ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλ. Τσίπρας: Τις κόκκινες γραμμές τις βάζει η κοινωνία


Τη Μαύρη Βίβλο του μνημονίου παρέδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν με τον οποίο συναντήθηκε στο Στρασβούργο. 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε τον Φινλανδό επίτροπο ότι η άρση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας έχει προκαλέσει «ανεπανάληπτη κοινωνική ένταση». Δήλωσε επίσης ότι οποιαδήποτε σκέψη για άρση της αναστολής πλειστηριασμών θα οδηγούσε στην υποτίμηση των αξιών της ακίνητης περιουσίας, αλλά και στη χρεοκοπία των τραπεζών και στην ανάγκη τους για ανακεφαλαιοποίηση, πράγμα που, όπως είπε, «σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό στο ευρωπαϊκό πλαίσιο ένα άλλο νέο φαινόμενο σαν αυτό που είδαμε στην Κύπρο πριν από ένα χρόνο».
«Αυτές τις κόκκινες γραμμές τις βάζει η κοινωνία, όχι η κυβέρνηση Σαμαρά. Κι αν τις υπερβούν, τότε του εξήγησα ότι η φράση που μας είπε πριν τρία χρόνια στο ελληνικό Κοινοβούλιο, το ‘καλό κουράγιο’, θα είναι μια φράση χρήσιμη και για τον ίδιο και για την Ε.Ε. στο σύνολό της», τόνισε ο κ. Τσίπρας και επεσήμανε ότι μετέφερε στον Επίτροπο τις θέσεις του εν όψει και των επικείμενων ευρωεκλογών για την εκδημοκρατικοποίηση της Ε.Ε., αλλά και και για την προοπτική ενός οργανωμένου διαλόγου σχετικά με το πώς η Ευρώπη θα βγει από την κρίση στην οποία, όπως σημείωσε, έχει οδηγηθεί χάρη στις εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλ. Τσίπρας: Τις κόκκινες γραμμές τις βάζει η κοινωνία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">