ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΥΠΑΡΧOYN ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ;

Ενώ υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας ικανοί να αναλάβουν τη διοίκηση του δήμου επί δεκαετίες το βασικό δεδομένο στη πόλη μας είναι βαθιά χρωματισμένα κομματικά μέλη απο το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.

Οι αποτυχημένοι πολιτευτές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αξιοποιούνται και από τη σημερινή δικομματική κυβέρνηση με αποτέλεσμα να αποστρέφουν τους πολίτες οι οποίοι δεδομένων αυτών των τάσεων απο την πλευρά των κυβερνώντων απαξιώνουν σχεδόν καθολικά.

Τίθεται δημόσια το ερώτημα:  ΥΠΑΡΧOYN ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ; 

Εάν λάβουμε σοβαρά υπ' όψιν όσα αναπαράγονται επι δεκαετίες στη πόλη μας με την εναλλαγή κομματικών μελών απο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, και των πεπραγμένων τους που δεν έχουν αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων, έχει έρθει πράγματι η ώρα των υπολοίπων συμπολιτών μας.

Συγκεκριμένα κέντρα συμφερόντων σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν την ισχύ των αυτονόητων και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να μην υπάρξει η ενδεδειγμένη εξισορρόπηση που θα αποβεί υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Ήδη βλέπουμε και διαπιστώνουμε ότι τεχνηέντως προσπαθούν ακόμα και σήμερα - δεδομένης της περιφρόνησης στα κόμματα εξουσίας - να μας καπελώσουν στη τοπική μας κοινωνία με βαθιά χρωματισμένους από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Πρέπει να θυμηθούμε ότι επί σειρά ετών η άποψη του υποφαινόμενου ραδιοφωνικά - δημόσια - ήταν για πολυσυλλεκτικές παρατάξεις χωρίς άμεση εμπλοκή των κομμάτων εξουσίας στη τοπική αυτοδιοίκηση.
Η κυβέρνηση ακολουθεί ετεροχρονισμένα όσα είχα μεταδώσει ως διακήρυξη 
με το σχέδιο νόμου «Νέος εκλογικός νόμος τοπικής αυτοδιοίκησης» του υπουργού εσωτερικών κ. Μιχελάκη που εχει φέρει οργή στη συντριπτική πλειοψηφία των νεοδημοκρατών και όχι μόνο σε αυτούς.

Ειδικά σε πόλεις όπως η Γλυφάδα επι δεκαετίες δεν υπήρχαν πολυσύνθετοι δημοτικοί συνδυασμοί - τουλάχιστον στο βαθμό που χρειάζεται να υπάρχουν - ώστε να υφίστατε ενα καλύτερο πλαίσιο διοικήσεως που να εκφράζει μεγαλύτερο τμήμα της τοπικής κοινωνίας.

Αξίζει να παρακολουθήσει αναλυτικά κάποιος απο τους Γλυφαδιώτες/ισσες τη παρούσα σύνθεση της διοικήσεως Κόκκορη με τα βαθιά χρωματισμένα πασοκικά σχελέχη ώστε να έχει απτά συμπεράσματα.

Ο δήμος αποτελεί μία τοπική κοινωνία που πρέπει να διαχειρίζεται τα προβλήματά του σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του, και όχι σύμφωνα με τις κομματικές γραμμές.

Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει οι δημότες του να δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για τα θέματα του δήμου τους, και να ανταποκρίνονται στις ανάλογες υποχρεώσεις τους προκειμένου να έχουν λόγο στα δικαιώματά τους.

Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να ασχολούνται όσο το δυνατόν περισσότερο με τα του δήμου, και να επιλέγουν ως εκπροσώπους τους, αυτούς που πραγματικά ενεργούν για το δημοτικό καλό.

Οι δήμοι δεν έχουν ανάγκη ιδεολογιών, αλλά καθημερινής αντιμετώπισης και λύσης προβλημάτων που δεν εμπίπτουν, και δεν επιτρέπεται να εμπίπτουν, σε καμία ιδεολογία.

Τα λίγα παραδείγματα ανάλογης διαδικασίας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, σε μικρούς δήμους, όπου οι δημότες τόλμησαν να σκεφθούν με βάση το δημοτικό καλό και όχι το κομματικό, είχαν πολύ καλά αποτελέσματα.

Το γεγονός τώρα, ότι η επικείμενη αλλαγή του νόμου έρχεται για να εξυπηρετήσει, για άλλη μία φορά, τα ύπουλα σχέδια της “κυβέρνησης”, με συγκεκριμένο σκοπό την εμπλοκή της λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων μέσω εγκάθετων παρατρεχάμενων, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την συνειδητή ψήφο των δημοτών προς υποψηφίους που αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει πραγματικό έργο ή ενδιαφέρον στη τοπική μας κοινωνία.

Εάν δεν μπορέσουμε κάποια θέματα να τα δούμε, χωρίς την πάγια αντίληψη που έχουμε διαμορφώσει για το σύνολο της πολιτικής μας συμπεριφοράς, και χωρίς την τάση να αντιδρούμε αντανακλαστικώς αρνητικά, σε οτιδήποτε παρουσιάζεται ως ευκαιρία δημιουργικής ανατροπής προς το “δημοκρατικότερο”, θα παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στις φωνές που πάντα ακούγονται χωρίς απαραίτητα να σκέφτονται.

Οι δημοτικές εκλογές, είναι μία καλή ευκαιρία για μία καλή αρχή.

Ήρθε ο κατάλληλος χρόνος οι δημότες/ισσες της πόλης μας να απεμπλακούν από αναχρονιστικές και ζημιογόνες  αντιλήψεις και πρακτικές στηρίζοντας και συμμετέχοντας στην διαφοροποίηση και το συν για όλους.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΥΠΑΡΧOYN ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">