ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Όλες οι ιστορικές αλλαγές συνδυάζονται πάντα με ανάληψη κινδύνων


Πριν από δεκαετίες μετεδίδα απο τον Γλυφάδα fm σε καθημερινή βάση  κάποιες αιρετικές για την εποχή εκείνη, πλην όμως αυτονόητες, απόψεις και θέσεις μου για την πολιτική στη χώρα μας και τον τόπο μας την Γλυφάδα. 

Γνωρίζουν κάποιοι συμπολίτες μας - ακροατές και ακροάτριες εκείνης της περιόδου - ότι επαληθεύτηκα στο έπακρο σύμφωνα με όσα ισχύουν και βιώνουμε σήμερα, καθώς και ότι όλα ήταν αναμενόμενα  ορατά και μετρήσιμα από τότε σε όσους ήθελαν να βλέπουν την πραγματικότητα.

Τα αυτονόητα ήταν και παραμένουν ασύλληπτα στην πολιτική και πολλές φορές θεωρούνται αιρετικά δεδομένων των συμφερόντων και σκοπιμοτήτων ορισμένων που θυμάστε να αποκαλώ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. 
(Είμαι ο δημότης Γλυφάδας, έκανα μια συνειδητή επιλογή πριν από όλους τους άλλους που υπάρχουν στα ερτζιανά της Αττικής, και τουλάχιστον οι περισσότεροι συμπολίτες μας σήμερα γνωρίζουν πόσο άτιμοι αυταπόδεικτα είναι οι εμπλεκόμενοι με την πολιτική και τα κοινά. Ο κάθε ένας εξ αυτών έκανε τις δικές του επιλογές χωρίς ίχνος υπευθυνότητας. Το μοναδικό πειστήριο που υπάρχει είναι η καθολική ακαταλληλότητα. Ουδείς εξ αυτών δικαιούταν να βρεθεί στον δήμο Γλυφάδας δεδομένης της αλήθειας που πλέον γνωρίζετε. Επιζητούν εμπλοκή με τα κοινά άτομα τα οποία αξιώνουν την αναγνώριση και την ψήφιση ενώ δεν αναγνώρισαν και δεν αναγνωρίζουν απολύτως τίποτα, δεν παραδέχονται ούτε καν την αλήθεια, και προσπαθούν να στρεβλώσουν οτιδήποτε ώστε να αποποιηθούν των ευθυνών τους)

ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΕΝΩ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ; (Είχαμε πολλά μέσα στα ερτζιανά, η έχουμε σήμερα πολλά ώστε να δικαιούστε οι διοικούντες αιρετοί τις παρανομίες και την αναλγησία; Το αυταπόδεικτο, να σας βλέπουν χιλιάδες συμπολίτες μας μετά από τόσα χρόνια, και τόσες καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις εις βάρος του δημότη Γλυφάδας να μην τοποθετήστε έπειτα από πρωτοκολλημένες αιτήσεις και ενημέρωση θεωρείται ότι σας τιμά ιδιαίτερα; Eιδικά για εσάς τους ''βολεμένους'' και ''βολεμένες'' που πλην του βολέματος θέλετε και εμπλοκή με τα κοινά. Σήμερα δεν γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι είσαστε  πλήρως ακατάλληλοι για θεσμικό ρόλο και αντιπροσώπευση του τόπου μας και των δημοτών;)

Οι Έλληνες δεξιοί, αριστεροί, σοσιαλιστές, κόπιασαν πολύ από το 1974 μέχρι σήμερα, για να φτάσουμε καθημαγμένοι και απρόσωποι σ’ αυτό το απώτατο σημείο της ένδειας και της αναξιοπιστίας.

Το άκρον άωτο  της ηλιθιότητας είναι να πιστεύεις ότι κάνοντας συνέχεια τα ίδια πράγματα υπάρχει περίπτωση να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα. (Albert Einstein)

Η πολιτική και κομματική κουλτούρα αποτρέπει κάθε κριτική και δαιμονοποιεί κάθε διαφορετική άποψη, και δυστυχώς οι υστερικοί κομματικοί μονόλογοι που κυριαρχούσαν τότε συνεχίζονται και σήμερα, ακόμα και  πάνω από τα ερείπια του κοινωνικού μας οικοδομήματος. 

Τα απαραίτητα νεοφιλελεύθερα σοσιαλιστικά και οικολογικά κουρέλια φτιαγμένα από αραχνοΰφαντες θεωρητικολογίες, κεντημένα με όμορφα ρητορικά λουλούδια, διαποτισμένα με μια πνιγηρή αισθηματική δροσιά, αυτά τα απλόχωρα κουρέλια  που οι Έλληνες δεξιοί, σοσιαλιστές, αριστεροί εκσυγχρονιστές και οικολόγοι τύλιξαν μέσα τους τις λίγες κοκκαλιάρικες «αιώνιες αλήθειες» χρησίμευουν μονάχα για την κατανάλωση του εμπορεύματός τους από το κοινό και την προσωπική τους ανάδειξη.

Οι στρεβλώσεις του συστήματος είναι τέτοιες και διαμορφώνουν μια γενικευμένη ιδεολογική σύγχυση που καθιστά δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στο συντηρητικό και προοδευτικό καθώς και το καιροσκοπικό από  το αναγκαίο, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο μηδέν και έτσι η ανατροπή να θεωρείται συντήρηση και η κοινωνική ακινησία τόσων ετών πρόοδος.
Η νεοελληνική μεταπολιτευτική αστική τάξη θριάμβευσε καταστρέφοντας όλες τις πατριαρχικές και ειδυλλιακές σχέσεις. Έσπασε όλους τους πολυποίκιλους μεταφεουδαρχικούς δεσμούς που συνδέανε τον άνθρωπο με τους φυσικούς ανωτέρους του και δεν άφησε κανένα δεσμό ανάμεσα σε άνθρωπο και σε άνθρωπο. 

Η εθνική κρατική εξουσία στην Ελλάδα είναι πλέον μονάχα μια επιτροπή της κομισιόν και του ΔΝΤ που διαχειρίζεται τις κοινές χρηματοπιστωτικές υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της, κατά το συμφέρον των τραπεζών και των «αγορών».
Η νεοελληνική μεταπολιτευτική αστική τάξη που ξεπήδησε μέσα από αρπαχτή, τη μίζα, τη ρεμούλα και το βόλεμα στο δημόσιο, ξέσκισε τον πέπλο του συναισθηματισμού που σκέπαζε τις οικογενειακές σχέσεις και τις έκανε ξεκάθαρες χρηματικές σχέσεις.

Η Ελλάδα της μεταπολίτευσης συσσώρευσε τον πληθυσμό, συνένωσε τα μέσα παραγωγής και συγκέντρωσε την ιδιοκτησία σε λιγοστά χέρια. Ο ουσιαστικός όρος για την ύπαρξη και για την κυριαρχία της μεταπολιτευτικής αστικής τάξης ήταν η διαφθορά, η εξαπάτηση, η αλαζονεία της εξουσίας, η μίζα, η εξαγορά συνειδήσεων, η υπερκατανάλωση, η επιδειξιμανία, η πολυτελής διαβίωση με δανεικά, ο παράνομος πλουτισμός, η περιφρόνηση για οτιδήποτε «πατριωτικό», η συσσώρευση του κλεμμένου πλούτου στα χέρια των ημετέρων, ο σχηματισμός και η αύξηση του κεφαλαίου με τη βοήθεια της ψευτοοικολογίας και του εκσυγχρονιστικού δεξιοσοσιαλισμού. 

Έχουμε την τελευταία ευκαιρία σήμερα να  επανορθώσουμε  τις αρνητικές συνέπειες από την αδράνεια, αδυναμία και σκοπιμότητα ενός ξεπερασμένου πολιτικού συστήματος και μιας  ιδιότυπης  κρατικής υπόστασης, και η  οποιαδήποτε εξέλιξη και γενικότερα το μέλλον δεν μπορεί να υπάρξει με αμέτοχη την κοινωνία ή ακόμα και στο όνομά της. 

Τριβές, συζητήσεις, προτάσεις, απαντήσεις και ανταπαντήσεις ανέδειξε ο δρόμος προς τις εκλογές στη Γλυφάδα, στις οποίες θα πάρουν μέρος πολλές οργανώσεις της Αριστεράς, πρωτοβουλίες και συλλογικότητες, οι οποίες, όμως, επιβεβαιώνουν το σκηνικό πολυδιάσπασης και κατακερματισμού.

Ένα δυναμικό έδωσε το παρών στους αγώνες των προηγούμενων ετών, ένα δυναμικό που ξεπήδησε μέσα από το λαϊκό κίνημα, ένα δυναμικό που χαρακτηρίζεται από αγωνιστική στάση και εντιμότητα, ένα δυναμικό όμως που πάλι βρίσκεται στο μοναχικό του δρόμο και δεν καθορίζεται από την άμεση λαϊκή ανάγκη να πέσει το ειδικό καθεστώς των Μνημονιακών και οικονομικών δυνάμεων στη πόλη μας.

Η Αριστερά  όχι μονάχα δεν θα έχει συνοχή απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα και στους εκφραστές του Μνημονίου, αλλά επιπλέον εξακολουθεί να κατασπαράσσεται κόβοντας τις ίδιες της τις σάρκες. Και σας ερωτώ όπως και ο Μίκης: Πού θα ακουμπήσει ο προδομένος λαός; Σε ποιες δυνάμεις; Με ποιες ελπίδες;

Κάποιοι συμπολίτες μας πρέπει άμεσα να αναλάβουν την ευθύνη ώστε να υπάρξει συνοχή, και ευρύτερες συνεργασίες, διότι η καπηλεία που γίνεται επί του παρόντος, από μερίδα συμπολιτών μας που έχουν ''υιοθετήσει'' και χρησιμοποιούν έναν αριστερό μανδύα, είναι σαφής, και γνωστές εκ των προτέρων οι προθέσεις και οι σκοπιμότητες.

Σε τέτοιες περιόδους που όλα πλέον είναι αυταπόδεικτα, και ρευστά, πρέπει να γίνονται πολλές επιλογές, και να αναλαμβάνονται κίνδυνοι. Όλες οι ιστορικές αλλαγές συνδυάζονται πάντα με ανάληψη κινδύνων, γιατί μάχες που δεν δώσαμε δε θα κερδίσουμε ποτέ. Και οι μάχες δεν κερδίζονται όπου υπάρχει και ισχύει ο κατακερματισμός.


ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος, με στοιχεία,
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Δεδομένης αυτής της πραγματικότητας - κατακερματισμού - να ''κατέβουμε'' όλοι και όλες αυτόνομα στις εκλογές. Η χαρά των συστημικών και των Μνημονιακών δυνάμεων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Όλες οι ιστορικές αλλαγές συνδυάζονται πάντα με ανάληψη κινδύνων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">