ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης: Ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο σήμερα Τετάρτη 18/12/2013



Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Μαζί με τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν όλους τους δήμους της χώρας, όπως εί­ναι οι τεράστιες περικοπές στους πόρους, οι ελλείψεις σε προσωπικό και η γιγάντωση της γραφειοκρατίας και του φόβου ανάληψης ευθύνης, υπάρχουν ορισμένα εξίσου σημαντικά που απασχολούν ιδιαίτερα το δήμο μας και η εξέλιξή τους θα επηρεάσει καθοριστικά την πορεία του και γενικότερα της περιοχής. Αναφερόμαστε στα εξής:

·         Η αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας Ελληνικού. Αν θα γίνει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου ή προς όφελος των λίγων. Και μαζί με αυτό η μεθοδευμένη εκδίωξη συλλόγων και του ίδιου του δήμου από τις εγκατα­στάσεις που χρησιμοποιούν μέσα σε αυτή την έκταση. Αν αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι κυριολεκτικά καταστροφικό για το δήμο μιας και εκεί λειτουργεί πλήθος υπηρεσιών του και γενικότερα κοινωφελών δράσεων.

·         Η προώθηση από τη μεριά του ΑΔΜΗΕ της κατασκευής, στον ίδιο χώρο όπου λειτουργεί το παράνομο ΚΥΤ Αργυρούπολης 150 KV, ενός νέου 400 KV. Οι κινητοποιήσεις λαού, φορέων και δήμων Αργυρούπολης, Ηλιούπολης τα προηγούμενα χρόνια, οι αποφάσεις του ΣτΕ, ακόμη και κάποιες δεσμεύσεις της τότε κυβέρνησης, αγνοούνται με τον πιο επιδεικτικό τρόπο.

·         Η ικανοποίηση ορισμένων ζωτικών αιτημάτων μας σχετικά με τη λειτουργία των νέων σταθμών του μετρό όπως: · η παραχώρηση χώρων μέσα στο πρώην αεροδρόμιο κοντά στους σταθμούς «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» και «ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ» για πάρκινγκ · η διάνοιξη διόδου - πεζόδρο­μου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Αγ. Παρασκευής · η βελτίωση της λεωφορειακής εξυπηρέτησης των νέων σταθμών · η επίλυση του προβλήματος του ελέγχου της παράνομης στάθμευσης μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.

·         Η παραχώρηση χώρου μέσα στο πρώην αεροδρόμιο για τη δημιουργία διαδημοτικού σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων, με κύριο χαρακτηριστικό την ανακύκλωση, κομποστοποίηση και επανάχρηση των υλικών, που θα δώσει θετική λύση και από οικονομική και από περι­βαλλοντική άποψη σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα της εποχής μας.


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Η κατανόηση από όλους μας της ουσίας και της εξέλιξης αυτών των προβλημάτων είναι απα­ραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λήψη αποφάσεων και για την ενεργή συμμετοχή μας στη δράση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
για αεροδρόμιο, ΚΥΤ, ΜΕΤΡΟ, απορρίμματα
Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού
(πρώην αμερικάνικη βάση)
- η συμμετοχή είναι δύναμη –
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης: Ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο σήμερα Τετάρτη 18/12/2013 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">