ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χιλιάδες στους δρόμους ενάντια στα πανάκριβα έργα βιτρίνας του δημάρχου


Στο Μπούργος, μια πόλη στη Βόρεια Ισπανία, η υπό άλλες συνθήκες απλή δυσαρέσκεια απέναντι στα σχέδια του δήμου για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στη συνοικία Γκαμονάλ εξελίχθηκε σε πρωτοφανή θύελλα αντιδράσεων. 
Συγκεντρωμένοι κάτοικοι στο Μπούργος. Σε συνθήκες εξαθλίωσης, τα έργα βιτρίνας θεωρούνται -και είναι- πρόκληση, ιδίως όταν είναι γνωστοί οι ωφελημένοι από αυτά.


Χιλιάδες πολίτες κατεβαίνουν εδώ και μία εβδομάδα στους δρόμους της πόλης για να εναντιωθούν σε ένα «πολυδάπανο» και «άχρηστο», όπως λένε, έργο, η ανάθεση του οποίου επιπλέον έγινε με κίνητρα αδιαφανή (σε εταιρείες «φίλα προσκείμενες» στο δήμαρχο, που πρόσκειται στο Λαϊκό Κόμμα).

Η κινητοποίηση ήταν πρωτοφανής. Ακολούθησαν επεισόδια, έκαψαν κάδους, έγιναν συλλήψεις, επικράτησε μια κατάσταση έκρυθμη, που οι ίδιοι οι πολίτες αποδίδουν στη γενική δυσαρέσκεια για την καθημερινή έκπτωση της ποιότητας της ζωής τους, την οποία υφίστανται, και στο ότι το εν λόγω έργο, εγκεκριμένο από το δήμαρχο του Λαϊκού Κόμματος, ήταν απλώς το… κερασάκι στην τούρτα, ένα «αρκετά» στην κοροϊδία.
Το Μπούργος είναι μια πόλη που πλήττεται από την ανεργία (φτάνει το 26%). Οι πολίτες καταγγέλλουν ότι θεωρούν προκλητικό ένα τέτοιο έργο, όταν οι ίδιοι δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, τις σπουδές των παιδιών τους ή όταν πολλοί συνάνθρωποί τους υφίστανται εξώσεις.
Εκπρόσωπος του δήμου ισχυρίζεται ότι έλαβε την απόφαση για το εν λόγω έργο αφού προηγουμένως είχε τη συγκατάθεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων (καταστήματα στην περιοχή που πλήττονται κ.λπ.). Οι πολίτες όμως έχουν διαφορετική γνώμη και ισχυρίζονται ότι ρώτησε μόνο «τους δικούς του», ενώ η ανάθεση έγινε για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα «κομματικά συμφέροντα».

Να τα βλέπουμε στη Γλυφάδα....Να βλέπουμε ποιες είναι οι υγιείς αντιδράσεις. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χιλιάδες στους δρόμους ενάντια στα πανάκριβα έργα βιτρίνας του δημάρχου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">