ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Στην υπόθεση Μ.Βαρβιτσιώτη η Βουλή έκανε το «θαύμα» της


Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ κ. Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ.

Για άλλη μια φορά η ισχύουσα νομοθεσία που «προστατεύει» βουλευτές και υπουργούς έκανε το «θαύμα» της. Η Βουλή των Ελλήνων εκτίμησε, κατά πλειοψηφία, ότι δεν συντρέχει λόγος άρσης της ασυλίας του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μ. Βαρβιτσιώτη, ώστε να συνεχιστεί η ποινική διαδικασία σε βάρος του σχετικά με τις τυχόν ευθύνες του για την θετική του ψήφο, όταν ήταν Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας, στην απ’ ευθείας αγορά των οικοπέδων Περιοχής Καρβελά του Δήμου μας.
Πέρα από τις όποιες κομματικές σκοπιμότητες, τις ενστάσεις για το αν η υπόθεση εξετάστηκε επαρκώς και τις πιθανές προθέσεις συγκάλυψης, για ένα πολύ σημαντικό θέμα της πόλης, που ζημίωσε και κατά το εισαγγελικό πόρισμα το Δήμο πολλά εκατομμύρια, τίθενται δύο βασικά ζητήματα:
·      Το πρώτο είναι πως παραβιάζεται μια βασική διάταξη του Συντάγματος της χώρας που ορίζει ότι «οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου». Στην περίπτωση των οικοπέδων, θα συνεχιστεί η ποινική διαδικασία σε βάρος των υπολοίπων 26 Δημοτικών Συμβούλων που ψήφισαν υπέρ της αγοράς, του κ. Δημάρχου και των φερόμενων ιδιοκτητών, όχι όμως και σε βάρος του προστατευομένου της πλειοψηφίας της Βουλής!
·      Το δεύτερο αφορά τον ίδιο τον κ. Μ. Βαρβιτσιώτη που με σχετικό Δελτίο Τύπου ισχυρίζεται ότι δεν έχει ευθύνες. Αφού η πεποίθησή του είναι ότι έκανε το σωστό γιατί δεν ζήτησε ο ίδιος να αρθεί η ασυλία του; Στην περίπτωση μάλιστα που αποδειχθεί ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες, τι μήνυμα δίνει στον Ελληνικό λαό, αλλά και την κοινωνία της Γλυφάδας που τον τίμησε με την ψήφο της; Ότι αυτές δεν πρέπει να αποδίδονται όταν κάποιος έχει τον τρόπο να το αποφεύγει;
Για την όλη υπόθεση έχουμε αναφερθεί πολλές φορές και η Πρόεδρός μας κ. Αθηνά Λυγνού είναι βασικός μάρτυρας στην ακολουθούμενη ποινική διαδικασία. Θεωρούμε χρήσιμο όμως να αποστείλουμε συνημμένα για επαναδημοσίευση πρόσφατο Δελτίο Τύπου της δημοτικής μας κίνησης που θέτει το θέμα επι της ουσίας.

Με εκτίμηση
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Στη τοποθέτηση των «ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ» όσων αφορά τα δυο μέτρα και σταθμά που υφίστανται, και χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος, παραθέτω την ακόλουθη δημοσίευση που το περιεχόμενο της υφίσταται σε πολλά site.

Ο κόσμος σας πήρε χαμπάρι

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Στην υπόθεση Μ.Βαρβιτσιώτη η Βουλή έκανε το «θαύμα» της Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">