ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας


Με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας, Masuo Nishibayashi (Μάσουο Νισιμπαγιάσι), συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σκοπός της εθιμοτυπικής συνάντησης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η οποία χαρακτηρίστηκε από το φιλικό της κλίμα, ήταν η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για θέματα ναυτιλίας, αλλά και προσέλκυσης επενδύσεων.
«Καλωσορίζω τον εκπρόσωπο μιας χώρας που αποτελεί, όπως η Ελλάδα, κυρίαρχη δύναμη στη ναυτιλία», δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης υποδεχόμενος τον Ιάπωνα πρέσβη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενημέρωσε τον κ. Nishibayashi για τη μεγάλη συνεισφορά που έχει το πολύτιμο εθνικό αυτό κεφάλαιο για τη χώρα μας, προσθέτοντας ότι παρά την παρατεταμένη οικονομική κρίση η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα συνεχίζει να κρατά την παγκόσμια πρωτοπορία στην διακίνηση φορτίων. «Εάν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο παραμένουμε πρωταθλητές, είναι η ναυτιλία. Δικός μας στόχος, τώρα, είναι να ενισχύσουμε την πρωτοκαθεδρία αυτή ακόμα περισσότερο, μεγιστοποιώντας τα οφέλη που μπορεί να προκύψουν για την Ελλάδα και τους πολίτες της», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Εκτενής συζήτηση έγινε, παράλληλα, και για τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Ελληνική Κυβέρνηση, ενόψει της επικείμενης Προεδρίας της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Βαρβιτσιώτης, αναφέροντας  το τετράπτυχο της ανάπτυξης και καταπολέμησης της ανεργίας, της συνοχής  μέσω της εμβάθυνσης στη νομισματική ένωση και της θαλάσσιας πολιτικής, επεσήμανε ιδιαίτερα την προώθηση πολιτικών για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης και, κυρίως, της παράνομης μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα. «Είναι επιτακτική η ανάγκη χάραξης μιας κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής έναντι της παράνομης μετανάστευσης, με έμφαση στις χώρες του Νότου που αντιμετωπίζουν το φαινόμενο αυτό πιο έντονα», υπογράμμισε, και συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή  η Ελλάδα, μέσω του Λιμενικού Σώματος, περιφρουρεί θαλάσσια σύνορα που δεν είναι μόνο δικά μας. Είναι και σύνορα της Ευρώπης».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βαρβιτσιώτης, επανέλαβε την πάγια πεποίθησή του ότι οι κανόνες που διέπουν τη ναυτιλία θα πρέπει να ρυθμίζονται από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ). «Δεν πιστεύω σε περιφερειακές πολιτικές που μπορεί να οδηγήσουν χώρες της Ευρώπης με μεγάλη ναυτική παράδοση, να υστερούν στο παγκόσμιο ανταγωνιστικό πεδίο. Η Ελλάδα συνέδεε διαχρονικά  την Ανατολή με τη Δύση. Επομένως, είναι εκείνη που πρέπει τώρα να  λάβει την πρωτοβουλία για να αυξηθεί το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ ΙΜΟ και ΕΕ», τόνισε.
Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας, Masuo Nishibayashi, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την πρόθεση συνεργασίας του, στάθηκε στα πολλαπλά οφέλη που μπορεί αυτή να επιφέρει, και για τις δύο χώρες. *Παράλληλα, του απεύθυνε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί την Ιαπωνία για διμερείς επαφές στον τομέα της ναυτιλίας,στο διάστημα της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Είμαι φίλος και διαχρονικός θαυμαστής του Έθνους και της ιστορίας σας», υπογράμμισε στο πέρας της συνάντησης.

*Μιλτιάδη πριν επισκεφτείς την Ιαπωνία να επικοινωνήσεις μαζί μου να σου θυμίσω κάποια πράγματα για το Νότο. 
(Τονίζω ότι ουδέποτε είχα την ελάχιστη επικοινωνία με συστημικούς και πολιτικούς ώστε να μην παρεξηγηθώ από τους συμπολίτες μας) 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">