρεις προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό βουλευτές της Χρυσής Αυγής.



Η ΟΜΙΛΙΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">