ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υπερβολική Χρήση του Κινητού Τηλεφώνου - Επιπτώσεις στην Υγεία Παιδιού και Έφηβου

Του Γιάννη Κουρδομένου

Γνωρίζοντας οτι αρκετοί αναγνώστες/ιες του διαδικτύου και του Γλυφάδα web δεν είχαν τη δυνατότητα στο παρελθόν να ακούσουν τις τοπικές μεταδόσεις του Γλυφάδα fm και του υποφαινόμενου για τις επιπτώσεις της μικροκυματικής ακτινοβολίας - χρόνια πρίν την εδρέωση των εταιριών κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας - παραθέτω ενα ενημερωτικό άρθρο απο το medisound.gr

Θυμίζω οτι ως μηχανολόγος - ηλεκτρονικός είχα ασχοληθεί ερευνητικά με την μικροκυματική ακτινοβολία και τις επιπτώσεις σε ζώντες οργανισμούς, και επανελλημένα απο τον τοπικό ραδιοσταθμό  Γλυφάδα fm είχα ενημερώσει τους συμπολίτες μας. Αρκετά χρόνια πρίν την λειτουργία εταιρίων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, και κατά την πρώτη φάση λειτουργίας τους. (Δεδομένου οτι είχαμε χρησιμοποιήσει εκτενώς μικροκυματικούς πομπούς πολλά χρόνια πρίν την εδρέωση του κινητού τηλεφώνου και ουσιαστικά είμαστε οι πρώτοι ερευνητές των επιπτώσεων της ακτινοβολίας και των μη θερμικών επιδράσεων σε επίπεδο γονιδίων, και την συσχέτιση ασθενειών ύστερα απο έκθεση σε ακτινοβολία)

Ύστερα απο αρκετά χρόνια το σύνολο των επιστημόνων διεθνώς έχουν καταλήξει σε ανάλογα συμπεράσματα, όπως και με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία που είχε απασχολήσει επανελλημένα τις μεταδόσεις και εκπομπές μου σε περιόδους που στην Ελληνική Ραδιοτηλεόραση δεν υπήρχε καμία ιατρική η επιστημονική εκπομπή.

Σοβαρές επιπτώσεις για την σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού και του έφηβου από την υπερβολική χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με την συμμετοχή 2319 εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα τα παιδιά του  Νηπιαγωγείου  σε ποσοστό 1% χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο , 30% των παιδιών του Δημοτικού και 80% των παιδιών του γυμνασίου.

Η χρήση του κινητού τηλεφώνου   από τα παιδιά της χώρας μας  αναμφίβολα δημιουργεί έντονο σκεπτικισμό  σχετικά με την αναγκαιότητα του και τους κινδύνους που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν από την ανεξέλεγκτη χρήση του.

Συνέχεια στο  http://www.medisound.gr/?q=node/26

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υπερβολική Χρήση του Κινητού Τηλεφώνου - Επιπτώσεις στην Υγεία Παιδιού και Έφηβου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">