ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δακρυγόνα προσαγωγές και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ στη πορεία των μαθητών


Ένταση επικράτησε στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλουπέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του μαθητή από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.


Φωτογραφία του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB κατά τη στιγμή που έριξαν χημικά και βομβίδες κρότου.
 Ο αυταρχισμός και η προκλητική στάση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε εμφανής από την έναρξη των εκδηλώσεων, καθώς η πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια με κατεύθυνση το Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό


Φωτογραφία του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB κατά τη στιγμή που έριξαν χημικά και βομβίδες κρότου.


Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου - λάμψης στα Προπύλαια, όπου επέστρεψε ομάδα μαθητών μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς το Σύνταγμα. Τα ΜΑΤ περικύκλωσαν την ομάδα των μαθητών, ενώ προχώρησαν και σε 11 προσαγωγές.
Φωτογραφία του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB κατά τη στιγμή που έριξαν χημικά και βομβίδες κρότου.
Μετά από παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αφρ. ΣταμπουλήΧρ. ΚαραγιαννίδηΓ. ΣταθάΔ. ΤσουκαλάΔΣτρατούλη και Β. Διαμαντόπουλου και συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ, η αστυνομία έσπασε τον αστυνομικό κλοιό γύρω από τους μαθητές.

Καθ' όλη τη διάρκειά της σημειώνονταν μικροεντάσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, με τους μαθητές να πετούν νεράτζια κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ.


Φωτογραφία SINODINOS τη στιγμή των συλλήψεων
Μικροεπεισόδιο σημειώθηκε την ώρα της προσυγκέντρωσης στα Προπύλαια, όταν -σύμφωνα με τοΑθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- οι αστυνομικοί επιχείρησαν να περιορίσουν τους συγκεντρωμένους στο πεζοδρόμιομε αποτέλεσμα οι μαθητές να αντιδράσουν.


Φωτογραφία Δρομογράφος τη στιγμή των συλλήψεων
Κάποιοι επιτέθηκαν στον διοικητή της Τροχαίας και του αφαίρεσαν το πηλίκιο, το οποίο τοποθέτησαν σε άγαλμα στα Προπύλαια. Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων το επεισόδιο δεν έλαβε έκταση.


Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μαθητέςαντιφασιστικές οργανώσειςπρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ και υπάλληλοι των νοσοκομείων.

Στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες μαθητές πραγματοποίησαν πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Με πανό και συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της τρόικας, οι μαθητές κινήθηκαν, από την Καμάρα, μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης προς τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Ξηροκρήνης, όπου τελέστηκε η κηδεία της 13χρονης Σάρας, η οποία έχασε τη ζωή της από αναθυμιάσεις μαγκαλιού. «Σάρα ζεις, εσύ μας οδηγείς», φώναξαν οι μαθητές, όταν έφτασε στον Ιερό Ναό η σορός τηςαδικοχαμένης μαθήτριας. Στη συνέχεια διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
Την ίδια ώρα, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου,εκπαιδευτικοί τριών ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και διαμαρτυρήθηκαν για την υποβάθμιση της εκπαίδευσης.
Στις 6 το απόγευμα στην Καμάρα διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράςφοιτητικούς συλλόγουςτην ΑΝΤΑΡΣΥΑτην ΚΕΕΡΦΑ, και κινήσεις του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.
Στο Βόλο οργανώνεται πορεία στις 5 το απόγευμα από το θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, .
Στην Πάτρα, όπως αναφέρει το patrastimes.gr, γίνονται συγκεντρώσεις και πορείες, πρωί και απόγευμα. Επίκεντρο το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών που βρίσκεται στην οδό Κορίνθου.
Στο Αγρίνιο διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δημάδη από την Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγρινίου.
Στην Καρδίτσα διοργανώνεται συγκέντρωση στις 7 μμ στην κεντρική πλατεία από τοΑυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας ενώ την ίδια ώρα κάλεσμα απευθύνει η Αντιφασιστική Συσπείρωση Άρτας στην κεντρική πλατεία της πόλης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δακρυγόνα προσαγωγές και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ στη πορεία των μαθητών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">