ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μαγειρεύουν ''νέα'' κυβέρνηση!

Οι τριγμοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι μεγάλοι. Η κυβερνητική πλειοψηφία κρέμεται από μία κλωστή. Η στάση της κας Τζάκρη, ανοίγει τις ορέξεις και σε άλλους βουλευτές να ασκήσουν το κοινοβουλευτικό τους «καθήκον» και να βγουν από το κομματικό μαντρί, διαφωνώντας ευθέως με όσα απίστευτα συμβαίνουν και παρασέρνουν τη χώρα ολοταχώς στο γκρεμό. Φαίνεται πως το επικοινωνιακό τέχνασμα του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν καλύπτει τα στελέχη των κυβερνητικών κομμάτων αφού δεν είναι κάτι που «τρώγεται» από μία κοινωνία που κυριολεκτικά πεινά.

Γαλάζιοι και πράσινοι βουλευτές αδυνατούν πλέον να στηρίξουν τους νόμους που έρχονται, για την άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών και τους φόρους στα ακίνητα.

Αυτό έχει διαφανεί από όλη την αναστάτωση που έχει προκύψει με αφορμή το αλαλούμ του οικονομικού επιτελείου.

Πληθώρα γαλάζιων στελεχών έχει αντιταχθεί ευθέως τόσο στις πρακτικές όσο και σε πρόσωπα στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Γνωστός ο αγώνας του κου Αυγενάκη για τις ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και την αδικία στις ποινικές διώξεις των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ. Ευθεία βολή δηλαδή για αναποτελεσματικότητα του κ. Βρούτση.

Ο Ψυχάρης προσφάτως κατονόμασε το υπουργείο Οικονομικών ως το χειρότερο (για μία ακόμη φορά) και τον κ. Καραβίτη τον γνωστό πια και τηλεοπτικά, συνεργάτη του κ. Στουρνάρα, ως χαρτογιακά..

Η κα Μπακογιάννη κατ’ επανάληψη έχει ζητήσει να σταματήσουν οι φόροι που οδηγούν τους πολίτες στις φυλακές, αφού η φοροδοτική ικανότητα έχει εξαντληθεί.

Ο κ. Κακλαμάνης πυροβολεί διαρκώς κατά του κ. Στουρνάρα και ανοικτά τον έχει προειδοποιήσει πως δεν θα υποστηρίξει άλλα γονατογραφήματά του.

Αντίστοιχα η αντίδραση των πράσινων στελεχών δεν πάει πίσω. Έπεσαν και οι τελευταίες γέφυρες καλών αισθημάτων, στο πρόσωπο του κ. Στουρνάρα τον άλλοτε συνεργάτη του κ. Σημίτη. Βλέπουν πια στο πρόσωπό του περισσότερο ένα συνεργάτη της Τρόικα παρά ένα υπουργό οικονομικών της Ελλάδας.

Υπό αυτές τις συνθήκες και μία κοινωνία να έχει περάσει τα όρια ανοχών και αντοχών, με τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς να δυναμώνει και παρά τα όποια τελευταία τραγικά γεγονότα, το επιτελείο του Μαξίμου, επεξεργάζεται όχι μόνο διέξοδο αλλά οδό «σωτήριας» για την Ελληνική προεδρία χωρίς το ατύχημα των εκλογών. Ένα ατύχημα που είναι πια ορατό, αφού υπάρχει ευθεία αμφισβήτηση και στο πρόσωπο του κ. Βενιζέλου, όταν οι βουλευτές του στα πηγαδάκια τον θεωρούν βάρος, κυρίως για τα θέματα της λίστας Λαγκάρντ και των υποβριχίων.

Το επιτελείο του πρωθυπουργού μελετά, μία κίνηση εκτόνωσης όπως η αλλαγή του κ. Στουρνάρα με την κα Μπακογιάννη – εκθέτοντάς την ταυτόχρονα στο κυβερνητικό έργο που πλέον αντιπολιτεύεται με αποκορύφωμα τη σημερινή πρότασή της για σχηματισμό νέας κυβέρνησης. 

Ακόμη το όνομα του ισχυροποιημένου πια κ. Λοβέρδου από τη δημοσκοπική άνοδο του κόμματός του (Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα) είναι πάντα στις προτιμήσεις του κ. Σαμαρά, καθώς είναι ο μόνος που αναγνωρίζει ως ικανό, από το χώρο του κέντρου και πολύ θα τον ήθελε να βγάλει δουλειά σε υπουργείο παραγωγικό, όπως αυτό της Αγροτικής ανάπτυξης, όπου οι επιδόσεις είναι πραγματικά πολύ κατώτερες των περιστάσεων. Άλλωστε ο κ. Λοβέρδος έχει χαρακτηρίσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ως ανύπαρκτο δεδομένης της μεγάλης ανάγκης της χώρας να προτάξει τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα ως μοχλό της Εθνικής ανασυγκρότησης.

Οι ισορροπίες που θα πρέπει να κρατήσει ο κ. Σαμαράς είναι δύσκολες όμως σήμερα είναι περισσότερο ορατό το ατύχημα της πολιτικής αστάθειας, αλλά και της κοινωνικής έκρηξης, καθώς ανικανότητα συγκεκριμένων υπουργών εγκλωβίζει την κοινωνία σε νέα επαχθή και αναποτελεσματικά μέτρα.

Κανείς βέβαια δεν εγγυάται πως Κουβέλης, Λοβέρδος και Μπακογιάννη θα συμφωνήσουν να «μαυρίσουν» τα ονόματά τους σε μία διαφαινόμενη πολιτική και κοινωνική ήττα, από τη στιγμή που η φθορά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καταγράφεται πλέον σε όλες τις δημοσκοπήσεις αλλά και ..στα πρόσωπα των πολιτών.

Οι σκέψεις του κ. Σαμαρά είναι να «καλέσει» δημόσια εκείνους που θεωρεί ικανούς για τη σωτηρία της χώρας και να τους θέσει θέμα πολιτικής σταθερότητας, ειδικά ενόψει της Ελληνικής προεδρίας, αν και το μόνο σίγουρο πλέον είναι η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς που βρίσκεται πρό των πυλών για την διακυβέρνηση της χώρας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μαγειρεύουν ''νέα'' κυβέρνηση! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">