ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Γλυφάδα 23/01/2014

Απαίτηση να ξαναλειτουργήσει σύννομα ο ΓΛΥΦΑΔΑ FM, και πρέπει όλοι να είσαστε αρωγοί για τη πρόοδο στον τόπο μας. Η στάση μέχρι σήμερα εκλεγμένων και όσων αξιώνουν την εκλογή τους είναι αχαρακτήριστη, δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει ούτε μια (1) τοποθέτηση.

Αποφασίστε άμεσα ποιες είναι οι προθέσεις σας για τη Γλυφάδα, (ξεκάθαρα) πλην των σκηνοθετημένων και υποκριτικών τακτικών που δεν συνάδουν με πολιτικό πολιτισμό. Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν τις λάθος μεθοδεύσεις οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με πρόοδο. Επίσης γνωρίζουν ότι έπειτα πολλών ετών δεν υπήρξε ούτε μια τοποθέτηση όσων αξιώνουν από το κοινωνικό σύνολο ψήφους και την εκλογή τους.

1) Το αδιάψευστο γεγονός, να υπάρχουν στον Ν.Αττικής επί δεκαετίες στο ίδιο καθεστώς ''παρανομίας'', ''πειρατείας'' , η ''ομηρίας'' κάποιοι άνθρωποι, η ακόμα εκτός λειτουργίας, που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε, τιμά ιδιαίτερα τους εκάστοτε κυβερνώντες πολιτικούς; 
2) Ο ρόλος τους ήταν σαφής ως εκπρόσωποι των πολιτών να φροντίσουν για ενδεδειγμένες πολιτικές που να καλύπτουν συνταγματικά το σύνολο; 
3) Αυτοί που δεν δημιούργησαν καμία νομοθετική ρύθμιση έπειτα όσων γνωρίζουν και γνωρίζουμε όλοι, μπορεί να ονομάζονται εκπρόσωποι των πολιτών;
Έχω τη δυνατότητα ενδεδειγμένων προοδευτικών πολιτικών προτάσεων και υλοποιήσεων για το τόπο μας ώστε να εδραιωθεί στη Νοτιοανατολική Αττική ότι στέρησαν οι ακατάλληλοι εμπλεκόμενοι δεκαετιών. Μέχρι σήμερα δεν διαπίστωσα από το σύνολο αιρετών, και όσων αξιώνουν την εμπλοκή τους, ούτε μια πρόταση για εναρμονισμό της Νοτιοανατολικής Αττικής και της Γλυφάδας με όσα συνέβαιναν στη χώρα μας.Οι μέχρι τώρα εμπλεκόμενοι, και όσοι αξιώνουν την εκλογή τους, γνωρίζουν τις ελλείψεις πλουραλισμού,προόδου, και ενδεδειγμένου πλαισίου στη Νοτιοανατολική Αττική, όπως και στη Γλυφάδα, και ενώ όφειλαν και οφείλουν την εδραίωση ανάλογων δομών για τον τόπο μας, εμμένουν στην αναπαραγωγή πολιτικών ημίμετρων που δεν κοσμούν τη κοσμοπολίτικη πόλη μας. Γνωρίζεται τις διοικήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεκαετιών, γνωρίζεται τους αιρετούς δεκαετιών, και γνωρίζεται ότι συνολικά αδράνησαν.. η συνέδραμαν σκόπιμα και με δόλο κατά της προόδου στο τόπο μας, ώστε να υπάρχουν πολιτικά οφέλη κομμάτων και χρηματοδοτών των κομμάτων, και των ιδίων που ενώ έταζαν λαγούς με πετραχήλια άφησαν τη Γλυφάδα πίσω από όλες τις εξελίξεις.
ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Επανειλημμένα Διώξεις και Κατασχέσεις

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑ FM ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΥ: Γεννήθηκα στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού (στη Γλυφάδα) 23/01/ σε μια τοποθεσία εντός του χώρου που σήμερα η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπουλήσει. Ήταν μια περιοχή που είχε παραχωρηθεί από την κυβέρνηση εκείνης της εποχής σε Έλληνες πρόσφυγες που είχαν έρθει στην Ελλάδα διωκόμενοι από τους Τούρκους. (Ουσιαστικά ήταν η πρώτη οργανωμένη κοινότητα Γλυφαδιωτών σε μια πόλη που ακόμα προσφέρονταν μόνο για παραθερισμό τους θερινούς μήνες. Η Τερψιθέα ως οργανωμένη συνοικία με χιλιάδες ανθρώπους και κτίρια δεν υπήρχε)

Η συγκεκριμένη τοποθεσία μετά από δεκαετίες απαλλοτριώθηκε ώστε να διευρυνθεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου. Οι κάτοικοι του Βοσπόρου όπως είχε ονομαστεί η περιοχή διώχτηκαν κακήν κακώς από την τότε κυβέρνηση με πενιχρές αποζημιώσεις, η ακόμα και τίποτα σε πολλές περιπτώσεις.
Αυτόν τον χώρο σήμερα θέλουν να τον παραχωρήσουν έναντι πινακίου φακής σε επιχειρηματικούς ομίλους (όπως έκαναν και για τα ερτζιανά δωρεάν)
Ως εφαρμοζόμενες πολιτικές από την πλευρά Ελληνικών κυβερνήσεων καταμαρτυρούν παντελές έλλειμμα σεβασμού σε στοιχειώδεις θεμελιώδεις κανόνες. Είναι εύκολο σε έναν ευφυή άνθρωπο να κατανοήσει γιατί ήμουν ο μοναδικός δημότης Γλυφάδας που έθεσα δημόσια ζητήματα όπως του πρώην αεροδρομίου, της παραλίας, του υμηττού, κ.α. στο παρελθόν - σε ανύποπτο χρονικό διάστημα - από τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM, και τι σχεδίαζαν ως μετεξέλιξη οι κυβερνώντες. Οι συμπολίτες μας που κομίζουν οφέλη από δραστηριοποίηση όσων προανέφερα, δεν με συνέδραμαν ούτε μια φορά στο παρελθόν, αν και γνώριζαν ποιο είναι το τηλέφωνο του σταθμού ουδέποτε τοποθετήθηκαν δημόσια. Και αυτό καταμαρτυρά πάρα πολλά.

Το 1977 αγοράσαμε μια μονοκατοικία στη Τερψιθέα Γλυφάδας και εγκατασταθήκαμε μόνιμα. Εκείνη τη περίοδο σπούδαζα Μηχανολόγος/Ηλεκτρολόγος και κέρδισε το ενδιαφέρον μου ο τομέας της Ραδιοφωνίας. 

Το 1977 δημιούργησα ένα ερασιτεχνικό ραδιοσταθμό και εξέπεμπα από την Τερψιθέα Γλυφάδας. Οι οχλήσεις και επισκέψεις από τις αρχές εκείνης της περιόδου δεν ήταν λίγες, με χαρακτηριστικότερη την ''επίσκεψη'' που έγινε μια ημέρα που απουσίαζα, και αστυνομικοί του Α.Τ.Τερψιθέας παρουσία των γονέων μου  θέλοντας να προβούν σε κατάσχεση, και δεδομένου ότι δεν βρήκαν πομπούς, έσκαβαν επί αρκετή ώρα τον κήπο του σπιτιού θεωρώντας ότι έχω κρύψει πομπούς ραδιοφωνίας στον εξωτερικό χώρο. Οι συγκεκριμένες ενέργειες των τότε αχαρακτήριστων αστυνομικών έγιναν χωρίς εισαγγελική εντολή. 

Στην περιοχή μας επικρατούσε αστυνομοκρατούμενη αθλιότητα, προφανώς με τις ευλογίες των εκλεγμένων αρχών στη Γλυφάδα, είτε από παρακρατικές αντιλήψεις που έφεραν κάποιοι που ''υπηρετούσαν'' στον τόπο μας. (Ο τοπικός Μεσαίωνας υφίστατο εκείνη τη περίοδο, χωρίς τεράστια διαφοροποίηση επί του παρόντος όσων αφορά την πολιτική)

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΑΠΑΝΤΕΣ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΜΕΝΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ.

Δεδομένων όσων συνέβησαν την περίοδο διακυβέρνησης από την ΝΔ, αποφάσισα το 1981 έπειτα την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ (''σοσιαλιστικού'' κινήματος) να μεταφέρω τους πομπούς και κεραίες στη περιοχή του Νέου Κόσμου απ' όπου ξεκινήσαμε να μεταδίδουμε καθημερινά.

Ή ανταπόκριση του κόσμου που τύχαμε εκείνη τη περίοδο ήταν πρωτόγνωρη, και δεδομένης αυτής της ανταπόκρισης αποφάσισα να κατασκευάσω ένα πρότυπο υβρίδιο ώστε να μπορούμε να βγάζουμε τα τηλέφωνα του κόσμου στον ραδιοφωνικό αέρα. Κατόπιν  χιλιάδων τηλεφωνημάτων ακροατών/ ιών από πολλές περιοχές του Ν.Αττικής (λόγω καθαρότητας των fm εκείνης της περιόδου υπήρχε πολύ μεγάλη εμβέλεια) υπήρξε ενόχληση προφανώς σε κάποιους κύκλους πολιτευόμενων οπότε φρόντισαν να ενεργοποιήσουν υπουργεία, εισαγγελία, και αστυνομία. (Τονίζω ότι ήταν η πρώτη φορά που ακούγονταν από τα FM στον ραδιοφωνικό αέρα ακροατές και ακροάτριες σε τέτοια έκταση επι πολλές ώρες καθημερινά) Δεν άργησε να στηθεί η επιχείρηση που προΐστατο η Αικατερίνη Πιστόλη που πέρυσι προήχθη  στο βαθμό του Εισαγγελέα Εφετών, και να κατασχέσουν ολοσχερώς τους εξοπλισμούς που υπήρχαν.

Έπειτα αυτής της δίωξης - κατάσχεσης συνέχισα από την Τερψιθέα Γλυφάδας να εκπέμπω ερασιτεχνικά μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 80. 
Μετά το ''βρώμικο 89'' και την κυβέρνηση Μητσοτάκη (ο οποίος διέμενε και στη Γλυφάδα) όπου ο Μιλτιάδης Έβερτ είχε οριστεί υπουργός προεδρίας, κατέθεσα μια από τις πρώτες αιτήσεις ΙΔΡΥΣΗΣ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, με στήριξη από συμπολίτη μας έμπορο. Ενώ ο πολιτικός Έβερτ φρόντιζε την νομιμοποίηση του παράνομου Αθήνα 9,84, το ΚΚΕ να δημιουργήσει Ραδιοτηλεόραση, ο Μητσοτάκης να παραχωρήσει δημόσια αγαθά σε εφοπλιστές και πολυεπιχειρηματίες, για την αίτηση του πολίτη πρωτεργάτη δεν έπραξαν απολύτως τίποτα.

Δεδομένης αυτής της πραγματικότητας, οι πολιτικοί να ενεργούν εις βάρος των πολιτών που πρωτοστάτησαν και διώχτηκαν, και να εξυπηρετούν διαπλεκόμενα συμφέροντα, αιτήθηκα επανειλημμένα σε κυβερνήσεις, πρωθυπουργούς, αρμόδιους υπουργούς, διορισμένους σε Ε.Σ.Ρ και Ε.Ε.Τ.Τ, ακόμα και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η μοναδική απάντηση στις εκατοντάδες αιτήσεις του πολίτη ήταν μόνο από το πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος όσα ανέφερε θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δημόσια. Οι υπουργοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν απασχολημένοι στην υπηρέτηση των διαπλεκόμενων.

*Χιλιάδες συμπολίτες μας γνωρίζουν την αποδοχή που έτυχε ο ΓΛΥΦΑΔΑ FM στο τόπο μας, όπως και ότι ουδέποτε υπήρξε πολιτική καπηλεία από την πλευρά μας, δεδομένου ότι στις τόσες εκλογικές αναμετρήσεις στη Γλυφάδα δεν ενεπλάκην με τα κοινά, και ποτέ δεν χρησιμοποίησαμε αυτό το μέσο για προσωπική ανάδειξη. Αυτή η επιλογή είχε ως αποτέλεσμα την κάκιστη χρησιμοποίηση από την πλευρά κάποιων ''συμπολιτών'' μας, που αντί να γίνονται αρωγοί για την πρόοδο στη Γλυφάδα εστράφησαν κατά της προόδου. 

Το 1999 έπειτα από αρκετά χρόνια καθημερινής λειτουργίας του ΓΛΥΦΑΔΑ FM οι γνωστοί κατά τόπους - πριν μεταφερθεί το Α.Τ.Τερψιθέας - έστησαν μια επιχείρηση ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΣ, δεδομένου ότι την ώρα επέμβασης δεν υφίστατο λειτουργία, άρα δεν είχαν κανένα δικαίωμα πρόσβασης στο χώρο. Η ελλειμματική δικαιοσύνη στο τόπο μας παρίστατο με δικαστικό λειτουργό - κάτοικο Γλυφάδας - ο οποίος συνέδραμε στη καταχρηστική κατάσχεση. Ο εν λόγω δικαστικός χρησιμοποιήθηκε επανειλημμένα από την αστυνομία σε σειρά αχαρακτήριστων πράξεων. Γνωρίζω ότι υφίστατο μια σχέση διαπλοκής ανάμεσα στον δικαστικό και σε αρκετούς φορείς στη Γλυφάδα.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ&ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ






Εκτός των ορίων της πόλης μας επίσης η δικαιοσύνη απεδείχθη μεροληπτική. Προσέφυγα με το σύνολο των στοιχείων διαπλοκής στην εισαγγελία πρωτοδικών, όπου ο τότε προϊστάμενος εισαγγελίας δεν έπραξε τίποτα, και αμέσως μετά πήρε προαγωγή στην ΕΥΠ

Συνέχισα να μεταδίδω καθημερινά κατά τις απογευματινές ώρες διαμαρτυρία κατά των κυβερνήσεων ΝΔ&ΠΑΣΟΚ για όσα αχαρακτήριστα συνέβαιναν στη χώρα μας. Το 2004 έστησαν άλλη μια επιχείρηση Διώξεων και Κατασχέσεων, και ενώ είχαν προηγηθεί  εκατοντάδες αιτήσεις προς το σύνολο των αρμοδίων υπουργών, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ, τον διευθυντή της Ε.Ε.Τ.Τ , καθώς και η προσφυγή στην εισαγγελία πρωτοδικών.
Επιπροσθέτως θυμίζω στους συμπολίτες μας τα πολλά χρόνια καθημερινής ραδιοφωνικής ενημέρωσης και τις αιτήσεις προς τον δήμο Γλυφάδας με καθολική αναλγησία από την πλευρά όλων των παρατάξεων και εκλεγμένων.

Σήμερα βρισκόμαστε στο 2014, μία δεκαετία έπειτα της τελευταίας δίωξης και κατασχέσεως με μια συγκυβέρνηση ΝΔ&ΠΑΣΟΚ και αποδεδειγμένα υπηρετούν μονομερώς διαπλεκόμενα χαρίζοντας τα δημόσια αγαθά - συχνότητες - σε μεγαλοεργολάβους, εφοπλιστές, και εκδότες. 

Οι πολίτες, ο λαός, σήμερα γνωρίζουν ότι στη χώρα μας δεν υφίσταται ούτε κατάλληλη πολιτική ηγεσία, ούτε ενδεδειγμένη δικαιοσύνη, ούτε ισχύ του Συντάγματος. Στη πόλη μας τα πράγματα είναι σαφώς χειρότερα. Η ανατροπή των διαπλεκόμενων και πεπαλαιωμένων κομμάτων εξουσίας αποτελεί απαίτηση του πολίτη, και αυτό μπορεί να συμβεί μόνον με την συνδρομή του πολίτη.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ;

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Δείτε εδώ την καταχώρηση στο radio.gr με επίσημα στοιχεία.

*Σήμερα γνωρίζω ότι στην Γλυφάδα δεν υπάρχει ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, υπάρχουν αποκλειστικά κάπηλοι συμπολίτες μας στα έδρανα του δήμου. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">