ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ: Κατατέθηκε τροπολογία για πάγωμα των πλειστηριασμών

Κατατέθηκε σήμερα από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τροπολογία για την παράταση προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών και την απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων σε διεθνή funds - γύπες

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλοντας την κατάθεση της τροπολογίας: "Οι πλειστηριασμοί είναι βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.Και επειδή όσο η κυβέρνηση παίζει αυτό το γνώριμο παιχνιδάκι της δήθεν διαπραγμάτευσης με τη τρόικα, μεγάλο μέρος των κόκκινων δανείων περνά ήδη σε χέρια κερδοσκόπων, εμείς θέλουμε σήμερα να θέσουμε το πραγματικό πρόβλημα και να ζητήσουμε μια ξεκάθαρη και άμεση λύση. 


Και λύση δε μπορεί παρά να είναι η νομοθετική πρωτοβουλία άμεσα ώστε να απαγορευτεί η μεταβίβαση των δανείων από τις ελληνικές τράπεζες στα κερδοσκοπικά funds και να δοθεί παράταση στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας." "Η τροπολογία αυτή έχει δύο σκέλη. 

Το πρώτο αφορά τη προθεσμία της αναστολής των πλειστηριασμών παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2014. Και το δεύτερο, απαγορεύει απολύτως την άμεση ή έμμεση μεταβίβαση δανείων και αλληλόχρεων λογαριασμών, που συνήφθησαν μεταξύ ελλήνων πολιτών ή μονίμων κατοίκων Ελλάδος και νομίμως λειτουργούντων στην Ελλάδα τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προς τρίτους, καθώς και κάθε είδους απαιτήσεων που προκύπτουν εξ αυτών", είπε ο Αλ. Τσίπρας επεξηγώντας το περιεχόμενο της τροπολογίας, ενώ στη συνέχεια κάλεσε τον καθένα και την καθεμία να αναλάβει την ευθύνη του και να σταματήσει το κρυφτούλι με τη τρόικα. 

Η Βουλή δεν πρέπει να αφήσει απροστάτευτους τους αδύναμους πολίτες, οφείλει σήμερα, να τους προστατεύσει από τοκογλύφους και διεθνή funds που εκμεταλλεύονται και θησαυρίζουν από την καταστροφή ενός λαού", κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ: Κατατέθηκε τροπολογία για πάγωμα των πλειστηριασμών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">