ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές


Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει η συζήτηση και θα γίνουν οι πρώτες διερευνητικές επαφές για τους υποψηφίους των μεγάλων δήμων και των περιφερειών.

Σε αναζήτηση υποψηφίων ο ΣΥΡΙΖΑ
Στο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν πρόσωπα από τον ευρύτερο αριστερό-προοδευτικό χώρο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αν και στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι η συζήτηση έχει καθυστερήσει, καθιστώντας έντονο το κλίμα εσωστρέφειας.
Στους μεγάλους δήμους της Β΄ Αθήνας (άνω των 60.000 δημοτών) αναζητούνται νέα πρόσωπα και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ακόμα και προτάσεις τοπικών οργανώσεων «υποψηφιότητες» που δεν διακρίνονται από μεγάλη αποδοχή, να επανεξεταστούν, με ενδεχόμενο να προκύψουν νέες υποψηφιότητες από τον ευρύτερο αριστερό-προοδευτικό χώρο.

Το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου, στη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής κατά πάσα πιθανότητα θα παρθούν αποφάσεις για το μεγαλύτερο ποσοστό υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με την Κεντρική Επιτροπή μπορεί να προτείνει νέες υποψηφιότητες, και σαφώς υπάρχουν ανοιχτά ενδεχόμενα να επιλέξει πρόσωπα από τον ευρύτερο αριστερό-προοδευτικό χώρο.

Στελέχη του κόμματος διατείνονται ότι υπάρχει ενδεχόμενο οι εθνικές εκλογές να προκηρυχθούν πριν από τις ευρωεκλογές.

Ένδειξη πανικού η πληροφορία μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών από την ΝΔ, ενώ στην Κουμουνδούρου υπάρχει αίσθημα σαφούς και διακριτού προβαδίσματος ειδικά μετά την δημοσκόπηση της Public Issue που δίνει σαφές προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 3,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου, εκτιμάται ως το σημείο εκκίνησης για την πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τις εθνικές εκλογές, οι οποίες πλέον μπορεί να προκηρυχθούν ίσως και πριν από τις ευρωεκλογές.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">