ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση Σαμαρά – Πούτιν στις Βρυξέλλες


Με το ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντάται το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο της συνόδου ΕΕ - Ρωσίας.

Κατά τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στη βελγική πρωτεύουσα, θα εξεταστεί η πορεία των διμερών σχέσεων με έμφαση στην οικονομική συνεργασία, αλλά και η πορεία των σχέσεων της Μόσχας με τις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολη «όλοι ξέρουμε ότι σήμερα, είτε έχουν ανασταλεί είτε έχουν βαλτώσει τα έργα
»

«Εμείς προτιθέμεθα να τα ξεμπλοκάρουμε και να τα θέσουμε ξανά σε προτεραιότητα μαζί με κάθε μορφής μεγάλα έργα μεταφοράς ενέργειας που διευκολύνουν τον ανεφοδιασμό της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης γενικότερα και περνούν από το ελληνικό έδαφος», επεσήμανε ο Α. Σαμαράς.
«Με τους Ρώσους μας συνδέουν πολλά. Ο δρόμος έχει ανοίξει. Με σωστή δουλειά, μπορεί να έχουμε σωστά αποτελέσματα», κατέληξε ο 
πρωθυπουργός.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως η συνάντηση αυτή είναι ένα σαφές σημάδι αναθέρμανσης των σχέσεων των δύο χωρών, που είχαν παγώσει μετά το ναυάγιο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση Σαμαρά – Πούτιν στις Βρυξέλλες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">