ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ: «Ομερτά» από μια κυβέρνηση που βυθίζεται


Μπορεί η ψηφοφορία στη Βουλή να χάθηκε – όπως αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό – και να μην συγκροτηθεί τελικά εξετααστική επιτροπή για τα υποβρύχια, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ εξάγει κρίσιμα πολιτικά συμπεράσματα από τη σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την πλήρη κάλυψη που παρείχε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η Κουμουνδούρου κάνει πλέον λόγο για  «σκάνδαλο Σαμαρά – Βενιζέλου» και για «αλληλοομηρεία», επί της οποίας στηρίζεται η κυβέρνηση.
Η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «τα αποκαλυπτήρια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για τη διαχείριση του διαρκούς σκανδάλου των υποβρυχίων αφήνει πολλαπλά εκτεθειμένο τον Αντ. Σαμαρά για την πολιτική κάλυψη που του προσφέρει, με αντάλλαγμα, όπως εμμέσως πλην σαφώς ομολογούν οι Νεοδημοκράτες, την κυβερνητική σταθερότητα». Μιλά δε για συγκάλυψη μετά την επιλογή της ΝΔ «να καταπιεί τις καταγγελίες της για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και να πάρει επισήμως πλέον στην πλάτη της τον κ. Βενιζέλο».
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η πολιτική βύθιση του κυβερνώντος σχήματος γίνεται ταχύτερη, ενώ εκτιμούν ότι αποσαρθρώνεται ακόμη περισσότερο η εκλογική βάση και των δύο κομμάτων, εξαιτίας αυτής της ταύτισης στην κορυφή.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αυταπάτη για την τύχη της πρότασης για εξεταστική επιτροπή, ωστόσο πιστεύει ότι η στάση τουλάχιστον της ΔΗΜΑΡ, αλλά και άλλων βουλευτών, κυρίως της ΝΔ, τους εξέθεσε. Η αξιωματική αντιπολίτευση πάντως κρατά τη θετική ψήφο της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία είναι όλο και πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το βασικό συμπέρασμα για την ουσία της συζήτησης στο θέμα των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, συνοψίζεται για τον ΣΥΡΙΖΑ στο εξής σημείωμα, που δημοσιεύεται στην Αυγή:

«Τι αποκαλύφθηκε κατά τη συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η οποία απορρίφθηκε από τους βουλευτές Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ.; Ότι οι «Άραβες» ιδιοκτήτες των Ναυπηγείων, που διαδέχθηκαν τους «ασυνεπείς» Γερμανούς και συνήψαν με τον Ευ. Βενιζέλο την περιβόητη σύμβαση του 2010, στην πραγματικότητα ήταν οι ίδιοι Γερμανοί, οι οποίοι, πριν αποδειχθούν και πάλι «ασυνεπείς», έβαλαν άλλα 360 εκατ. στην τσέπη, ενώ διεκδικούν και αποζημίωση ενός δισ. Επίσης ότι ο Ευ. Βενιζέλος πίεζε τον Δ. Αβραμόπουλο να συνεχίσει την καταβολή των δόσεων μέχρι και ένα μήνα πριν από τις εκλογές του 2012».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ: «Ομερτά» από μια κυβέρνηση που βυθίζεται Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">