ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τι περιμένεις επί του παρόντος;

Ήμουν παρόν στην πρώτη εκδήλωση ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του ''μικρού'' Βαρβιτσιώτη στο δημαρχείο Γλυφάδας και δεν θυμάμαι μεγαλύτερη προσέλευση ''πιστών''

Παρακολούθησα τις ανοικτές ομιλίες του δημάρχου Κώστα Κόκκορη, έπειτα από δημόσιο κάλεσμα πρόσφατα, και επίσης δεν διαπίστωσα τη συμμετοχή του κόσμου.

Γνωρίζουμε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο στείρα από προσέλκυση κόσμου σε πολιτικά δρώμενα, και για το αυταπόδεικτο γεγονός, έχουν συμβάλει 
από ελάχιστα, έως πολύ, συνολικά οι εμπλεκόμενοι με τη πολιτική.

Σαφώς δεν εννοώ μόνο τους πολιτευόμενους,  διότι έχουν συμβάλει για όσα ισχύουν και οι καθ' οιονδήποτε τρόπο άλλοι. Δημοσιογράφοι, εκδότες, καναλάρχες, blogger, κ.α.

Σε τοπικό επίπεδο όμως υπάρχουν και υφίστανται συγκεκριμένου χαρακτήρα ιδιαιτερότητες. Αν και υπάρχουν πολλές χιλιάδες ψηφοφόρων, που θα ψηφίσουν και σε αυτή την εκλογική διαδικασία σε λίγους μήνες, στη πλειονότητα τους ψηφίζουν γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν σημαντικές και ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στο σύνολο των υποψηφίων και παρατάξεων, διότι γνωρίζουν και βιώνουν πολλά χρόνια τον εμπαιγμό και την εξαπάτηση των εκάστοτε διοικούντων. 

Θεωρείς ότι υπάρχουν χιλιάδες έτοιμοι για δημόσια έκθεση και ανάληψη τεράστιων ευθυνών; Αυτούσια ως έχει η δομή της τοπικής αυτοδιοικήσεως σήμερα, με τον Καλλικράτη,  οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια όποιον η όσους φερθούν επιπόλαια με χρόνια φυλάκισης.

Θεωρώ ότι είμαι σαφής. Σήμερα ο κάθε δημότης δημότισσα δεν ενδιαφέρεται τόσο για το ''άρμα'' όσο για τα οφέλη που θα έχει με τη χρησιμοποίηση του ''άρματος''. 

Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι καλά πράττουν. 

Τέλος, ακόμη δεν έχει υπάρξει σχηματισμός παρατάξεως, δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιοι θα συμμετάσχουν, ποιος θα ηγείται, τα χαρακτηριστικά του προγράμματος που θα αφορούν τη τοπική μας κοινωνία πέρα από τις κομματικές γραμμές, όπως και πόσο αποφασισμένοι είναι οι συμμετέχοντες να διαφοροποιήσουν ριζικά τις παθογένειες της αυτοδιοίκησης στη Γλυφάδα που διαχρονικά δεν είναι περιορισμένου χαρακτήρα.

Δεν υφίσταται κανένα καβάλημα καλαμιού σε αρκετά άτομα της Αριστεράς. Αν ήταν εξαρτώμενο από εμένα - δεδομένου ότι περισσότερο βαλλόμενη επί του παρόντος είναι η νεολαία - θα επέλεγα ένα αξιόλογο νεαρό άτομο 25 - 35 ετών να ηγηθεί της προσπάθειας. (Είμαι αληθινός ριζοσπάστης)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τι περιμένεις επί του παρόντος; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">