ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κοινή απαίτηση να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ3

Δεν είμαστε «επαναστάτες», αλλά αγωνιζόμενοι για το αυτονόητο.

Κοινή απαίτηση να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ3


Σχέδιο ψηφίσματος προς όλους του φορείς που συμμετείχαν στην πρόσφατη εκδήλωση ενημέρωσης για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στη Βόρεια Ελλάδα απέστειλε η ΕΣΗΕΜ-Θ, αναμένοντας τις προτάσεις και τις όποιες παρατηρήσεις τους.

Με μια εκδήλωση - υπερπαραγωγή απάντησε η ΕΣΗΕΜ-Θ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης) στην πρόθεση της κυβέρνησης να αφήσει τη Θεσσαλονίκη χωρίς δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι. Άπαντες οι επίσημοι της πόλης και της περιφέρειας, περιλαμβανομένου του μητροπολίτη Άνθιμου, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη, των περιφερειαρχών κ.λπ. τοπικών παραγόντων, ήταν παρόντες για να στηρίξουν την ανάγκη ενός δημόσιου τοπικού καναλιού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες δημοσιότητας σε όλη τη Β. Ελλάδα.
Η αντίδραση της ΕΣΗΕΜ-Θ, όμως, φαίνεται εν μέρει εκπρόθεσμη, όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ-3. Κι αυτό γιατί η πανστρατιά εκδηλώθηκε λίγο μετά την προκήρυξη για τις θέσεις δημοσιογράφων αορίστου χρόνου στη Θεσσαλονίκη, που είναι μόλις... 17! Που σημαίνει ότι κανάλι στη Θεσσαλονίκη δεν προβλέπεται, γι' αυτό και ο περιορισμός των θέσεων εργασίας, ιδίως σε σύγκριση με τους 132 που απασχολούσε η ΕΡΤ-3.
Προφανώς η ΕΣΗΕΜ-Θ, αλλά και όσοι έσπευσαν να εργαστούν στη ΔΤ Θεσσαλονίκης, αντελήφθησαν το μέγεθος της εξαπάτησης που υπέστησαν από την κυβέρνηση όταν δημοσιεύθηκε η προκήρυξη με τις... 17 θέσεις και την πλάνη στην οποία είχαν πέσει. Τότε αντελήφθησαν την αναξιοπιστία της κυβέρνησης. Στο μεταξύ έσπευσαν να πλαισιώσουν τη ΔΤ, τον ενδιάμεσο φορέα, θεωρώντας προφανώς ότι αποτελεί πρόκριμα για την πρόσληψη στη ΝΕΡΙΤ. Όπως σημειώνουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, κατηγορώντας την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ, «υπήρξε σειρά υπόγειων επαφών και συνεννοήσεων (σ.σ.: με την κυβέρνηση) που νομιμοποιούσαν τη διάδοχη κατάσταση, παζαρεύοντας θέσεις εργασίας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της μεγαλύτερης μερίδας των εργαζομένων».
Εξάλλου η πρώτη «απεργία» στη ΔΤ κηρύχθηκε από τους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης όταν έγινε γνωστό ότι στον επίσημο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, τη ΝΕΡΙΤ, δεν... χωράνε και πολλοί, οπότε οι περισσότεροι της ΔΤ θα μείνουν εκτός. Η ΕΣΗΕΜ-Θ κάλεσε την κυβέρνηση «να διατηρήσει τη Θεσσαλονίκη ως έδρα άρτιου, αυτόνομου και πλήρως στελεχωμένου σταθμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης διασφαλίζοντας το δικαίωμα των πολιτών της περιφέρειας στην ενημέρωση».
Όπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ-3 η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ «κινείται με τρόπο που αγνοεί τον πολύμηνο αγώνα των Όρθιων της ΕΡΤ». Τονίζει επίσης ότι «μείζον ζήτημα είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας, η αναίρεση μιας αντιδημοκρατικής απόφασης, που έπληξε όχι μόνο εμάς, αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία». Συμπληρώνουν ότι «γι' αυτόν τον απόλυτα δίκαιο στόχο επιζητούμε τη στήριξη των φορέων της πόλης, όχι ως 'επαναστάτες', αλλά ως αγωνιζόμενοι για το αυτονόητο».

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΥΝΝΟΜΑ Ο ΓΛΥΦΑΔΑ FM.
Σας ταϊζουμε δεκαετίες
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κοινή απαίτηση να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ3 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">