ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Η «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» το ΤΑΙΠΕΔ και η στάση του δημάρχου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Η «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.», ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ
ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η Πρόεδρος των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ κ. Αθηνά Λυγνού, ρώτησε τον κ. Δήμαρχο αν αληθεύει ότι διορίστηκε από την κυβέρνηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» και αν ναι, για πιο λόγο δέχθηκε. Ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι πράγματι έχει διοριστεί και το δέχθηκε για να είναι παρών στις αποφάσεις και να προστατέψει τα συμφέροντα του Δήμου.
Τίποτα πιο αναληθές απ’ αυτό!
Η αιτιολόγηση του κ. Δημάρχου δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, διότι:
1. Η «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» ιδρύθηκε για να διαχειριστεί την λεγόμενη «αξιοποίηση» του παράκτιου μετώπου από τα Φάληρο έως το Σούνιο, για όσα τμήματά του δεν έχουν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ προς εκποίηση. Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση, οποιαδήποτε απόφασή της θα τελεί υπο την έγκριση του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο μπορεί να παρεμβαίνει κι αν κρίνει κάποια εκμετάλλευση προσοδοφόρα θα την εντάσσει στη δική του διαχείριση, πράγμα που σημαίνει ότι θα πηγαίνει στη μαύρη τρύπα αποπληρωμής του χρέους.
2. Όσοι διορίζονται στα Διοικητικά Συμβούλια τέτοιων επιχειρήσεων έχουν αποστολή να εφαρμόσουν την δεδομένη κυβερνητική πολιτική και τις δεσμεύσεις των μνημονίων. Αν παρεκλείνουν απ’ αυτό «καρατομούνται». Αυτή τη τύχη είχαν όσοι σε αντίστοιχα όργανα είχαν στοιχειωδώς άλλη άποψη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Δήμαρχος Αλίμου που αποπέμφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ελληνικόν Α.Ε.» καθώς και ο Πρόεδρος της ίδιας εταιρείας. Την ίδια τύχη είχε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.
3. Σύμφωνα με το επενδυτικό πλαίσιο που έχει νομοθετηθεί για τη λεγόμενη «αξιοποίηση», οι επενδυτές θα μπορούν να πολεοδομούν, να αξιοποιούν στο αυξημένο συντελεστή δόμησης που τους δίνεται ακόμα και τον αιγιαλό, να αξιολογούν τα αρχαιολογικά ευρήματα κ.α. Με βάση αυτά το Προεδρικό Διάταγμα του 2004 για την παραλία, που είναι μια καλή βάση για τη διαμόρφωση και τη σύνδεσή της με την πόλη και της ανάγκες της, ακυρώνεται στην πράξη.
4. Με την ίδρυση της «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» και τη δικαιοδοσία, τόσο της ίδιας όσο και του ΤΑΙΠΕΔ, επι του παράκτιου μετώπου, ενταφιάζεται η πιθανότητα να παραχωρηθεί η παραλία στο Δήμο, ένα βασικό αίτημα της πόλης μας εδώ και δεκαετίες. Υπάρχει μάλιστα ο κίνδυνος οι Γλυφαδιώτες να μην έχουν ελεύθερη πρόσβαση σ’ αυτή.
Τρία χρόνια τώρα που είναι Δήμαρχος Γλυφάδας ο κ. Κ. Κόκκορης, πέρα από τις βαρύγδουπες δηλώσεις εντυπωσιασμού, ότι τάχα μου έχει έτοιμους επενδυτές αρκεί να παραχωρηθεί η παραλία στο Δήμο, δεν ανέπτυξε καμία δράση, καμία διεκδίκηση. Αλλά και για τις Μαρίνες, που δυστυχώς εδώ και ένα χρόνο έχουν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, η μόνη του ενέργεια είναι μια δικαστική προσφυγή.
Οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και η Πρόεδρός τους κ. Αθηνά Λυγνού έχουν θέσει κατ’ επανάληψη τα ζητήματα αυτά, χωρίς όμως να βρουν ανταπόκριση από τη Δημοτική Αρχή. Ένας Δήμαρχος όμως που συμμετέχει στο ξεπούλημα της παραλίας, που καταπατά το βουνό, που ζημιώνει το Δήμο με εκατομμύρια απο υπερτιμημένες και ποινικά ελεγχόμενες αγορές οικοπέδων, από πρόστιμα και διαφυγόντα έσοδα κ.α., ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και η Αθηνά Λυγνού για άλλη μια φορά μπαίνουν μπροστά, μαζί με όσους συμπαρατάσσονται, για να αλλάξει επιτέλους η πορεία αυτής της πόλης.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Η «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» το ΤΑΙΠΕΔ και η στάση του δημάρχου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">