ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αναμένεται να ξεκινήσει η μελέτη της επέκτασης του Μετρό προς τη Γλυφάδα

Nέο σχεδιασμό για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, καθώς και άμεση δημοπράτηση νέων γραμμών του Μετρό, υποσχέθηκε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Αν γίνει ολοκληρωμένη σχεδιαστική και κατασκευαστική μελέτη το Μετρό δεν πρέπει να οδηγηθεί κατευθείαν στη Γλυφάδα από το Ελληνικό. Το πολύ εύκολο κατασκευαστικά να γίνει περισσότερο σύνθετο.

Οφείλει η κυβέρνηση να καλύψει ως ενός σημείου και την πολυπληθέστατη Άνω Γλυφάδα. Θεωρώ ότι στον σχεδιασμό μπορεί να συμπεριληφθεί και η Άνω Γλυφάδα. Σαφώς δεν εννοώ τη Τερψιθέα, όμως πιστεύω ότι ο σχεδιαστής μπορεί να σχεδιάσει με τέτοιο τρόπο ώστε το Μετρό φεύγοντας από το Ελληνικό
να οδηγηθεί σε κάποιο σημείο πάνω απο την παλαιά Βουλιαγμένης και στη συνέχεια να οδηγείται στο κέντρο της πόλεως. Σαφώς δεν θα κοστίσει πολύ περισσότερα χρήματα.

Γνωρίζουμε οτι σε πολλά σημεία το Μετρό δεν κάνει ευθεία διαδρομή αν και θα μπορούσε. Κάτι ανάλογο και στον σχεδιασμό για τη Γλυφάδα.

Ο ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε:
Χρειάζεται νέος σχεδιασμός, γιατί ο σημερινός είναι μιας άλλης εποχής, προ κρίσης. Είμαστε ακόμα ακριβοί, με χειρότερες υπηρεσίες».

Να επεκτείνουμε το μετρό από το Ελληνικό στη Γλυφάδα με δυο στάσεις και να βγαίνουμε στον Άγιο Κωνσταντίνο, στη παραλιακή, δηλαδή να συνδέσουμε τα νότια προάστια και να βγούμε πλέον στην παραλιακή και έτσι θα συνδέσουμε και με το τραμ.
«Πρέπει να αποφασίσουμε τι συγκοινωνίες θέλουμε, με ποιες υποδομές, τι επίπεδο υπηρεσιών- και κυρίως, πώς θα γίνουμε πάρα πολύ ευέλικτοι στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, ώστε να αποκομίσουμε οφέλη από τη μείωση του κόστους. Υπάρχει πχ το ζήτημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που θα οδηγήσει σε τεράστια εξοικονόμηση πόρων, μέσω της πάταξης της εισιτηριοδιαφυγής και το ζήτημα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, ώστε να ξέρει ο επιβάτης τι ώρα περνά το λεωφορείο, το τραμ και το μετρό», ανέφερε ο υπουργός.
«Πολύ γρήγορα», αναμένεται να ξεκινήσει η μελέτη της επέκτασης του Μετρό προς τη Γλυφάδα, με προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ - ένα έργο «πολύ εύκολο κατασκευαστικά».

Όσων αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις μπάρες στο μετρό:
«Υπάρχει ένας διαγωνισμός, θα τελειώσουμε σε λίγους μήνες, θα έχουμε και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, θα έχουμε και τις μπάρες για την ακύρωση. Το α” εξάμηνο του 2014 θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Στα μετρό πιο γρήγορα ακόμα. Στο δε μετρό κάνουμε μια προσπάθεια αυτή τη στιγμή, ούτως ώστε να μπορεί κανείς με την πιστωτική του κάρτα σε λίγους μήνες, να μπορεί να μπαινοβγαίνει».

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Όσων αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις μπάρες στο μετρό τουλάχιστον για την Ελλάδα της κρίσεως αποτελεί πολιτική αθλιότητα, δεδομένου ότι καθημερινά βλέπουμε δεκάδες ανθρώπους που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τη τιμή του εισιτηρίου.

Μήπως έχει κάποιες υποχρεώσεις η πολιτεία έναντι των πολιτών που τους οδήγησε στην ανέχεια; (Μήπως πρέπει να τους περιθωριοποιήσουμε όλες και όλους;)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αναμένεται να ξεκινήσει η μελέτη της επέκτασης του Μετρό προς τη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">