ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η πρωτοβουλία των «58» και η θέση Πάγκαλου


Την άποψη ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να αγκαλιάσει την πρωτοβουλία των «58» εξέφρασαν εκ νέου ο βουλευτής της παράταξης, Γρηγόρης Ψαριανός και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος, σε εκδήλωση των «58» στην Κηφισιά.
Την ίδια στιγμή ο κ. Πάγκαλος  χαρακτηρίζει υπερφίαλη τη στάση τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν φαίνεται να έχει κάποια άλλη πρόταση, ενώ αν συμπλεύσει με την πρωτοβουλία των «58» μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο κ. Ψαριανός δήλωσε ότι δεν βλέπει τους «58» ως κόμμα, αλλά ως πρωτοβουλία διαλόγου.

«Έχουμε σκηνικό ακραίας πολιτικής πόλωσης. Τα δυο μαμούθ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα διστάσουν να ποδοπατήσουν ότι βρεθεί στο δρόμο τους», τόνισε στην ίδια εκδήλωση ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Χρήστος Ροζάκης σημείωσε πως οι «58» δεν είναι κόμμα, αλλά μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να συσπειρώσει δυνάμεις του τόπου σε μια εποχή, που, όπως είπε, έχουν παρέλκει οι «καθαρές» ιδεολογίες και χρειάζεται να υπάρξει συνεργασία των φιλελεύθερων του Κέντρου με όσους υποστηρίζουν τη σοσιαλδημοκρατική προσέγγιση.

Κριτική στην πρωτοβουλία των «58» άσκησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, χαρακτηρίζοντας υπερφίαλη τη στάση τους.

«Δεν συμπαθώ την τάση τους να μεταβληθούν σε κόμμα», είπε και πρόσθεσε ότι οι «58» θέλουν να διαλυθούν το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά και να ενταχθούν σε αυτούς.
Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι η λύση του προβλήματος του ενδιάμεσου χώρου δεν μπορεί να είναι «ένα κίνημα πανεπιστημιακών κατά κύριο λόγο που είχαν θέση στην κοινωνία όλο αυτό το διάστημα, δεν ήταν στο χωριό τους και όργανωναν τα χωράφιά τους».

«Τόσο καιρό δεν ήθελαν να μπουν στην πολιτική. Έρχονται σήμερα και λένε διαλυθείτε όλοι και συγχωνευθείτε με εμάς», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές υπενθύμισε την έκκλησή του στον κ. Σαμαρά «να μην κάνει το λάθος να κατεβάσει ένα κομματικό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές» και τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης ενός ενιαίου ψηφοδελτίου, στο οποίο δεν θα μετέχει κανείς πολιτευτής αλλά θα περιλαμβάνονται άνθρωποι από την κοινωνία τους οποίους θα εκλέξουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς και άλλα κόμματα. «Εκεί χωράει και η ΔΗΜΑΡ και οι 58», σημείωσε.

Δήλωσε ακόμη ανήσυχος για τα αποτελέσματα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. «Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να πάρει 4,7%. Θα το πάρει;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Πάγκαλος απέφυγε να τοποθετηθεί για τις δημοτικές εκλογές, που αυταπόδεικτα το κόμμα του, η ΝΔ, όπως και το σύνολο των κομμάτων κομματικοποιούν τον χαρακτήρα... με αποτέλεσμα απόλυτο έλλειμμα αντιπροσώπευσης και εκπροσώπησης των δημοτών. Όπως π.χ. στη Γλυφάδα επί δεκαετίες εκλεγμένοι κομμάτων ουδέποτε αντιπροσώπευσαν επάξια την περιοχή (Νοτιοανατολική Αττική) και ''πέτυχαν'' το επίτευγμα απουσίας έστω και ενός (1) μέσου στα ερτζιανά - Ραδιοτηλεόραση - σε μια περιοχή εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων.

Ποτε μου δεν εγελασα
σε αλλουνου τον πονο...
μα στο δικο μου γελαστους 
αθρωπους βλεπω μονο...


Δημοκρατια ανυπαρκτη
σε τουτο εδω το τόπο...
μα απο πολιτευτές γεμίσαμε
χωρις μυαλο και κοπο...

«Εξισορρόπηση για τον τόπο μας αντί προσωπικών συμφερόντων.
Όλοι μαζί όφειλαν να ''σηκώσουν'' τη σημαία αυτονόητων δομών και πολιτικών ισορροπιών για την Νοτιοανατολική Αττική, ενώ επί δεκαετίες υπονομεύουν την πρόοδο στο τόπο μας για τα κομματικά και ιδιοτελή τους συμφέροντα»

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η πρωτοβουλία των «58» και η θέση Πάγκαλου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">