ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Περιφέρεια Αττικής: Εγκαίνια και συμβάσεις έργων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό


Του Γιάννη Κουρδομένου: Ακόμα και η χούντα των συνταγματαρχών κ. Περιφερειάρχη φρόντισε να υφίσταται το κανάλι των ένοπλων δυνάμεων ώστε να καλύπτονται και να μεταδίδονται όλες οι εκδηλώσεις, εγκαίνια, συμβάσεις έργων, και δραστηριότητες.

Είναι λυπηρό επί των ημερών μας σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεκαετίες μετέπειτα, δεδομένων χιλιάδων ανθρώπων - συμπολιτών μας - που καθημερινά δημοσιοποιούν σε site και blog, (άρα υφίσταται ένα κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό) η πολιτεία να στερείται προοδευτικών προτάσεων και προγραμμάτων.

Η πολιτεία όφειλε να δημιουργήσει υλοποιούμενα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ώστε να υπάρξουν σύγχρονα μέσα (ψηφιακά ραδιοτηλεοπτικά) που θα καλύπτουν το σύνολο των δραστηριοτήτων σε επίπεδο Ν.Αττικής, Περιφέρειας, και κατά τόπους στους δήμους.
(Οι προτάσεις μου, δεκαετιών, πέφτουν διαχρονικά στο κενό, διότι προσκρούουν σε κομματικά και προσωπικά συμφέροντα της οικονομικής ελίτ του τόπου μας, η οποία επιθυμεί μονοπωλιακού χαρακτήρα καταστάσεις)

Εσάς επέλεξαν οι πολίτες, εσάς ψήφισαν, εσείς θα αξιώσετε πάλι την εκλογή σας, και εσείς οφείλατε να παρέχετε στο κοινωνικό σύνολο τις προγραμματικές προτάσεις έργων υποδομής σε όλους τους τομείς. Σκεφτείτε τι κάνετε και αν πράγματι αυτές οι πολιτικές είναι ενδεδειγμένες. Πλην των υλοποιούμενων έργων υποδομών δεν έχετε να δείξετε ούτε ένα (1) συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για δημιουργία των μέσων (ραδιοτηλεοπτικά) που οφείλατε στον Ν.Αττικής ώστε να υφίσταται ουσιαστική ενημέρωση των δημοτών, και πραγματική πολιτική εξισορρόπηση.

Τέλεση εγκαινίων της νέας επαρχιακής οδού Μεγάρων - Αλεποχωρίου από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό

Ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής, η Επαρχιακή οδός Μεγάρων - Αλεποχωρίου (πεδινό τμήμα), εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στον κόμβο Αγ. Στεφάνου (επί της οδού Μεγάρων - Αλεποχωρίου) στα Μέγαρα, από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, και τηνΑντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Σταυρούλα Δήμου.Στην εκδήλωση, επίσης, παρέστησαν ο Βουλευτής Νομού Αττικής Θανάσης Μπούρας, ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Ιωάννης Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Δημήτρης Κατσικάρης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής, καθώς και πολλοί κάτοικοι.

Η Νέα επαρχιακή οδός Μεγάρων - Αλεποχωρίου, η οποία θα αποτελέσει βελτίωση της προϋπάρχουσας, εξασφαλίζει γρηγορότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στην περιοχή, δίνοντας τη δυνατότητα για αύξηση της επισκεψιμότητάς της και καθιστώντας την ως έναν πολύ ελκυστικό τουριστικό προορισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγορά της και την οικονομική της ανάπτυξη.
Έχει μήκος 21 χιλιόμετρα περίπου και αποτελεί τον κύριο επαρχιακό οδικό άξονα σύνδεσης Σαρωνικού και Κορινθιακού Κόλπου μέσω των οικιστικών συγκροτημάτων Μεγάρων και Αλεποχωρίου, ακολουθώντας βορειοδυτική κατεύθυνση, καταλήγοντας εν τέλει, στο Κάτω Αλεποχώρι.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 12,69 εκατ. Ευρώ και η χρηματοδότησή του προήλθε από κοινοτικούς πόρους μέσω της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής.

Ακόμη ένα σημαντικό έργο της Περιφέρειας Αττικής στη Δυτική Αθήνα υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, και το Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη:

Την Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Βιοκλιματική Ανάπλαση Ευρύτερου Χώρου 1ης Παιδικής Χαράς», συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, υπέγραψε την Παρασκευή 24/1 ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με το Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, στο Δημαρχείο Περιστερίου.

Το έργο, το οποίο θα εκτελεστεί στον ευρύτερο χώρο της 1ης Παιδικής Χαράς, καταλαμβάνει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο του κεντρικού αστικού ιστού του Δήμου Περιστερίου, συνολικής έκτασης 4,7 στρεμμάτων, και αφορά διαμορφώσεις πεζοδρομίων, δαπεδοστρώσεις με βιοκλιματικά υλικά, τοποθέτηση καθιστικών και λοιπών στοιχείων αστικού εξοπλισμού, δημιουργία νέων και ενίσχυση των υπαρχόντων χώρων φύτευσης, δημιουργία σιντριβανιού και εμπλουτισμό της υφιστάμενης παιδικής χαράς με νέα, σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής στην ομιλία του, αφού επεσήμανε τη σημασία του συγκεκριμένου έργου, που έρχεται να προστεθεί σε σειρά παρεμβάσεων αστικών αναπλάσεων, ύψους 330 εκ. ευρώ, σε όλη την Αττική, τόνισε ότι «σκοπός του έργου είναι να αναζωογονήσει την ευρύτερη περιοχή και να παραδώσει στους πολίτες και στα νέα παιδιά ένα χώρο αναψυχής, όπου θα μπορούν να αθλούνται και να παίζουν με άνεση και ασφάλεια. Με κοινή λογική και σωστό προγραμματισμό έχουμε δημιουργήσει ένα πλεόνασμα που μας επιτρέπει να υλοποιούμε πάσης φύσεως έργα, έργα υποδομών, κοινωνικά, αθλητικά. Χρησιμοποιούμε κάθε διατιθέμενο μέσο και εκμεταλλευόμαστε κάθε διαθέσιμο πόρο για να αντιστρέψουμε την κατάσταση, σεβόμενοι την ποιότητα ζωής του πολίτη».



Υπεγράφη την Παρασκευή 24/1 από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, και τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, Γιώργο Καπλάνη

Την Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Εργασίες Συντήρησης γηπέδου στα Ριμινίτικα του Δήμου Αγίας Βαρβάρας», συνολικού προϋπολογισμού 1,13 εκατ. ευρώ, υπέγραψε την Παρασκευή 24/1 ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με το Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, Γιώργο Καπλάνη, στο Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας.
Πρόκειται για ένα ακόμη αθλητικό έργο που η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με δικούς της πόρους και αφορά τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης του υφιστάμενου γηπέδου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, όπως οριοθέτηση του γηπέδου, εργασίες κατασκευής υποβάσεων και στεγάνωσης, επίστρωση με συνθετικό χλοοτάπητα, περίφραξη και ηλεκτροφωτισμό του χώρου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή αγώνων σε αυτό.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Περιφέρεια Αττικής: Εγκαίνια και συμβάσεις έργων από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">