ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Περάστε άμεσα νομοθετική ρύθμιση για τους πρωτεργάτες των ερτζιανών στην Αττική


Περάστε άμεσα νομοθετική ρύθμιση για τους πρωτεργάτες των ερτζιανών στην Αττική.

Στη χώρα της κατ' επίφαση κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας όπου ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ, ασκούν κατά τον χειρότερο τρόπο την διακυβέρνηση της χώρας μας επί 40 χρόνια υπηρετώντας συγκεκριμένα κάποιες οικογένειες και σαφώς όχι το σύνολο. Ειδικότερα, θεωρείται προσβολή της Δημοκρατίας και του Συντάγματος έπειτα από εκατοντάδες αιτήσεις του πολίτη προς κυβερνήσεις, πρωθυπουργούς,
τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, και κατ΄επέκταση δεκάδες κοινοβουλευτικούς αντιπροσώπους των πολιτών, να μην έχει υπάρξει καμία ενέργεια.

Συνολικά οι εμπλεκόμενοι με την πολιτική και τα κόμματα κάνατε τις επιλογές σας και δεν ενθυμούμε πότε και πως σας θέσαμε το ελάχιστο εμπόδιο.
Από την πλευρά σας γνωρίζοντας συνολικά ΟΛΟΙ τι ίσχυε στη χώρα μας, και ειδικότερα στον Ν.Αττικής, και σύμφωνα τον ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ σας υποχρεώσεων έναντι των πολιτών, με δόλο και σκοπιμότητα δεν ''αδειοδοτήσατε'' τους πρωτεργάτες ενός χώρου, πλην των γνωστών διαπλεκόμενων οικογενειών, και όσων απτά συνεργάζονται με τα εν λόγω συμφέροντα.

Δεδομένης της πραγματικότητας επανειλημμένων ΔΙΩΞΕΩΝ και ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ εις βάρος Ελλήνων πολιτών που φέρουν τα αποδεικτικά (πειστήρια) ότι ήταν οι πρωτεργάτες ενός χώρου, και της συνδρομής σας αποκλειστικά υπέρ των γνωστών οικογενειών κατά πλήρη παράβαση του Συντάγματος, ΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ως Έλληνας πολίτης νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβάνει και τους πρωτεργάτες των ερτζιανών του Ν.Αττικής.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΔΙΩΞΕΙΣ&ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Η κυβέρνηση πριν λίγο καιρό κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση στο άρθρο 18, σύμφωνα με την οποία ορίζοταν ως καταληκτική ημερομηνία για την αδειοδότηση των ψηφιακών παρόχων η 30η Δεκεμβρίου 2014 (ενώ η προηγούμενη ημερομηνία ήταν η 30η Ιουνίου 2015). Την αλλαγή κατέθεσε υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης

Ακόμα όμως κι αυτή η νομοτεχνική βελτίωση που φέρνει νωρίτερα την αδειοδότηση για τα ψηφιακά κανάλια, δημιουργεί νέα ερωτηματικά, αφού όπως είναι γνωστό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέστρεψε στην κυβέρνηση τον διεθνή διαγωνισμό για τον ψηφιακό πάροχο θεωρώντας τον φωτογραφικό υπέρ της DIGEA. Χαρακτηριστικά η προκήρυξη του διαγωνισμού προβλέπει ότι ο νέος πάροχος θα πρέπει να καλύτπει ο 60% της επικράτειας σε διάστημα 10 μηνών, όταν δέκα μήνες είναι ο ελάχιστος χρόνος αδειοδότησης για την εγκατάσταση των κεραιών.

Η επίμαχη διάταξη

Με ονομαστική ψηφοφορία τους, έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, κλήθηκαν να αποφασίσουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι για το άρθρο 18, το οποίο αν και περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας(!), αφορά την προσωρινή άδεια ψηφιακής εκπομπής στα ιδιωτικά τηλεοπτικά μέσα.
Η διάταξη προβλέπει πως «μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν νομίμως, εφόσον εξέπεμπαν τηλεοπτικό πρόγραμμα στις 31 Αυγούστου του 2013, συμβάλλονται με νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου για την ψηφιακή εκπομπή του προγράμματός τους».

Το προσωρινό καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, χωρίς άδειες και στην ψηφιακή τηλεόραση, ακυρώνει επί της ουσίας το νόμο 3592/2007 της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος προέβλεπε διαδικασία αδειοδότησης και καταβολής «ενοικίου» για τις ψηφιακές συχνότητες.
Σε μια προσπάθειά του να διασκεδάσει τις αντιδράσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου είχε δηλώλει τις προηγούμες ημέρες:

«H ρύθμιση είναι προσωρινή για να μην μείνουν χωρίς τηλεοπτικό περιεχόμενο οι περιοχές της επαρχίας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αδειοδότηση. Η διαδικασία της αδειοδότησης θα γίνει κανονικά, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και θα υπάρξουν έσοδα για το κράτος»
Γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες ότι ουδέποτε πλήρωσαν από το 1989 έως σήμερα το ελάχιστο για την χρήση των αναλογικών συχνοτήτων.

Να σημειωθεί πως η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, επικαλούμενη την απόφαση 3578/2010 της Ολομέλειας του ΣτΕ, είχε επισημάνει πως το προβλεπόμενο, εκ νέου καθεστώς προσωρινής λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, αντίκειται στο Σύνταγμα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Περάστε άμεσα νομοθετική ρύθμιση για τους πρωτεργάτες των ερτζιανών στην Αττική Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">