ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παραβίασε το Stop ο Λιάπης


Πέρα από το θράσος που είχε ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Λιάπης να κυκλοφορεί το αυτοκίνητό του χωρίς δίπλωμα και με πλαστές πινακίδες, αποφάσισε να παραβιάσει και το Stop με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτός από τους αστυνομικούς, οι οποίοι άρχισαν να τον καταδιώκουν.

Στο βίντεο του Alpha από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης καταστήματος στην Λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λούτσα φαίνεται καθαρά το μαύρο τζιπ του πρώην υπουργού να παραβιάζει το Stop και εν συνεχεία να τον ακολουθούν δύο μηχανές με αστυνομικούς.

Φυσικά, οι αστυνομικοί πέρα από το Stop που παραβίασε ο υπουργός, ξεκίνησαν να τον ακολουθούν μιας και το τζιπ είχε φιμέ τζάμια κάτι που τους κίνησε την περιέργεια.

Εν συνεχεία στο ίδιο βίντεο αφού ο κ. Λιάπης έχει υποβληθεί σε έλεγχο φαίνεται να γυρνάει πίσω ακολουθούμενος από τους αστυνομικούς, προκειμένου να οδηγηθεί στην Αγία Παρασκευή στην Τροχαία. 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

28 ακίνητα δηλώνει στο «πόθεν έσχες» ο πρώην υπουργός

Ο πρώην υπουργός βάση της δήλωσης του «πόθεν έσχες» που κατέθεσε για το έτος του 2011, έχει στην κατοχή του 28 ακίνητα, σε Αθήνα, Μύκονο και Ευρυτανία, εκ των οποίων τα 24 με πλήρη κυριότητα, τα 2 με υψηλή και τα 2 με επικαρπία. 

Ο Μ. Λιάπης δήλωσε επίσης εισόδημα ατομικό 109.000 ευρώ, 29.000 ευρώ εισόδημα συζύγου καθώς και διαθέτει καταθέσεις : 32.679 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, 6.255 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς και 7.753 ευρώ στην Alpha Bank. Επίσης, δηλώνει 3 Ι.Χ αυτοκίνητα τα οποία είναι μεταχειρισμένα και το ένα από αυτά είναι το τζιπ με το οποίο συνελήφθη από άνδρες της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής. 

Την Πέμπτη απολογείται ο Μ. Λιάπης 

Προθεσμία για να δικαστεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε από το Αυτόφωρο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης.

Σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε ποινική δίωξη που αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ επιβλήθηκαν επίσης και τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.


Με την πράξη του αυτή, ο Μιχάλης Λιάπης γλίτωνε περίπου 4.200 ευρώ από το ετήσιο κόστος χρήσης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου το οποίο είναι 4.200 κ.εκ και μοντέλο του 2004. Πιο αναλυτικά, για τα τέλη κυκλοφορίας ο πρώην υπουργός θα έπρεπε να πληρώνει 1.320 ευρώ και για Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης 2.254 ευρώ εξαιτίας της μείωσης 30% του τεκμηρίου διαβίωσης το οποίο ανέρχεται στα 22.540 ευρώ. Επίσης ο κάτοχος ενός τέτοιου αυτοκίνητου θα έπρεπε να καταβάλλει και τα ετήσια ασφάλιστρα τα οποία ανέρχονται σε 600 ευρώ περίπου. 

Ο Μιχάλης Λιάπης θα πρέπει επίσης να καταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2013 προσαυξημένα κατά 100%. Ακόμη, υπάρχει και το πρόστιμο (400 ευρώ) του ΚΤΕΟ σε περίπτωση που το ΙΧ δεν είχε περάσει από έλεγχο αλλά και το πρόστιμο (500 ευρώ) που ορίζει ο ΚΟΚ για τα ανασφάλιστα ΙΧ.



Λιάπηδες




Οι φερόμενοι με την ονομασία Λιάπηδες, αποτελούν ιδιαίτερη εικαζόμενη αλβανική φυλή, κάτοικοι της άλλοτε Λιαπουριάς.

Οι Λιάπηδες άρχισαν να αναφέρονται με την ονομασία αυτή σε γραπτά κείμενα κατά τον 14ο με 15ο αιώνα. Κατά την περίοδο αυτή φέρονται κάποιες φατρίες αυτών να κατήλθαν στον κυρίως ελλαδικό χώρο "συν γυναιξί και τέκνοις και κτήνεσι", όχι όμως ως πολέμιοι αλλά φιλικά διακείμενοι όπου και εγκαταστάθηκαν στις περιοχές Αττικοβοιωτίας, Εύβοιας και στη Πελοπόννησο και από εκεί στις Σπέτσες και την Ύδρα. (Καθόλου παράξενο που βρέθηκαν και στην Ευρυτανία)
Σημειώνεται ότι από τους ομοφύλους τους Αλβανούς περιφρονούνταν άδικα ως νυκτοκλέφτες, αλλά όχι ως νυκτομάχοι, που εξ αυτού θεωρούνταν κατώτεροι από τους Τσιάμηδες, Τόσκηδες και Γκέκηδες, όπως σημειώνει ο Β. Δ. Ζώτος Μολοσσός στο έργο του "Δρομολόγιο της Ελληνικής Χερσονήσου" Αθήναι 1878, σελ.99. Εκ των δραστηριοτήτων τους όμως πράγματι διαφαίνονταν ότι ήταν εξίσου ευφυείς, πονηροί και πανούργοι, αλλ΄ όμως σε πολεμικές επιχειρήσεις λιγότερο ορμητικοί.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παραβίασε το Stop ο Λιάπης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">